Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Завршни турнир Купа Србије у ватерполу. Вечити дерби у борби за финале

Први део ватерполо Супер лиге Србије окончан је мечевима 9. кола. Наставак шампионата планиран је за крај фебруара 2021. године, али пре одласка на зимскки одмор четири екипе ће се у понедељак 28. и уторак 29. децембра борити за први овосезонски трофеј – Куп Србије.

Завршни турнир Купа Србије одржаће се на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу, а за трофеј ће се борити три београдске екипе Црвена звезда, Партизан и Нови Београд 11. април, као и крагујевачки Раднички.

Ватерполисти Црвене звезде у борби за пласман на завршни турнир националног купа 12. децембра су савладали новосадску Војводину резултатом 10:5, а жреб је одлучио да у борби за велико финале снаге одмери са вечитим ривалом екипом Партизана. Црвена звезда и Партизан у актуелној сезони састали су се у оквиру 1. кола Супер лиге и пулени тренера Александра Филиповића савладали су црно-беле резултатом 12:9.

На основу остварених резултата у актуелној сезони Црвена звезда има улогу фаворита у предстојећем дуелу. Напоменућемо да наш клуб након првог дела шампионата има скор од седам победа и по један реми и пораз и са 22 освојена бода заузима трећу позицију на табели. Са друге стране екипа Партизана има 12 бодова. Црно-бели су остварили четири тријумфа и пет неуспеха и тренутно су шестопласирани на суперлигашкој табели.

Други полуфинални пар чине две првопласиране екипе Нови Београд 11. април и Раднички из Крагујевца.

Бранилац трофеја је крагујевачки Раднички који је претходне сезоне освојио свој први куп трофеј. Црвена звезда у својим витринама има два трофеја намењена победнику купа који су освојени 2013. и 2014. године, док је Партизан најтрофејнија екипа овог такмичење са 25. трофеја.

Ватерполисти Црвене звезде освајачи Купа Србије 2014. године

– Полуфинале Купа Србије:
Партизан – Црвена звезда (понедељак 28. децембар; 17 часова)
Раднички Крагујевац – Нови Београд 11. април (понедељак 28. децембар; 19:15 часова)

Финале Купа Србије заказано је за уторак 29. децембар у 18 часова, а сви мечеви завршног турнира биће директно преношени на РТС-у.

Повезане вести

Leave a Comment