Moja Crvena Zvezda
БлоговиСаша

Како је Манце тражио од Џаје да игра за Звезду

Млађи навијачи Црвене звезде тешко да су некад чули за “Џентлменски споразум“.  Џентлменски споразум је било неписано правило да играчи Звезде и Партизана не могу да пређу из једног клуба у други.  Прелазак је био дозвољен само у случају да клуб дозволи прелазак свог играча на другу страну брда. Годинама су се смјењивале управе и тренери али се споразум поштовао. Годинама смо, поред вечитог дербија, били познати и по џентлменском споразуму. Чинило је то наше ривалство још узбудљивијим, било је некако витешки и шмекерски.

Међутим, џентлменски споразум је прекршен у јуну 1986. Тада је Милко Ђуровски, идол навијача Звезде, првог дана прелазног рока потписао за клуб из комшилука. Управа Партизана, фрустрирана својом инфериорношћу, искористила је Милково незадовољство и не тражећи дозволу Црвене звезде потписала уговор са њим. Недуго потом довели су и Горана Милојевића и тиме дефинитивно срушили нешто што је красило само београдске ривале.

Можда ће се неко запитати да ли би се Звезда одупрла искушењу у ситуацији да им се нуди најбољи играч и идол навијача Партизана. Одговор је да а доказ је овај текст из листа “Темпо“. Само годину дана раније идол Партизановог југа, у то доба један од најбољих шпицева у држави, Драган Манце се нудио Црвеној звезди.

Био је покојни Манце  у канцеларији Драгана Џајића и разговарао о преласку у Звезду.  Џаја је џентлменски, како то њему и Звезди приличи, позвао предсједника Партизана и питао за дозволу. Пошто је није добио, захвалио се Манцеу (великом играчу и човјеку поштованом и од стране нас, навијача Звезде) и испоштовао споразум који никад није био потписан. Довољно је било то што је неко некад у име Звезде дао ријеч.

Јер како рече наш народ “људи се вежу за ријеч а стока за рогове“. Можда се неко нађе увријеђен због ове пословице али нисам ја тај који себе зове “стока са трибине јужне“.

Повезане вести

63 comments

Miksi '72 сеп 6, 2014 at 17:40

Mance je bio sjajan igrač da se ne lažemo,bio sam te 1986 klinac,ali se dobro sećam,da je Dragan Stojković Piksi potpisao zadnji dan prelaznog roka za nas i to u 1 do 12,bukvalno,bio sam sa roditeljima baš tu noć u kolima na putu za Grčku na letovanje,i negde su javili preko radija kasno uveče da se očekuje potpis Piksijev,to smo slušali u kolima .. ostalo je ISTORIJA ! Piksi je bio ekstra talenat,ali Milko Đurovski je u tom momentu bio najbolji igrač SFRJ,ja sam plakao kada je Milko prešao u Partizan,priznajem … i ne zaboravite činjenice,da je Partizan 2x za redom bio šampion države baš kada je Milko prešao kod njih,sada će mnogi reći ma da ali na koji način,(Slavko Šajber,FSS,Ustavni Sud) svako je tada ‘izbacio’ svog Šampiona !!! po jednom je bila C.Zvezda,po drugom Partizan,po trećem Vardar Skopje .. pa sad …. i na kraju cele zavrzlame presuđuđeno da je Partizan šampion,dok je trajao spor Zvezda je te godine igrala KEŠ,grobaraima se baš te sezone u Kupu Uefa desio Fljamurtari …

Reply
INĐIJA сеп 3, 2013 at 23:08

Slazem se da je Partizan imao vece legende od Mancea. Tu se vidi da probaju da prave kult od njega, iako realno nema materijala, jedino ta nesrecna pogibija je skrenula svu paznju na njega (nesumnjivo je i ranije bio daleko iznad proseka, ali i od legende). Sto se tice dzentlmenskog ‘pakta’, mogu da zamislim sta bi bilo da je presao kod nas, ali ocigledno se tek sad vidi tezina reci Dragana Dzajica. Dovoljno je procitati gornji tekst i sve vam se kaze. Zvezda!

Reply
deki сеп 4, 2013 at 12:47

ja sam ovo oko prelaska mancea znao od svoje osme godine,a to da on nije legenda je glupo reci za jednog od najboljih spiceva koji su tada igrali fudbal,covek je igrao sest sezona i imao ucinak od skoro gol po utakmici…davao je po sezoni,25,30,35 golova,u prosjeku oko 30 po sezoni,protiv qpr-a daje najljepsi gol u istori partizana,odigrao 270 utakmica dao 170 golova..i to je sve uradio do svoje 23 godine..ovaj ,,prelazak,, pokazuje da je postovao i rivala,jer tada mu je i dinamo nudio da predje kod njih a on je zeleo u zvezdu,ostao je u partizanu odigrao 15-ak utakmica i dao 12 golova,dok na zalost nije poginuo..mislim ako je pojedincima covic legenda onda je glupo komentarisati uticaj dragana mancea u tadasnjem fudbalu i to da li je legenda ili ne…

Reply
mico сеп 6, 2014 at 17:13

mance je igrac kakvog nije u tu vreme bilo klasu vise od ostalih igraca kada kazu da je mance bolji od dzajica nisu upravu mance 5 godina igro a dzajic ceo zivot ali da nije poginuo bio bi mnogo bolji

Reply
PoĐa феб 11, 2012 at 17:13

http://www.facebook.com/czvjezivotavramjesitnica

DELIJE udjite svi u stranicu!!

Reply
Čiča феб 10, 2012 at 21:47

Tačno je sve što je rečeno za Džaju i za to kakvu je Zvezda vodila klupsku politiku.Međutim, želim da kažem nešto u vezi pokojnog Mancea.Nemam nameru da govorim ništa ružno o njemu i svakako da je velika šteta što je tako mlad izgubio život.Međutim, Mance je bio fudbaler jedva prosečnog kvaliteta za tadašnju prvu Jugoslovensku ligu. On čak ni u istoriji Partizana ne predstavlja nekog naročitog igrača, a da ne govorim u Jugoslovenskim razmerama.Njegovom mitu više je doprinela njegova prerena pogibija, nego li njegove igre na fudbalskom terenu.

Reply
Aca феб 11, 2012 at 00:37

Ehhh…da si ga gledao uzivo ne bi tako pricao . Da li je dovoljno reci da postignuti gol protiv QPR (na njihovom terenu) je proglasen golom decenije u Engleskoj.Njegovu igru nisu voleli samo navijaci Partizana nego i Zvezde .

Reply
Čiča феб 11, 2012 at 09:39

Za tvoju informaciju, imam 60 godina. Mancea sam gledao, a i mnoge generacije pre njegove.Na primer, gledao sam uživo naše legende Boru Kostića i Šekija. Takođe sam gledao Partizanovu generaciju koja je 1966 igrala finale KEŠ-a sa Realom.Iz te generacije, recimo, Galić i Hasanagić su bili igračine za pokojnog Mancea.

Reply
deki сеп 4, 2013 at 12:51

da samo sto je mance tada imao 4 godine,i fudbal tada i fudbal nakon 15 godina su nebo i zamlja.a ne vjerujem da je prosjecnom igracu prosjek bio 30 golova po sezoni.

Reply
Čiča сеп 4, 2013 at 13:00

Verovatno si mlad i nisi gledao velike igrače kao što su bili upravo Galić i Hasanagić u Partizanu ili Šekularac i Džajić u Zvezdi. Ne radi se ovde o vremenu u kojem je ko igrao nego o klasi igrača, njegovom umeću i majstorstvu. E pa pokojni Mance je po tome mnogo zaostajao za pomenutim igračima a i za dobrim igračima nižeg kvaliteta od Šekija i Džaje. Mance ni u svojoj generaciji nije pripadao vrhu Jugoslovenskog fudbala a da ne govorimo u nekom većem vremenskom periodu.

Čiča феб 11, 2012 at 09:47

Za tvoju informaciju imam 60 godina.Mancea sam gledao, a i generacije starije od njegove.Gledao sam naše legende Boru Kostića i Šekija uživo. Takođe sam gledao i Partizanovu generaciju koja je 1966. igrala finale KEŠ-a sa Realom.Iz te generacije, recimo, Galić i Hasanagić su bili daleko bolji igrači od pokojnog Mancea.
To što je postigao jedan lep gol ne znači i da je bio velik igrač.Seti se samo prelepog gola Bojana Đorđiđa za Zvezdu u Kupu UEFA, pa uzmi kakvu je karijeru napravio taj momak.
Ponavljam, ne želim da omalovažavam pokojnog Mancea, ali i u samom Partizanu a i u Jugoslovenskom fudbalu bilo je mnogo kvalitetnijih igrača na poziciji na kojoj je on igrao-poziciji špica.

Reply
Djape delija јул 3, 2012 at 13:27

ja imam 20 god. i moj cale je igrao fudbal sa Manceom , i on mi je rekao da Mance uopste nije bio toliko dobar fudbaler, cak da nije tragicno nastadao ne bi ni bio toliko popularan…

Reply
deki сеп 4, 2013 at 12:52

jel tvoj cale uradio za citav zivot ono sto je mance do 23 godine..

Djape delija сеп 6, 2014 at 23:51

Deki, Zasto je to uopste bitno??

Kokos феб 14, 2018 at 20:46

A tvoj ćale je bi neka fudbalska legenda? Mance je bio još uvijek veoma mlad i bio je sjajan fudbaler, malo na svoju ruku, ali sjajan i to nije sporno. Što se tiče priče Džajića da je Mance htio u Crvenu zvezdu, ni to nije tačno, naprotiv… Vjerovatno ga je Džajić želio u Zvezdi, ali ga nije mogao imati. Isto tako nije tačno da je Partizan prekršio pakt o nenapadanju, to je uradio on. Postojao je dogovor između Partizana i Zvezde da se ne uzimaju fudbaleri rivala, ali i fudbaleri za koje je oaj drugi zainteresovan i bacio oko, a to je prekršio Džajić kada je iz OFK Beograda uzeo Milana Ivanovića koji tada Zvezdi baš ništa nije trebao jer je već imala centarhalfove, takom se to zvalo tada, Miletovića, Elsnera, Bankovića… Uzeo ga je samo da ne dođe u Partizan i prekršio dogovor sa Mocom. Milko je na sahrani Dragana Mancea obećaio da će doći u Partizan i nositi Draganovu devetku i ništa ga u tome nije moglo spriječiti.

Miksi '72 сеп 6, 2014 at 17:46

Druže,prikoči malo !!!
-evo i zašto : “Dragan Mance za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.“ I TO SVE DO SVOJE 23 godine života !!!

u onoj tadašnjoj SFRJ ligi dati toliko golova je za RESPEKT,to što nije igrao za repku,ne treba biti neki reper jer mnogi veliki igrači nisu ni igrali ..

Reply
Čiča сеп 6, 2014 at 22:57

Podaci koje si izneo su tačni. Jedino što nisi rekao da se radi o broju ukupno odigranih utakmica(gde se računaju i prijateljske utakmice). Zašto nisi rekao da je Mance odigrao 117 prvenstvenih utakmica za Partizan i postigao 42 gola u periodu 1980. – 1985. godina. Što znači da je u proseku postizao 8 golova po sezoni, što za centarfora Partizana i nije neki skor. Pa ti sada razmisli da li je to za respekt.

Reply
tyamat феб 10, 2012 at 20:37

Hahahaa
pa Sale brate ti baš rešio da edukuješ male grobare… Ajmo sveske u ruke i prepisujte, pa posle na učenje.
Ako, ako, nikad nije kasno za istinu. Samo doziraj ove tekstove, da im ne bude mnogo odjednom, mali su to mozgovi.

Reply
nesa феб 10, 2012 at 18:29

Ne mogu da shvatim koliko su glodari iskompleksirani.Ja za ovih par godina koliko imam internet nisam procitao ni jednu vest koja se tice franjevaca,a kamo li da posecujem njihove sajtove.Jednostavno,ne mogu da shvatim!

Reply
Šeša феб 10, 2012 at 16:03

Čuo sam priču od jednog starijeg Zvezdaša, koji je dao ime sinu po Milku Đurovskom (klinac je rođen mnogo poslije nego što je Milko prešao u Partizan). Ja sam ga naravno pitao, kako takav zakorjeli Zvezdaš može dati sinu ime po izdajniku svetog dresa. Na tu moju opasku mi je odgovorio, da ne trčim pred rudu, i da ne pričam o nečemu samo zato što sam to pročitao u novinama. Rekao mi je, da Milko bio najbolji prijatelj sa Draganom Manceom (što opet ima logike, jer sam sad ovdje pročitao da je Mance htio preći kod nas, što se može povezati sa tim njihovim prijateljstvom), i da se zakunuo na sahrani Manceovoj majci da će potpisati za Partizan.

Reply
vedips феб 10, 2012 at 17:12

U tu vreme ziveo sam na Kanarevom brdu,gde su ziveli milko i Bosko,vidjao ih cesto.kao seanestogodisnjak isao redovno na sever. Kad je milko presao kod onih,verujte ljudi plakao sam koao malo dete ma nisam izlazio napolje od bola cak se par dana nisam vidjao ni sa devojkom.Zato zelim da milko oseti takav bol i tugu, a Bosku sve najbolje.mILKO DEBILKOOOO

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:44

Tako je, takvi ljudi ce uvek biti najvece jajare. Najvise volim price kako je to normalno, samo kod nas nije, sta, da se bude izdajnik?!Pa najvece fudbalske ljige, po meni, upravo su se i potvrdile svojim prelaskom iz Reala u barselonu i obrnuto – Figo i Luis Enrike, zbog koga po prvi put ne simpatisem Romu

Reply
Čiča феб 11, 2012 at 13:27

Milko je bio izuzetan talenat ali je imao loš karakter. Psihički je bio nestabilan i kolebljiv.Često je znao da pred važnu utakmicu izmisli povredu.Treneri su sa njim imali velikih problema jer nikada nisu znali čime će ih Milko „iznenaditi“.Takva osoba je i mogla doneti odluku da pređe u protivnički tabor.Ovo govorim imajući u vidu da je u to vreme,Zvezda i u Jugoslovenskim i u međunarodnim okvirima imala i bolje rezultate i uživala daleko veći ugled od Partizana.
Kada je odlučio da pređe u Partizan u Zvezdi su to pustili bez problema.Znali su šta čeka ljude u Partizanu sa ćudljivim fudbalerom.

Reply
Žile феб 10, 2012 at 15:21

Svaka čast na ovim tekstovima iz tempa!Sećam se bio sam klinac,otac je redovno kupovao tempo,a ja skupljao Zvezdine postere,naslovne strane sa našim igračima…

Reply
Milko феб 10, 2012 at 15:00

Zar ne vidite razliku, Partizan je REAL MADRID za zvezdu. Kao sto Barsa nikada nije mogla da uzme Realovg igraca, tako ni vi ne mozete naseg. A mi vaseg svakog mozemo. Oni Figa, Ronalda, Mi Klea, Djurovskog, Stojketa. Mali ste klub koji jos godinu i po ima vise titula, a onda VEČNO zbogom, opelo ce biti javno i smešno RIP CZ

Reply
Milan феб 10, 2012 at 15:17

Xaxaxaxaxaxaxa…Pa kol’ki kompleksaš moraš bit da ideš na sajt Moja Crvena zvezda, a da si franjevac… Nabijamo komplekse postavljamo rekorde!!!! Srpska je cela crveno bela!

Reply
Boško феб 10, 2012 at 15:20

Ćuti Milko ne lupaj. Opet jedeš g…a.

Reply
Peki феб 10, 2012 at 16:07

lale pokri se usima i seti se prica o V.VASOVICU

Reply
Srb феб 10, 2012 at 16:21

Ovaj Milko debilko je primer kako razmislja grobarski mozak…to je sve puklo.

Reply
Milan феб 10, 2012 at 18:33

Decko,sta vi radite u tom drustvu? To je za nas evropske i svetske sampione, vi ste tu nekako uljez.

