Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеИсторијаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Стошић: „Били смо баш моћни“

Фудбалски клуб Црвена звезда на данашњи дан 1991. године постао је првак света. Предвођени Владицом Поповићем црвено-бели савладали су Коло Коло резултатом 3:0. Најлепша сећања вежу све звездаше за ту утакмицу, а Владимир Стошић, некадашњи фудбалер нашег клуба се са радошћу присетио историјског меча.

Данас је 29 година од када смо постали прваци света. Сваке године се 8. децембра са радошћу присетим великог успеха, као и сви навијачи Црвене звезде. То је један велики моменат у историји нашег клуба. Нараво ми фудбалери тај успех проживљавамо са много више емоција, јер смо директно учествовали у свему томе – истакао је Владимир Стошић и додао:

– Када са ове дистанце размишљам о тој утакмици и када се сетим да смо играли против најбоље екипе из Јужне Америке и савладали је толико убедљиво и надмоћно, у другом полувремену чак са десет играча то показује колико је Звезда у том моменту била јака и моћна.

Легендарни тренер нашег клуба Владица Поповић, који се налазио на месту шефа стручног штаба у историјској утакмици одиграној на данашњи дан 1991. године напустио нас је ове године, а Владимир Стошић имао је само речи хвале за некадашњег тренера.

– Владица је легенда Црвене звезде и један од бољих тренера који је био део нашег клуба. Био ми је тренер и у омладинској селекцији и у првом тиму. Од њега сам научио оно што је много битно у свету фудбала, а то су дисциплина и рад. Поред талента то су кључне ставке да би неко постигао успех у овом спорту и у озбиљном клубу направи добар резултат. Владица је то одлично преносио на младе играче, био је увек за озбиљан рад и са свима нама је имао изузетно коректан однос.

Присетио се некадашњи играч Црвене звезде и начина на који су се црвено-бели припремали за утакмицу која нам је донела титулу светског првака.

Детаљ који ми је и дан данас остао у сећању је да смо првог дана отишли на тренинг аутобусом и да нам је требало до стадиона два сата. После тога је Владица са својом екипом и Драганом Џајићем донео одлуку да је најбоље да тренирамо у парку, који се налазио у близини хотела. Тих дана пред утакмицу смо тренирали без неких посебних припрема, мислили смо да ћемо имати одређених проблема током утакмице, јер нисмо имали тих седам дана тактичку припрему. На нашу велику срећу, утакмица је била у потпуности другачија, одиграли смо врхунски, а такорећи седам дана смо шетали око хотела и дружили се. То говори колико смо били спремни и да смо могли да приуштимо себи да немамо озбиљан тренинг пред тако битан дуел.

Искористио је Владимир Стошић прилику да изрази задовољство због феноменалних резултата које наш клуб постиже у последњих неколико година.

Пратим Звезду, трудим се да одгледам сваку утакмицу. Веома ми је драго што смо се вратили тамо где припадамо. Поново смо на добром путу да будемо прваци наше земље, Звезда је и ове године присутна у Европи. Идемо путем који је зацртан пре много година, путем најбољих, тако треба да буде и у будућности – поручио је Владимир Стошић.

The post Стошић: Били смо баш моћни appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment