Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Стартује регионална ватерполо лига у новом формату

Претходну 2020. годину ватерполисти Црвене звезде окончали су тријумфално. На базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ црвено-бели су завршни турнир Купа Србије окончали освајањем трофеја, а већ на самом старту нове 2021. године екипу тренера Александра Филиповића очекују нова искушења. Након вишемесечне паузе проузроковане пандемијом вируса COVID-19 стартује Регионална Премијер ватерполо лига која ће се у актуелној сезони играти по знатно измењеном систему такмичења.

Од 14. до 17. јануара 2021. године биће одиграни полуфинални турнири регионалног такмичења. На основу пласмана из претходне сезоне 12 најбољих ватерполо екипа региона биће подељено у две групе по шест тимова који ће играти на турнирима у Београду и Дубровнику. Ватерполисти Црвене звезде наступиће у полуфиналној групи „А“ која ће своје мечеве играти у Београду, а у борби за пласман на завршни турнир одмериће снаге са екипама загребачке Младости, сплитским тимовима Јадран и Морнар, као и представницима српског ватерпола Шапцем и Партизаном.

Распоред полуфиналних група регионалног такмичења 2020/21:
– Група „А“ (Београд):
1. Младост Загреб (Хрватска)
2. Јадран Сплит (Хрватска)
3. Црвена звезда Београд (Србија)
4. Шабац (Србија)
5. Морнар Бродоспас Сплит (Хрватска)
6. Партизан Београд (Србија)

– Група „Б“ (Дубровник):
1. Југ Адриатик осигурање Дубровник (Хрватска)
2. Јадран Херцег Нови (Црна Гора)
3. Будва (Црна Гора)
4. Приморац Котор (Црна Гора)
5. КВК Раднички Крагујевац (Србија)
6. Соларис Шибеник (Хрватска)

Систем такмичења на полуфиналним турнирима је такав да се игра једнокружни бод систем (свако са сваким, укупно пет кола), а два најбоље пласиране екипе из сваке групе обезбедиће пласман на завршни турнир који ће се одиграти у Загребу 26. и 27. марта 2021. године. Полуфиналне парове чиниће А1-Б2 и А2-Б1.

Повезане вести

Leave a Comment