Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаИсторијаИсторијаНајновијеФудбалФудбал

Дан када смо срушили Барселону

Црвена звезда је 2. јануара 1963. године у трећој одлучујућој утакмици Купа сајамских градова за улазак у четвртфинале савладала екипу Барселоне на неутралном терену у Ници резултатом 1:0, а једини гол на мечу постигао је Боривоје Костић у 72. минуту меча из једанаестерца.

Црвена звезда у својој историји је забележила многе велике победе у Европи. Падали су великани европског фудбала, а тог 2. јануара 1963. године у трећој, одлучујућој утакмици Купа сајамских градова побеђена је Барселона.

У првом мечу осмине финала смо у Београду савладали Барселону резултатом 3:2, а прва два гола постигли су Спасоје Самарџић и Јосип Скоблар, док је трећи погодак дело Радивоја Огњановића. У реваншу је Барселона славила 1:0, а по тадашњим правилима, било је неопходно да се одигра и трећа утакмица на неутралном терену.

Домаћин је био француски град Ница, а наши фудбалери су заслужено однели победу. Имали су велики број прилика, поготово у наставку игре, а питање тријумфа решио је Боривоје Костић голом у 72. минуту меча са беле тачке. Он је као најбољи играч утакмице добио на поклон сат.

Црвена звезда је у Ници наступила у саставу: Мирко Стојановић, Новак Томић, Томислав Милићевић, Лука Малешев, Милан Чоп, Владимир Поповић, Јован Анђелковић, Сретен Ђурица, Зоран Прљинчевић, Војислав Мелић, Боривоје Костић.

Тренер је био Милорад Павић.

The post Дан када смо срушили Барселону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment