Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездина апсолутна доминација

Црвена звезда завршила је полусезону на првом месту на табели Суперлиге Србије са освојена 53 пода, уписаних 17 победа и 2 нерешена резултата. Управо ови подаци говоре о доминацији нашег тима како на стадиону „Рајко Митић“, тако и на гостујућим теренима, па не чуди чињеница да су црвено-бели у готово свим статистичким параметрима били изнад ривала.

Изабраници Дејана Станковића приказивали су одличне партије на сва три фронта, а током јесењег дела сезоне 2020/2021 успели су да оборе и неке рекорде и златним словима испишу још једну страницу Звездине историје.

Црвено-бели били су најефикаснија екипа у првој полусезону и постигли 48 голова и то 23 у првом и 25 у другом полувремену, што довољно говори о константности у игри нашег тима. Вечити ривал постигао је 42 гола и налази се на другом месту, док је екипа ТСЦ-а 38 пута успела да затресе мрежу противника. Осим великог бројем постигнутих голова, Црвена звезда се може похвалити чињеницом да је у полусезони за нама примила само 5 погодака. Дефанзивна линија нашег тима заједно са Миланом Борјаном на голу била је на висини задатка, нарочито када се узме у обзир чињеница да је вечити ривал који заузима другу позицију примио 12 голова, док се на трећем месту налази Чукарички са 15 примљених погодака.

У просеку су напади нашег тима после којих су уследили погоци трајали 50.1 секунду, док је просечан број додавања пре него што се затресе мрежа противника био 15.4, што довољно говори о уиграној и организованој игри. Такође изабраници Дејана Станковића у односу на остале екипе примили су најмање голова из отворене игре, само три.

Стручни штаб нашег тима предвођен Дејаном Станковићем може бити задовољан и бројем удараца које су њихови изабраници упућивали ка голу противника. У просеку по утакмици црвено-бели момци имали су 19.6 удараца и 7.9 у оквир гола. Осим тога наши првотимци правили су најмање прекршаја у националном првенству, у просеку по утакмици 14.1, од тога 6.3 на својој половини.

Још једна ставка може да радује све заљубљенике у црвено-беле боје, а то је да је Црвена звезда у просеку имала 65% посед лопте у 19 одиграних утакмица. Такође изабраници Дејана Станковићасе могу похвалити и са најмање изгубљених лопти у просеку 66, од тога 11 на својој половини.

Велики број додавања имали су наши првотимци од почетка сезоне, а статистика каже да је тај број у просеку по утакмици 625, од тога 547 успешних, што износи високих 87%. Најбољи резултат забележили су црвено-бели у Суперлиги Србије када су у питању кључна додавања, у просеку их је било 10 по утакмици, од тога 5 успешних.

Чврста и дисциплинована игра красила је наш тим током ове полусезоне, чему сведочи апсолутна доминација у дуелима, којих је у просеку по мечу било 137, од тога 75 успешних. Најбољи су били првотимци Црвене звезде и у ваздушним и у дуелима на земљи. Позиција на табели Суперлиге Србије радује све навијаче нашег клуба, међутим узимајући у обзир целокупну статистику можемо закључити да је наш клуб био доминантан у сваком погледу, што је и више него разлог за задовољство свих оних којима црвено-бела боја у срцу.

The post Звездина апсолутна доминација appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment