Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Сплићани славили након петераца на старту регионалне лиге

На старту квалификационог турнира групе „А“ регионалне ватерполо лиге који се игра на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ у Београду састали су се ватерполисти Црвене звезде и сплитског Јадрана. Након велике борбе, после четири одигране четвртине није било победника, а након извођења петераца два бода су освојили ватерполисти Јадрана, док је нашој екипи остао један утешни бод.

Црвена звезда : Јадран Сплит 13:13 (3:4, 3:5, 1:1, 6:3) – 16:18

И поред лошег почетка, изабраници Александра Филиповића су у последњој четвртини стигли велики минус, а затим у последњем минуту два гола минуса и поготком Лазара Вићковића у последњој секунди изборили петерце.

На први гол се чекало више од три минута када је Маринић Крагић донео предност свом тиму, коју је Зовић дуплирао. Марковић је постигао први гол за црвено-беле, одмах узвратио Маринић Крагић, да би Суботић и прелепим лобом Танкосић поравнали резултат. Дужевић је донео предност Јадрану на крају првих осам минута – 4:3.

Исти играч је донео нових +2, Вићковић са пет метара вратио Звезди гол растојања, а затим је уследила серија 3:0 и великих 9:4 за Јадран. Успели су Танкосић и Вићковић да смање минус пред полувреме, 9:6.

Чврсте одбране, и одбране голмана су обележиле трећи период, као и искључење Бутића са правом замене. Звезда се консолидовала у дефанзиви, и видели смо по један гол на обе стране, Бурића и Радовића – 10:7.

Последњи квартал је припао Звезди и црвено-бели су поново показали и карактер и какав су тим. Јадрану је понестајало снаге и решења, па су грубљим фауловима покушавали да се обране, што је довело до још два искључења са правом замене, Бурића и Пејковића. Марковић, Вићковић и Смиљевић су донели 10:10 и повратак у меч на 4 минута до краја. Јадран је успео да погоди после дужег времена, Маринић Крагић је погодио са пет метара, узвратио је истом мером на другој страни Гаврил Суботић.

Када је Анђело Шетка два пута заредом у последњој секунди напада погађао мрежу Мишовића, и Сплићани су мислили да ће се овај пут Звезда тешко вратити, јер је остао још један минут до краја меча. Међутим, Суботић је смањио на 13:12, Звезда се одбранила, а Лазар Вићковић погодио у последњој секунди са играчем више за 13:13 и петерце.

Нажалост, Вукићевић није искористио први ударац, а ватерполисти Јадрана су били прецизни у свих пет серија. Покушао је Александар Филиповић и заменом голмана након треће серије пенала, Алексић је заменио Мишовића, али Маринић Крагић је погодио за 5:3 и донео свом тиму победу и два бода.

Лазар Вићковић је био најефикаснији у тиму Црвене звезде са 4 гола, Гаврић Суботић је погађао мрежу три пута, Вељко Танкосић и Душан Марковић два, а по једном Марко Радовић и Петар Смиљевић.

Црвену звезду у петак очекују два меча. Први од 10.30 минута против Шапца, а затим од 18.50 против ријечког Приморја.

Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Судије: Анте Бура (Хрватска), Ненад Голијанин (Србија)
Искључења: Јадран 17, Црвена звезда 10
Петерци: Јадран 1(1), Црвена звезда 2(2).
Извођење петераца: Зовић, Милардовић, Делић, Шетка, Маринић Крагић (Јадран) – Радовић, Суботић, Вићковић (Црвена звезда).
Јадран Сплит: Подруг, Бурић 2, Маринић Крагић 3(1), Бего, Бутић, Пејковић, Милардовић 1, Стојанац, Бушелић, Делић, Шетка 2, Дужевић 3, Челар, Зовић 2. Тренер: Миле Смодлака.
Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 2, Касум, Марковић 2, Суботић 3(1), Милојевић, Вићковић 4(1), Тртовић, Вукићевић, Шулц, Стојановић, Радовић 1, Алексић, Смиљевић 1. Тренер: Александар Филиповић.

Повезане вести

Leave a Comment