Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Андријана Тришић напустила ЖФК Црвена звезда

Једна од најбоље оцењених играчица ЖФК Црвена звезда у сезони 2019/20, фудбалерка која је услед повреде колена и дугог опоравка пропустила јесењи део актуелне сезоне Андријана Тришић више није чланица ЖФК Црвена звезда. Популарна Њања по други пут у својој каријери напушта клуб који носи у срцу и током пролећног дела сезоне понеће дрес ЖФК Пожаревац и помоћи овом клубу у борби за опстанак у суперлигашкој конкуренцији.

Андријана Тришић спада у ред најбољих српских футсал репрезентативки, повремена је и чланица најбоље српске фудбалске националне селекције и са пуним правом може се и мора истаћи да је сигурно једна од најбољих везних играчица у женском суперлигашком такмичењу. И поред свега наведеног „стручњаци“ како у руководећим, тако и у спортским структурама клуба ништа нису учинили не би ли спречили одлазак врсне играчице.

И овај одлазак са стадиона „Рајко Митић“ само је још један у низу сулудих потеза оних који су годинама свесрдно радили на урушавању клуба, а који су врхунац својих сулудих радњи извели половином септембра претходне године када су под окриљем ноћи извели пуч, преотели клуб и прогласили се руководећим кадром. Само ћемо звездашку јавност подсетити да су се самопроглашени руководиоци под изговором спасења клуба и стварања респектабилног састава одмах одрекли услуга сигурно у том моменту најбоље фудбалерке Црвене звезде Нели Мбапе, као и великог појачања Светлане Цеце Црњак која је стигла из најбоље босанскохерцеговачке екипе СФК 2000 Сарајево. Убрзо након тога клуб је напустила и репрезентативна голманка Сара Цетиња и свима је било јасно каква судбина очекује овај клуб великог имена.

Како наш портал сазнаје из добро обавештених извора унутар клуба одлазак Андријане Њање Тришић неће бити и једини одлазак са нашег највећег стадиона и може се ускоро очекивати вероватно и прави егзодус из клуба који је одлуком Вишег суда у Београду под бројем 2893/19 и званично престао да постоји, а да то ни претходно, ни ово срамно пучистичко руководство није ни покушало да спречи.
Суштински нису ни желели да спрече.

Повезане вести

10 comments

Žika мар 15, 2021 at 16:42

Na žalost ženski fudbal tone u našoj Srbiji. I to kako zbog nekolicine pojedinaca koji gaze sve pred sobom radi sopstvenih interesa tako i zbog nezainteresovanosti FSS a i FSB. Poslednja dešavanja iz Fudbalskog saveza Beogrda prilikom izbora selektora sekcija Beograda U13, U15 nam dovoljno govori gde ide ženski fudbal. Za selektore su izabrani treneri sa C i D licencama, bez nekih rezultata a očigledno je jedini uslov bio da budu izabrani pojedinci koji „vise“ po FSB. Tako su pojedini treneri sa A licencama, iskustvom, rezultatima ostali bez vođenja pojedinih selekcija. Direktor i ostali organi pojedine izabrane trenere niti znaju niti znaju koje ekipe oni vode. I šta mi onda da očekujemo od ženskog fudbala u Beogradu, Srbiji? Treba u oba saveza jedna dobra motka, jedna čvrsta ruka i da se sve dovede u red. POnavljam ono što pričam mesecima kao neko ko prati ženski fudbal, para ima, pare se dobijaju od UEFE za razvoj samo je pitanje gde to sve završava.

Reply
Зоран Филиповић феб 14, 2021 at 16:42

Колико ја знам, више од половине фудбалерки нема Уговор и не прима материјалну надокнаду. Можда, само повремено, поједине играчице добију на име стипендије 1.000 динара. И то је све! Срамно!

Reply
Vladimir феб 14, 2021 at 18:22

Да ли је то онда добра прилика за финансијске малверзације?

Reply
Зоран Филиповић феб 14, 2021 at 21:51

Сигуран сам, нема шта друго да буде.

Reply
Vladimir феб 15, 2021 at 07:32

Само ми није јасно зашто онда људи ћуте? Зашто се дозвољава да се са клубом ради то што се ради? Зашто је само овај портал стао у одбрану и клуба и женског фудбала уопште?

Reply
Зоран Филиповић феб 16, 2021 at 14:57

Ја сам као уредник википедије на српком језику направио и објавио чланак ЖФК ЛАСК, који је постојао, али су ми га обрисали јер постоји чланак ЖФК Црвена Звезда. Страшно! Наше је да је објављујемо и указујемо на неправилности, сигуран сам да у клубу постије часни и морални спортски радници који ће пре или касније извршити промену на боље, или ће клуб пропасти. Ја ваше објаве делим и на својим профилима на фруштвеним мрежама, људи читају и знају. То зна и управа и руководство. Сигуран сам да неће дуго моћи да издрже притисак. Објаве са овог портала су ми доста помогле у смислу корисних информација приликом креирања чланака о српским фудбалеркама које сам објавио на википедији на српском језику. Андријана Тришић, од јануара 2021. године, наступа у првом тиму ЖФК Пожаревац.

Vladimir феб 16, 2021 at 18:28

Хвала Вама на лепим речима. Мало је оних који се баве женским фудбалом само и једино са намером да тај женски фудбал виде на неком вишем нивоу.
Кажете да се надате да у клубу постоје људи који ће једног дана извршити промену. Морам Вам на жалост рећи, нема их.
Остаје нам да се сви заједно боримо и да једног дана, а тај дан је све ближи коначно ослободимо не само ЖФК Црвена звезда, већ комплетан српски женски фудбал.

Зоран Филиповић феб 28, 2021 at 14:19

Ја сам се за женски фудбал заинтересовао преко Андријане Тришић која је у једном периоду била моја фитнес инструкторка у Спортској Академији Кочовић и написао сам пригодан чланак о њој на википедији на српском језику, а доста су ми помогле информације са вашег веб-сајта. Као потврду онога што сам писао, оставио са линкове ка вашем сајту. Уосталом, погледајте сами:
https://sr.wikipedia.org/wiki/Андријана_Тришић

Vladimir феб 28, 2021 at 16:01

Хвала Вам на томе.
Свакако је Андријана Тришић и као особа и као фудбалерка све то заслужила. Међутим, жалосно је што у оваквој Звезди за њу нема места. У Звезди у којој једино полтрони и послушници успевају.
Али мора се истаћи да то више и није Звезда. Њу су отели и угасили септмбра месеца 2020. године.

Зоран Филиповић феб 14, 2021 at 21:51

Исправка: 10.000 динара.

Reply

Leave a Comment