Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звезди победа, Железничар у полуфиналу Купа Србије

Одбојкашице Црвене звезде су у другој утакмици четвртфинала Купа Србије савладале екипу Железничара из Лајковца резултатом 3:1 (25:23, 25:22, 17:25, 27:25). Ипак, то није било довољно за пласман у полуфинале, јер су гошће први сусрет добиле резултатом 3:0.

Стартна шесторка Црвене звезде Ђорђевић-Ашоња, Тасић-Милуновић и Родић-Вукомановић, са либером Катарином Вукомановић се супротставила екипи Железничара.

Изузетно мотивисане, наше девојке су током целог првог сета водиле. До предности од 18:13 су дошле чврстим блоком, снажним нападом којим се нарочито истицала примачка дијагонала Тасић-Милуновић и успешним сервисима Ање Ашоње. Гошће су се приближиле крајем првог сета захваљујући нашим узастопним грешкама, али то ипак није угрозило добитак првог сета.

Други сет је иста постава сигурно добила уз помоћ Симићеве и Сајићеве које су улазиле у игру. Играчице Железничара су пружале снажан отпор, али наше девојке су очигледно биле решене да покушају да надокнаде разлику из првог меча.

У наставку су гошће заиграле одлучније и упркос одличној игри наших одбојкашица у пољу, добијају трећи сет, што је значило и пласман у полуфинале Купа Србије.

Последњи сет у коме су минутажу поделиле Сајићева и Милуновићева, припада нашим девојкама иако су гошће водиле до самога краја. На крају је измењена млада постава гошћи попустила и сет је добијен на разлику.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Милица Тасић са 16 поена, док је у екипи Железничара највише поена освојила Маја Савић (15).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 3:1 (25:23, 25:22, 17:25, 27:25)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Предраг Баланџић и Дејан Рогић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Родић 12, Јовановић, Вукомановић (либеро), Сајић, Милуновић 15, Ђорђевић 4, Ашоња 15, Тасић 16, Вучићевић 7, Симић. Нису играле: Таубнер, Цветковић, Станковић, Врцељ. Тренер: Александар Владисављев.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Ивановић 4, Марковић (либеро), Батинић 8, Савић 15, Узелац 7, Митровић 11, Ранковић 1, Гајић 12, Миросављевић 6, Вујовић (либеро), Перовић 3. Нису играле: Зарић, Рајлић, Кутлешић. Тренер: Бранко Ковачевић

The post Звезди победа, Железничар у полуфиналу Купа Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment