Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Пораз Црвене звезде у Валенсији

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Валенсије резултатом 91-71 (27-15, 22-27, 19-15, 23-14), у утакмици 20.кола Евролиге која је одиграна у дворани „Ла Фонтета“ у Валенсији.

Најефикаснији код црвено-белих био је Џони О’Брајант са 21 поеном, пратио га је Колом са 11, док је поново врло запажену епизоду имао Алекса Раданов који је меч завршио са 9 поена и 5 скокова.

Црвено-бели су у скраћеној ротацији одиграли солидних 30 минута, у којима су дозволили домаћину да боље отвори утакмицу и поведе 19-7. Међутим, уследила је реакција црвено-белих, поентирали су О’Брајант и Раданов, и наш тим је почео да се „буди“. На крају прве деонице било је 27-15, а друга која је отворена са три погођена пенала Волдена, претила је да потпуно окрене ток утакмице, када је Валенсија предвођена Калинићем, Хермансоном и Лаберијем отишла на великих +16 (46-30).

Ипак, финиш полувремена донео је најбоље од Црвене звезде, две тројке Лазића и О’Брајанта, поени Куриџе и Колома, и црвено-бели су отишли на велики одмор са врло прихватљивим заостатком од -7, (42-49).

Екипа Црвене звезде наставила је добро и почетком треће четвртине, стегла одбрану, и одржавал прикључак. Велика борбеност Лазића и Јагодић Куриџе награђена је поенима О’Брајанта, међутим, након промашених прилика уследила је казна и након тројке Ван Росома Валенсија је поново отишла на +10, (61-51).

Испоставило се да је и поред солидне партије, скраћена ротација у којој су много недостајали Лојд, Ноко испод коша и искусни Симоновић, кумовала недостатку енергије, чиме је и шанса да се направи потпуни преокрет сведена на минимум.

Валенсија је у последњој деоници одржавала предност од 10-12 поена, а у последњих неколико минута је и увећала на максималних +20, и на крају дошла до победе 91-71.

Црвено-бели у околностима у којима су отпутовали у Шпанију, без неколико играча, са неколико рековалесцената у тиму, окреће се наредном изазову и утакмици са Реалом у понедељак у Мадриду.

КК Црвена звезда мтс: О’Брајант 21, Хол 2, Волден 3, Ускоковић, Давидовац 5, Лазић 6, Рит 2, Раданов 9, Добрић 6, Куриџа 6, Кузмић, Колом 11.

Екипа Црвене звезде остаје у Валенсији током викенда, где ће и тренирати, а онда следи пут за Мадрид на утакмицу која је на програму у понедељак од 18 часова.

The post Пораз Црвене звезде у Валенсији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

Hadži Dragan NBG јан 17, 2021 at 18:21

E klozetaru švapski, jadan li si, ne skidaš se sajta sa negativnim komentarima… nastavi sa ribanjem

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 17, 2021 at 23:16

somino pogledaj ostale komentatre i videćeš da si jedini crni ovan i glupander..a tek sto si neznalica to je za medalju

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 16, 2021 at 23:52

HADZIJA bitango i neznalice..jel slavis pobedu

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 16, 2021 at 09:01

MOLIM BOGA DA SE ZBOG CORONE PREKINE VEROLIGA I ABA LIGA DA SE NE BLAMIRAMO VIŠE

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 16, 2021 at 09:00

O ČEMU DA PRIČAMO VIŠE KAD JE SVAKI PORAZ PRESLIKAN..IGRA DIJAMANT PRVA 4MIN ONI NAPRAVILI +14 I REŠENA TEKMA..ČIM ON IZADJE MI SE VRATIMO U IGRU,ON OPET UDJE ONI ODU NA+20..I JOŠ KAD PRIVATNIK BRAJANT POČNE DA DIVLJA MI POSTAJEMO KANTA ZA SMEĆE..SA DIJAMNTOM JE IGRA PENZIONERA I IGRAMO SA IGRAČEM MANJE..TO JE SVAKOM JASNO..

Reply

Leave a Comment