Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Резиме полусезоне омладинаца

Најмлађи тим који се такмичи у Омладинској лиги Србије, наши бисери које са клупе предводи Марко Неђић полусезону су завршили на трећем месту са освојених 50 бодова из 21 утакмице, иако имају меч мање одигран од ривала.

Постигли су 57 голова и примили 16 погодака, а испред њих се налазе Бродарац са 58 и Партизан са 54 бода, али утакмицом више од наших бисера.

Мала је бодовна разлика и до краја је све могуће. Ми се никада не предајемо и много пута смо показали карактер, а сада и са чак три године млађом децом успевамо у лиги да одржимо ритам. Тренирам феноменалне фудбалере и људе, верујем у њих и најважније ми је да сам сигуран да смо на правом путу – почео је Неђић.

Капитенска трака “краси” руку Андреја Ђурића, као први стрелац се издвојио Матеја Бачанин са 12 погодака, за један више од Николе Кнежевића, док је најбољи асистент Марко Ћурић са пет пасова претворених у голове.

Циљ је, као и до сада, био развијање играча за први тим. Дечаци рођени 2003. године су већ три године за редом били први на табели, али нам то никада није било мерило, већ смо желели да их излажемо што већим изазовима, те да што пре изађу из зоне комфора. Бирали смо тежич пут, а они су из утакмице у утакмицу показивали добром игром, и допадљивим фудбалом да су способни да изнесу сваку врсту терета. Имамо Лазетића који је дебитовао за први тим Звезде, иако се мучио са повредама током јесени, као и Петровића и Станковића који су наступили за сениоре Графичара и показали да могу равноправно да се носе са физички снажнијим играчима. За мене је то највећа сатисфакција, а мислим да ће из наше екипе изаћи још много првотимаца спремних да играју за Црвену звезду – почео је Неђић.

Мучиле су повреде тим Марка Неђића током полусезоне. Марко Лазетић, момак који је недавно и заиграо и за први тим, и постао најмлађи дебитант, пропустио је већи део сезоне због повреде. Урош Бранковић и Марко Боровић доживели су повреду укрштених лигамената и питање је када ће се вратити на терен. Због кадровских проблема, Неђић је врло често упућивао позиве кадетима, па је било и фудбалера рођених 2005. године који су, а сјајним партијама на старту сезоне – Давид Петровић и Никола Станковић пребачени су у сениорски тим Графичара.

Осим Лазетића, очекује се да ускоро барут сениорског фудбала осете Ћопић, Ђурић и Бачанин, који тренирају са првотимцима.

План је да на пролеће још више подмладимо екипу са неколико талентованих играча рођених 2004. године и да наставимо да развијамо децу на прави начин у утакмицама са старијим противницима. Исчекује нас жреб за Лигу шампиона, радујемо се и том изазову и сигуран сам да ће дечаци показати сав квалитет и потенцијал и на међународној сцени. Жалим што наша генерација у пуном саставу неће наступати у елитном јуниорском такмичењу, али свакако, пуни елана, и млађи него икад, смо спремни на све изазове – закључује Неђић.

Уз Неђића као шефа стручног штаба, ту су још Петар Петровић и Владимир Сандуловић као помоћници, као и тренер голмана Ђорђе Топаловић, и стручњак задужен за физичку припрему Слободан Чикара.

Голмани: Марко Ћопић (18 утакмица, 11 примљених голова), Вељко Илић (2 утакмице, 3 примљена гола), као и кадет Стефан Маринковић (1 утакмица, 2 примљена гола).

Одбрана: Урош Лазић (19 утакмица, 3 гола и 4 асистенције), Стефан Деспотовски (19 утакмица, 1 асистенција), Андреј Ђурић (18 утакмица и 2 гола), Вукашин Крстић (16 утакмица, 1 асистенција), Душан Икановић (11 утакмица и 2 гола), као и кадети: Стефан Лековић (6 утакмица и 1 асистенција), Вељко Митић (1 утакмица), Алексеј Вукичевић (1 утакмица), али и Давид Петровић (11 утакмица и 3 асистенције) који је прекомандован у први тим Графичара.

Средина: Јован Митуљикић (21 утакмица, 4 гола и 3 асистенције), Никола Кнежевић (20 утакмица, 11 голова и 2 асистенције), Марко Ћурић (20 утакмица и 5 асистенција), Марко Стојановић (20 утакмица, 4 гола и 2 асистенције), Никола Митуљикић (19 утакмица, 6 голова и 3 асистенције),Никола Пантић (17 утакмица), Урош Бранковић (14 утакмица, 5 голова и 4 асистенције),Александар Гајинов (12 утакмица), као и кадети: Мирко Николашевић (2 утакмице и 1 гол), Јован Мијатовић (2 утакмице и 1 асистенције), Немања Видојевић (2 утакмице), али и Никола Станковић (12 утакмица, 1 гол и 2 асистенције) који је прекомандован у сениоре Графичара, те првотимац Црвене звезде Андрија Радуловић (3 утакмице, 3 гола и 2 асистенције).

Напад: Матеја Бачанин (20 утакмица, 12 голова и 2 асистенције), Марко Лазетић (7 утакмица и 2 гола), Марко Боровић (5 утакмица), као и кадет: Давор Ракић (5 утакмица и 1 асистенција).

 

The post Резиме полусезоне омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment