Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Милојевић препоручио Станковићу бившег играча Чукаричког

ФК Црвена звезда у потрази је за нападачем за наредну полусезону, а као једно од потенцијалних играча спомиње се нападач Ал-Ахлија из Џеде Самјуел Овусу, преноси ,,Mozzartsport“.
Веома познато име у српском фудбалу је повремени репрезентативац Гане, с`обзиром на то да је наступао за Радник из Сурдулице, а након епизоде у Турској вратио се у Супер лигу Србије и обукао дрес Чукаричког.

Како Срђан Спиридоновић није оправдао очекивања по доласку минулог лета, Дејан Станковић је потенцијално решење на крилној позицији пронашао у Саудијској Арабији и то у екипи бившег Звездиног тренера – Владана Милојевића. Управо је Милојевић на адресу Црвене звезде послао неколико похвалних речи за Овусуа, који је у Ал-Ахлију тренутно на позајмици из Ал-Фајхе. Већ три пута је тресао мрежу за екипу из Џеде на пет мечева и веома брзо скренуо пажњу на себе. Међутим, постоји неколико потешкоћа које би могло да одврате фудбалера из Гане од ,,Маракане“.

Ал-Фајха његову слободу цени на четири милиона долара, што Звезда не би могла да плати, али постоји могућност договора упркос томе. Оно што представља додатну препреку за његов ангажман јесте и висока плата коју Овусу има. Милион долара по сезони је неизводљиво за шампиона Србије, међутим, како се наводи и ту постоји потенцијалног простора за договор.

Његова главна карактеристика нису голгетерске способности. Бројеви то не говоре, али Овусу обавља велики посао на терену, уме да убрза игру и обавља посао у одбрани који је непроцењив.

Самјуел Овусу рођен је 28. марта 1996. године у Акри. Фудбалом је почео да се бави у екипи Ред Бул Гана, а пре доласка у Србију наступао је и за екипу Вижн из главног града Гане. Од 2014. до 2016. године носио је дрес Радника из Сурдулице, а након једне сезоне у турском Генчлербилиђију долази у Чукарички у којем је две сезоне пружао запажене партије. Са Бановог Брда преселио се у Саудијску Арабију где је наступао за Ал-Фајху, а тренутно је члан Ал-Ахлија из Џеде. За репрезентацију Гане наступио је осам пута и постигао један погодак.

Повезане вести

1 comment

dusan дец 13, 2020 at 18:53

realno uliva nadu posle kanjasa, zandera, la pare i ostalih velicina milojevicev sud bi morao ozbiljno da se uzme u obzir

Reply

Leave a Comment