Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеј Ричмонда Боаћија – 100. меч у црвено-белом

Меч 17. кола ЛингЛонг Супер лиге Србије између Златибора и наше Црвене звезде је у току. На Градском стадиону у Ужицу тренутно је у току полувреме, а наши фудбалери након 45 минута игре голом Ричмонда Боаћија воде са 1:0.

Управо је Ричмонд Боаћи и јунак ове приче…

Двадесетседмогодишњи нападач из Гане данас је у Ужицу забележио свој 100. наступ у црвено-белом дресу. Члан нашег клуба Боаћи је постао током зимског прелазног рока 2017. године када је на стадион „Рајко Митић“ стигао из редова италијанске Латине. У црвено-белом дресу дебитовао је 18. фебруара 2017. године у мечу 22. кола српског шампионата у којем је наша екипа на београдској „Маракани“ савладала Нови Пазар резултатом 2:0. Голове за црвено-беле које је тада са клупе предводио Миодраг Божовић постигли су Срђан Плавшић у 40. и Марко Петковић у 82. минуту.

Током своје прве полусезоне у дресу Црвене звезде Боаћи је одиграо 20 мечева и постигао 16 погодака, али своје најбоље партије у црвено-белом пружио је у сезони 2017/18 када је наш клуб под руководећом палицом Владана Милојевића освојио шампионски пехар и стигао до пролећних борби у Европи након две и по деценије, а Боаћи је на 14 првенствених мечева био стрелац 15 погодака, док је у Лиги Европе на 14 мечева осам пута тресао противничке мреже, а посебно у сећању остаје погодак у Келну којим је наш клуб славио резултатом 1:0.

Као што смо већ рекли дуел у Ужицу је јубиларни 100. меч Ричмонда Боаћија у дресу Црвене звезде, а погодак у 18. минуту овог сусрета уједно је његов 60. погодак у црвено-белом чиме је и најефикаснији страни фудбалер који је икада носио дрес нашег клуба.

– Учинак Ричмонда Боаћија у ФК Црвена звезда:
Супер лига Србије: 61 утакмица / 43 гола
Куп Србије: 7 утакмица / 5 голова
Лига шампиона: 16 утакмица / 4 гола
Лига Европе: 16 утакмица / 8 голова

Ричмонду Боаћију честитамо на великом јубилеју…

Повезане вести

Leave a Comment