Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирНајновијеФудбал

„Бисерно Срце“ – Јована Јоле Лепосавић

Била је чланица ЖФК Црвена звезда, а о њеној љубави према црвено-бело боји беспредметно је говорити. Многи су јој предвиђали успешну голманску каријеру, а са свега 14 година живот јој је наметнуо мукотрпну борбу са подмуклим противником. Откривен јој је малигни тумор у пределу карлице, али ни тада ова храбра девојчица није устукнула. Као и толико пута раније када се није уплашила противничких нападача на терену, стала је на црту, „погледала противника директно у очи“ и наравно,…, однела је још једну победу.

Целокупна како звездашка, тако и спортска јавност о њој и њеној борби све зна и довољно је само рећи…
Јована Јоле Лепосавић.

Након успешног лечења и опоравка поново се вратила ономе што највише воли. Узела је голманске рукавице и поново се налази тамо где се најбоље осећа – међу стативама.
После дреса омиљених боја обукла је небеско плави дрес ЖФК Рада, да би касније била чланица екипе Хероја, а данас са успехом чува мрежу ЖФК Десетке. И поред чињенице да јој је живот недавно приредио још један претежак тренутак, остала је без мајке која јој је била највећи животни ослонац, Јована, данас деветнаестогодишња девојка, не заборављајући кроз све оно што је сама прошла претходних година, поред изгарања на зеленом тепиху посветила се и хуманитарном раду помажући оболелима од тешких болести. И на нашем порталу већ смо писали о акцији коју је сама организовала у сарадњи са Градском општином Чукарица под називом „Пенал за Мињу и Лану“ која се недавно одржала на Ади Циганлији, а тешко је и побројати све друге акције у којима је учествовала и које је барем свесрдно подржала.


Јована је уз обилату помоћ свог оца Владана одлучила да свој хуманитарни рад подигне на виши ниво како би помоћ могла бити пружена свима онима којима је помоћ неопходна. Заједничким снагама оформили су удружење „Бисерно Срце“ које ће за циљ имати прикупљање средстава за све оне којима су средства неопходна у борби за оздрављење и очување живота. О новоформираном хуманитарном удружењу, као и плановима за будућност Јована Лепосавић је за наш портал изјавила:

– „Хуманитарно удружење „Бисерно Срце“ је формирано и ускоро ишчекујемо да се и папиролошки све оконча. Удружење ће се бавити хуманитарним радом, превасходно пружајући помоћ деци, омладини и одраслима оболелим од тешких болести. Планирамо организацију хуманитарних базара, изложби, аукцији, али и спортских манифестација, превасходно фудбалских утакмица и турнира чији би главни циљ био прикупљање средстава за оне којима су она неопходна.“

Портал „mojacrvenazvezda.net“ позива све појединце добре воље, као и сва спортска удружења која могу и желе да помогну рад хуманитарног удружења „Бисерно Срце“ да се придруже овом удружењу у заједничкој борби како би се помогло онима којима је помоћ неопходна. Наш портал ће као и увек бити уз људе добре воље и медијски испратити сваку хуманитарну акцију „Бисерног Срца“.

Повезане вести

Leave a Comment