Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Победа кадета за мирну паузу

Завршили су кадети Црвене звезде полусезону на најбољи могући начин – трјиумфом против Младости у Лучанима резултатом 2:0. Питање победника су већ на старту другог полувремена решили наши крилни нападачи – Јован Мијатовић и Мирко Николашевић и донели радост тренеру Николи Митићу који феноменално предводи наше бисере.

Младост – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „ФК Младост, вештачка трава“, Лучани.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Мијатовић у 49. и Николашевић у 50. минуту.

Младост: Матијашевић, Радојковић, Стојановић, Златановић, Пеливановић, Богдановић (од 53. Марковић), Јелић, Гордић, Рацић, Обућина, Дивац.

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић, Вукичевић, Марић (од 46. Стојсављевић), Видојевић, Ђурић (од 90. Гојков), Шљивић, Мијатовић, Николашевић (од 83. Димитријевић), Бубањ (од 79. Миладиновић).

Претио је Николашевић од старта меча, али прву конкретну прилику имали су домаћи. Шутирао је Златановић директно из корнера у 11. минуту, али је Маринковић био на висини задатка и прочитао намеру фудбалера Младости. Мирно је било у првом полувремену, повремено су претили наши кадети, а један од тих случајева био је у 25. минуту када је Николашевић центрирао за Мијатовића који је утрчавао на другу стативу, али му је мало недостајало да дође до лопте и пошаље је у мрежу.

Много живописније било је у наставку игре, заправо већ на старту другог полувремена Црвена звезда је практично решила питање победника. Унео је живост на терен Стојсављевић и после доброг продора у 49. минуту послао одличан центаршут на Мијатовића који је из петерца рутински погодио мрежу Матијашевића. Минут касније – погодио је и Николашевић. Прихватио је Бубањ лопту на пеналу и проследио је до најбољег стрелца наше кадетске селекције који је после дриблинга сјајно погодио даљи угао гола Младости.

Комбиновали су стрелци у 65. минуту када је Николашевић оштро центрирао за Мијатовића, а он главом шутирао право у Матијашевића. Могао је Мијатовић и у 80. минуту да се упише, предриблао је Јелића и изашао пред Матијашевића, али шутирао тик поред стативе. У сјајној прилици је био и резервиста Миладиновић у 88. минуту када је после продора по десној страни, снажно гађао искоса, али је поново Матијашевић био на висини задатка што је била последња прилика на данашњем мечу.

The post Победа кадета за мирну паузу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment