Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Караичић: „Одлуке се нису доносиле у складу са методологијом“

Богдан Караичић, доскорашњи помоћни тренер Саше Обрадовића у Црвеној звезди, објаснио је због чега је дошло до кризе игре и резултата после одличног почетка сезоне.
Обрадовић и његов стручни штаб напустили су крајем године Црвену звезду, а многи постављају питање да ли је могло боље када је селекција играча у питању?

– „Не мислим да смо погрешили у довођењу појединих играча, ту пре свега мислим на Лојда, Волдена и Хола. Не мислим да је Хол промашај јер је пројектован да буде секундарни плеј и да се у току сезоне нађе први плеј. У том тренутку на тржишту смо имали опцију да изаберемо три играча на тој позицији и избор је пао на њега“, истакао је Караичић за „Спутњик“.

Ипак, других грешака је накрају било…

– „Касније мислим да смо пожурили, да се одлуке нису доносиле у складу са методологијом како те одлуке треба да се доносе за поједине играче. Збрзали смо и пожурили, али нисмо били једини… За време Сашиног мандата већ је био договор да ће Емануел Тери напустити екипу“ – објаснио је Караичић, „а претходно је Мали калемегдан напустио И Тејлор Рочести који такође није пружао партије као у првом мандату у Звездином дресу“.

Караичић је потврдио да је тачно да су црвено-бели преговарали са Немањом Недовићем И да су им били понуђени Лука Митровић, Немања Дангубић, Јака Блажич…

– „Недовић је имао састанак са Сашом Обрадовићем и агентом. Било је приче и покушаја, колико сам информисан. У једном тренутку је била обострана жеља да се то оствари, да Недовић дође, али у једном тренутку се није остварио тај договор, да ли због финансија или нечег другог… Истина је да је био понуђен, истина је да су имали разговор и да је била воља и жеља да се доводе. Био је понуђен и Кевин Пенгос бивши кошаркаш Жалгириса и Барселоне, али када сазнаш који је буџет за Пенгоса, онда то више није реално. Сама та реч „понуђени“… Јесу били, а да ли се реализовало? Није и то из милион објективних разлога и на нашу велику жалост, поготово за Немању Недовића. Саша је имао разговор са Драганом Апићем, са Дангубићем мислим да није имао. У том тренутку се доводио Марко Симоновић, тачније враћао. На тој позицији смо имали Дејана Давидовца, а и добили смо назнаке да Дангубић има већу жељу да заврши у Партизану. Били су понуђени, али то није било све црно-бело. Није била “да и не” ситуација, никада није у овом послу“ констатовао је Караичић.

(извор: novosti.rs)

Повезане вести

Leave a Comment