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:46

Za mene bi bio ogroman blam da npr. Ilic dodje kod nas, uvek bih mu zvizdao, jer sta ce meni smrad izdajnicki u ekipi. To jedan od razloga zasto Gurovic ne moze nikada biti velikan, pa umro bih, ali ne bih nosio crno-beli dres!

Reply
Александар феб 11, 2012 at 10:54

Клео и Стојке. Јаки играчи у пичку материну. 😀

Reply
vladimir сеп 4, 2013 at 08:37

nik milko a uzivotu DEBILKO!!!

Reply
SrbIN феб 10, 2012 at 14:42

A za ovo sa Manceom predpostavljam imate neki pisani ili video dokument? Tako i ja mogu reci da sam cuo kako se Messi nudio Partizanu ali Djura lopov odbio…Dajte neki dokument koji je verodostojan. Kako vas nije sramota mrtvog coveka koristiti u svrhe siranje mrznje prema nekim igracima koji su presli u Partizan! Znaci ovo je isuvise nisko cak i za vas! Sad ce neki reci otkud ti na ovom sajtu… slucajno sam naleteo na faceu na objavu ovog clanka i ne mogu da dozvolim da na ovaj nacin prljate ime legende juga! Ostavite na miru mrtvog coveka sram vas bilo!

Reply
Delija феб 10, 2012 at 14:46

Hohohohohoho vidim li ja glodara na sajtu Moja Crvena Zvezda.Glodar dosao na Zvezdin sajt,hahahahaha nisko padate iz dana u dan,hahahaha. Kompleksi !!!!!

Reply
CZBG феб 10, 2012 at 14:47

Da,da,da,da,da i ja sam slucajno naisao na Madonu ispred moje kuce.

Reply
Saša феб 10, 2012 at 15:11

Као писани документ имаш чланак из Темпа. Кликнеш десни клик, отвориш у новом језичку и онда увеличаш фотографију. Тако можеш да прочиташ чланак. Ако хоћеш можеш и да га скинеш и сачуваш.
Нико не пљује легенду југа. У тексту пише да је он био велики играч и човјек кога смо и ми цигани поштовали. То је истина као што је истина да је имао жељу да пређе код нас. Ако имате проблем са тим решавајте га сами са собом.
Тема текста је џентлменски споразум који је ваша управа прекршила. Доказ тога је овај текст објављен у Темпу 1986 године.

Reply
grobar феб 13, 2012 at 02:59

hahahaha
ne znate sta cete od muke pa citate tempo iz 1986 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
hahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahah
pa lupetanjima nikad kraja,al dobro,bar nasmeju do suza :))ovo je cudo! samo tako nastavite :)))))

Reply
Saša феб 13, 2012 at 08:25

Брате, ладно си у три ујутро дошао на наш сајт да коментаришеш:))))) Не бој се мучениче, дођи и по дану. Не могу твоји да виде кад си код нас. А и они долазе, чисто да знаш, да не мислиш како си једино ти искомплексиран.

Reply
Драган феб 13, 2012 at 08:26

Како је лепо тешити се, верујем да макар мирније спаваш 🙂

Reply
CzvBoys феб 10, 2012 at 14:16

E tako to rade veliki klubovi…a oni jedva čekaju da dovedu nekog našeg igrača kako bi se podsmevali. Čist primer za to je Mustafa..pa Lazetić koji ih je nogir’o..Kleo i tako dalje.Kao da mi nismo mogli dovesti nekog njihovog igrača?Pa mogli smo,ali mi smo veliki a oni mali klub.E to je razlika izmedju nas i njih!

Reply
CZV феб 10, 2012 at 14:41

Pa mi smo veliki dzentlmeni,njihova legenda se nudila nama ali smo mi ispostovali Partizan,ali ono sto su oni uradili sa Kleom i Stojkovicem je bar meni sramotno.Ajde Kleo sigurno su mu dali vece pare,a i on je stranca bas ga briga za gradske rivale,bitna mu je lova,ali iskreno nisam ocekivao Stojkovicev prelazak u Partizan.Zvezda je od njega napravila igraca,najvece utakmice u karijeri igrao je u Zvezdi,najbolje je branio u Zvezdi,i pao je tako nisko samo da bi igrao negde i presao u Partizan.Ne razumem ga imao je gomilu zvezdasa koji su ga voleli,bio je jedan od najboljih golmana,i sve je to bacio u vodu zbog prve postave,i nase beton lige.Tamo ce se zadrzati najvise jos 1 godinu i onda ce opet negde da ode i da greje klupu,a nasa mrznja ce ostati,i onda ispada da je samo upropastio svoju karijeru.

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:48

Kleo je stranac, nije prosao nasu skolu ili nije sa ovih prostora, pa ne zna koliko je to bitno.

Reply
cerak феб 20, 2012 at 10:48

Disljenkovic je mnogo bolji golman od Stojkovica, jedino sto je prerano otisao u inostranstvo. Inace nikada nije primio gol od „onih“ i bio reprezentativac mlade reprezentacije, a onda je neko pogurao Mustafu i ovaj odlucio da uzme drzavljanstvo.

Reply
Srdjan феб 10, 2012 at 13:16

Zasto smo mi onda dovodili Krnetu? Da li smo pitali partizan? Jeste da on nije igrao za prvi tim Partizana ali mi je bezveze sto je on dolazio. Gledao sam ga jednu utakmicu i nista nisam od njega video zbog cega bi vredelo dovesti ga u Zvezdu.

Reply
toto korenita феб 10, 2012 at 13:16

upravo sam gledao causica na sos,pa zar je moguce da svugde dupetom zatvorimo vrata.zadnjih 20 godina nijedan igrac nije otisao zadovoljan.ne ulazim koje u konkretnom slucaju upravu,ali zabrinjava me da niko ne pomislja da se vrati u zvezdu,obicno kazu volim ja zvezdu ali daleko jjoj lepa kuca.u ovome puno ima udela u nasim neuspesima zadnjih godina.nemoguce da da svi oni nisu u pravu samo zvezda da je upravu.

Reply
poznanik феб 20, 2012 at 10:53

Licno poznajem jednog reprezantivca i zvezdinog igraca, odnosno zvezdino dete, i sve sto mi je rekao je da u zvezdi nikada ne bi mogao da ima slicnu platu, ni priblizno u odnosu na onu koju je potpisao sa novim klubom, da su mu ostali duzni i da ga je Dzaja nesto zeznuo… Sigurno me ne bi lagao jer se znamo jos iz osnovne skole…

Reply
Ultras феб 10, 2012 at 13:10

Hocemo Dzaju za presednika!!!

Reply
veliki pravi Zvezdas феб 10, 2012 at 12:57

Dzaja je najbolji igrac Crvene Zvezde i velicina ljudska nase Crvene Zvezde ,hocemo njegov povratak u Crvenu Zvezdu Dzajin zajedno sa Cepterom i ostalim zvezdinim legendama tu su npr Jugovic ,Mihajlovic ,Piksi Stojkovic ,Rambo Petkovic ,Dusan Savic ,Pancev i Dujkovic trebalo bi da novi presednik Crvene Zvezde bude Cepter potpresednici Dzajic , Jugovic ,Piksi Stojkovic ,Dusan Savic i Pancev generalni sekretar Crvene Zvezde Mihajlovic ,sportski direktor Crvene Zvezde Rambo Petkovic

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) феб 10, 2012 at 13:04

Mogao bi Cepter da kupi Zvezdu ali mu neda drzavna mafija.On je pricao da klub velicine Zvezde da bi se ozbiljno takmicio u Evropi mora imati budzet od 40-100 miliona Evra,znaci minimum 40 mil.e.Uostalom,Cepter je u bliskim odnosima sa Jugovicem pa bi ga verovatno doveo na neku visoku funkciju u klubu.Sto vise nasih legendi moze biti samo bolja i jaca Zvezda.

Reply
Alex Krycek феб 10, 2012 at 13:12

Да нам потпредседници буду тренери Нагоје и још 4 човека?! Да генерални секретар буде до скоро тренер Фиорентине, који се уопште не разуме у економију и право?!
Дечко, ти си болестан, иди лечи се, молим те! Спаси свој млади живот! Има још шансе за тебе.

Reply
Vlada Tosic феб 10, 2012 at 13:52

Kako nekome ovde, na ovom sajtu, mozes da kazes da je bolestan i da ide da se leci, a pri tom niti jednom recju nije tebe uvredio ili slicno… Prvo kada ulazis na ovaj sajt moras da znas da smo ovde svi braca i da nas je Zvezda sve spojila… A bratu nikada ne smes da kazes da je bolestan i da se leci, KAZI MU LEPO, GRESIS, NISI U PRAVU…Dajte bre ljudi da zivimo u slozi bre, svi su protiv nas pa necemo valjda i mi sami protiv sebe…

Reply
Alex Krycek феб 10, 2012 at 16:13

Rekao sam mu lepo, da nije kasno za njega i da potraži pomoć.

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:50

Mislim da bi ti trebalo da potrazis pomoc. Covek je izneo svoj argument, zeleo bi tog i tog u klubu.Sto, da ti nisi sposobniji od njih?!Ili ako znas ko jeste, ti iznesi taj podatak i ok.

sdfd феб 10, 2012 at 13:30

Se ti drogiras!? Cepter da bude predsednik?! Ti si lud bre! :O

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:52

Sto, jer mozda nesposoban ili je i on americki placenik?!Na osnovu kojih parametara je Lukic predsednik, pucao je s protivavionskog topa?! Dosta tih klinackih i isfrustriranih razmisljanja da je svaki uspesan covek lopov!

Reply
kid frankie - мали неправи звездаш феб 10, 2012 at 14:06

Да ли си ти човече нормалан??? Па какав црни цептер??? Па зар Звезда треба да постане марка посуђа??? Ало људи, где је мозак? Где је самопоштовање? Па зар треба да молимо говедо, које је прве паре зарадило крадући материјал са градилишта где је радио, да нас узме??? Да не причам о томе да би то била приватизација де факто…

И још нешто да те питам: по чему си ти то већи и прављи звездаш од свих овде, мајке ти?

Reply
milos феб 10, 2012 at 23:58

A Lukic je svoj kapital stekao tako sto je oborio avion,a u njemu je bilo blago. Firma Zepter je cuvena u citavom svetu, ako nisi primetio bio je jedan od glavnih sponzora na kosarkaskim prvenstvima. Ko tebi daje za pravo i na osnovu kojih podataka da za nekog ko celog zivota radi i cenjen je u svetu tvrdis da je u najmanju ruku lopov. Zasto mislis da su ljudi koji nemaju novac posteni, a oni koji ga imaju su lopovi. To je velika, ali velika sramota da se konstantno pljuje po ljudima zato sto se o njima stvara slika preko TV-a i novinskih clanaka. Ako tebi to nista ne znaci u zivotu ima onih kojima je lepo sto se neko bogat, a to svoje bogatstvo stekao u inostranstvu, vratio u Srbiju, otvorio prvo privatno pozoriste i operu u zemlji, pa zatim i muzej. Znas, nije sve u prdenju, jedenju i pracenju sporta.

Reply
bijeli сеп 4, 2013 at 13:07

krao sam i ja bakar,pa nisam zaradio milijarde kao cepter,i ne vjerujem da bi bilo ko od nas uspjeo,ono sto je kljucno je to da se covek obogatio u inostranstvu,a tamo je to mnogo teze nego ovde gde mozes par miliona da stavis u dzep preko noci i niko te nista ne pita,on i kada bi i zeleo da kupi klub,to bi bilo zbog te krune u karijeri koji mozda zeli,zbog toga sto ako stvori aku evropsku zvezdu,vise je dao narodu nego da im poklanja novac,a i u evropi bi onda bio medju probranim ljudima,vlasnik evropskog i svetskog sampiona i tako to…

Reply
dexa7 феб 10, 2012 at 12:37

hahahahaha

Reply
M.V.P феб 10, 2012 at 12:37

Veliki gospodin Dzajic Dragan!!!

Reply
I.V.A.N феб 10, 2012 at 12:29

mi smo gospoda uvek bili i ostali za njih

Reply
Vuleta феб 10, 2012 at 12:23

Dzaja majstor

Reply

Leave a Comment