Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Железничар након великог преокрета славио у Београду

У заосталом сусрету 8. кола Супер БПШ лиге Србије одбојкашице Црвене звезде дочекале су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу лајковачког Железничара. Након великог преокрета гошће су однеле бодеове из Београда.

ЖОК Црвена звезда : ЖОК Железничар Лајковац 2:3 (25:20, 25:19, 21:25, 13:25, 13:15)

Одбојкашице Црвене звезде и Железничара су после само неколико дана и одигране утакмице Купа Србије добиле прилику да у заосталој лигашкој утакмици поново одмере снаге. Био је то веома узбудљив сусрет, пун преокрета. Нажалост по Црвену звезду која је у прва два сета пружила најбољу овогодишњу партију, на крају је славио Железничар.

Од првог звиждука се видело да су црвено беле изузетно мотивисане. Било је лепо видети како играчице на терену и оне резервне дишу као једна. Све је у игри прве поставе (Ђорђевић-Ашоња, Тасић-Милуновић, Вучићевић-Родић и либеро Вукомановић) функционисало одлично у прва два сета. Добро су сервирале, па је самим тим и блокерима био олакшан посао. Одушевиле су наше одбојкашице одличном игром у пољу и луцидношћу у нападу.

Трећи сет су играчице Црвене звезде почеле са заостатком од 4 поена и довеле себе у ситуацију да јуре резултат. Било је све теже играти против екипе Железничара која је са сваким поеном добијала на самопоуздању. На крају су овај сет гошће добиле управо са четири поена разлике.

Почетак четвртог сета је обележила грешка првог судије који је поен доделио екипи Железничара иако је друга лопта коју су одиграле била задржана. После протеста тренера Звезде Александра Владисављева, први судија је одлучио да му додели жути, а затим и црвени картон чиме је поен додељен екипи Железничара. Мало шта је у овом сету добро функционисало у редовима Црвене звезде, понајмање пријем сервиса и гошче су избориле тај брејк.

У петом сету је после почетног убедљивог вођства од 6:2 за нашу екипу, уследио низ грешака у пријему и нападу и гошће су дошле до изједначене игре. До краја утакмице се играло на поен. Утисак је да је Звезда могла до победе да је успела да одржи ниво енергије са почетка меча.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Милица Тасић са 19 поена, док је у екипи Железничара највише поена освојила Милана Рајлић (27).

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Судије: Ђорђе Зеленовић и Саво Ковачевић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 2, Родић И. 6, Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 1, Милуновић М. 14, Ђорђевић М. 5, Ашоња А. 8, Тасић 19, Вучићевић С. 12, Симић Ј. Нису играле: Цветковић Т., Јовановић Ј., Станковић К. (либеро) и Врцељ Т. Тренер: Александар Владисављев
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Батинић Б. 4, Савић М. 13, Узелац А. 10, Ранковић С. 7, Рајлић М. 27, Миросављевић Ј. 9, Кутлешић А. 5, Перовић Р. 1, Гајић А. 2, Вујовић М. (либеро) Нису играле: Ивановић В., Марковић Т. (либеро), Митровић Н. и Зарић Н. Тренер: Бранко Ковачевић

Повезане вести

Leave a Comment