Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Црвено-бели потопили и ријечко Приморје

Паклени дан за ватерполисте Црвене звезде је окончан. Након преподневног тријумфа над екипом Шапца резултатом 12:10, пулени тренера Александра Филиповића у 3. колу групе „А“ регионалне ватерполо лиге састали су се са екипом ријечког Приморја Ерсте банке. Након велике борбе и честих резултатских преокрета наши ватерполисти остварили су значајан тријумф којим остају у трци за пласман на једно од прве две позиције која води на завршни турнир регионалног такмичења.

Принорје Ерсте Банка Ријека : Црвена звезда 11:12 (2:2, 5:3, 2:3, 2:4)

Почело је врло тврдо. Одбране су успеле да одоле до пред крај прве четвртине када је „пало“ четири гола, по два у мрежи обе екипе. Два пута до вођства је долазило Приморје, али је Звезда головима Марка Радовића стизала до изједначења.

У другом делу игре, након новог вођства Ријечана, Гаврил Субтоић је изједначио, а прву предност на утакмици нашој екипи донео је Лазар Вићковић. Звезда је потом стала, што је Приморје максимално искористило са четири узастопна поготка. У самој завршници првог полувремена Суботић је погодио и смањио резултат на 7:5.

На почетку трећег дела Вељко Танкосић је са два везана гола донео изједначење Црвеној звезди. Преокрет је дошао после новог гола Суботића, али је Приморје одговорило и до краја треће четвртине поново повело (9:8).

Расположени Брубњак повисио је предност Ријечана, а онда су уследила два гола феноменалног Гаврила Суботића, прво из петерца, а онда из игре са дистанце за ново изједначење (10:10). Црвено-бели су у завршници знали да искористе играча више, прво преко Танкосића, а потом и голом Суботића долазе до преокрета и вођства од 12:10. Приморје је до краја сусрета успело само да смањи резултат који је на крају гласио 12:11 за Црвену звезду.

Најефикаснији у тиму Александра Филиповића био је Гаврил Суботић са 6 погодака. Три гола дао је Вељко Танкосић, два Марко Радовић, а један Лазар Вићковић.

У суботу 16. јануара на програму је 4. коло полуфиналног турнира групе А Триглав Регионалне лиге у којем се Црвена звезда састаје са вечитим ривалом Партизаном од 17 часова.

Базен: СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Судије: Горан Гавриловић (Хрватска), Лазар Анђелић (Србија)
Искључења: Приморје 12, Црвена звезда 11
Петерци: Приморје 2(1), Црвена звезда 1(1).
Приморје Ерсте Банка: Ф. Чубранић, Бурбуран, Н. Чубранић, Летица, Брубњак 6, Блажић, Врбњак 1, Раковац 1, Аугусти, Јуришић, Бабић, Папарић 1, Олић, Цар 2(1). Тренер: Игор Хинић.
Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 3, Касум, Марковић, Суботић 6(1), Милојевић, Вићковић 1, Тртовић, Вукичевић, Шулц, Стојановић, Радовић 2, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

– Табела групе „А“ регионалне ватерполо лиге:
1. БВК Црвена звезда Београд (СРБ) 7
2. ХАВК Младост Загреб (ХРВ) 6
3. Партизан Београд (СРБ) 3
4. Јадран Сплит (ХРВ) 2
5. Приморје ЕБ Ријека (ХРВ) 0
6. ВК Шабац (СРБ) 0

ускоро опширније…

Повезане вести

1 comment

Loki јан 15, 2021 at 23:32

Bravo momci! BRAVO!

Reply

Leave a Comment