Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Станковић о припремама на Кипру: „Презадовољан сам урађеним“

Фудбалери Црвене звезде су завршили први део припрема на Кипру, а све оно што је урађено у претходних седам дана сумирао је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Желим да се захвалим клубу на томе што су нам обезбедили да у миру, по лепом времену одрадимо јак део припрема који ће нам у будућности много значити. Презадовољан сам урађеним, и пре свега тиме што су сви играчи, сем Петровића који је имао упалу тетиве, одрадили све тренинге. Кад упоредим ово са Кипром од пре годину дана, мислим да смо много напредовали и да је то веома видљиво. Рецимо, Николић је „обрнуо игрицу“ што се тиче тркачких тестова и одушевио ме – почео је Станковић.

Осврнуо се и шеф стручног штаба на прелазни рок, што се тиче долазака.

– Ако буде интересантан играч на тржишту за Црвену звезду – довешћемо га, ако не, мислим да можемо у овом саставу да наставимо даље, јер став клуба је, као и мој, да не желимо да нагомилавамо фудбалере, већ да радимо са оним што имамо на располагању. Презадовољан сам играчима, ако буде неких прилика – реаговаћемо.

Говорио је и о потенцијалним одласцима.

– Од приче до реализације трансфера је огроман пут, тако да је то све што могу да кажем у случају Бена. Ако оде реаговаћемо, ако остане још боље. Што се тиче Радуловића, став клуба је јасан што се тиче играча који долазе из Омладинске школе у први тим. Он је феноменалан фудбалер ком требају утакмице, а то ће имати у Графичару и верујем да ће тамо доста напредовати.

Задовољан је чињеницом да је Катаи почео да тренира.

– На наше велико задовољство, он је почео индивидуално да ради. Иде у Турску и проћи ће други део припрема са нама. Што се тиче списка путника, нико неће отпасти у том смислу, сви здрави играчи ће путовати.

Само речи хвале имао је за новајлије које по први пут пролазе припреме са нашим клубом.

– Бакајоко се сјајно уклопио у групу. Има велику помоћ од Санога и Бена који причају француски. Радимо на игри, на уигравању, али његови квалитети за мене нису упитни. Одаду видим искључиво у везном реду и он само треба да настави да ради и тренира као сад, и заиста је будућност Црвене звезде. Он и Станковић су озбиљно појачали конкуренцију у везном реду.

Говорио је Станковић и о младом Лазетићу.

– Он је физички одличан, али мора много да ради. Пред њим је озбиљна будућност, ако професионално схвати све обавезе.

Шеф стручног штаба нашег тима је говорио и о потенцијалним појачањима на штоперским позицијама, и о формацији са три централна дефанзивца.

– Задовољан сам штоперима које имам на располагању и једино у случају одласка реаговаћемо да се ту појачамо. За сада све остаје овако. Презадовољан сам како раде, а што се тиче броја штопера на мечу, то нема никакве везе, искључиво гледам инструкције које постављам пред њих, а не колико ће их изаћи на терен.

Осврнуо се Станковић и на дешавања у Милану, који је наш противник у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе.

Видим да раде на довођењу играча, помиње се Манџукић који је у годинама, али је свакако физички спреман. Видећемо како ће се уклопити у њихову игру, да ли је дошао као стартер или резерва Ибрахимовићу, али имамо времена до тад – закључио је Станковић.

The post Станковић о припремама на Кипру: Презадовољан сам урађеним appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment