Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Маракана – неосвојива тврђава

Навикли смо да овај тим Црвене звезде обара рекорде! Три везане победе у европским такмичењима, још од сезоне 1991/1992, четири утакмице за редом без пораза на евро-сцени, највише освојених бодова у групним фазама евро-такмичења, међу свим српским клубовима, 17. Звездино пролеће у Европи и ни један пораз на Маракани од почетка сезоне, рачунајући сва такмичења!

Да нам предстоји сјајна сезона на евро-сцени, показала је утакмица првог кола квалификација за најелитније такмичење Старог континента, против Европе. Црвено-бели су угостили екипу са Гибралтара и славили са невероватних 5:0. Ово је једина утакмица у квалификационим мечевима за континентална такмичења ове сезоне, коју је Црвена звезда одиграла на домаћем терену.

Уследило је путовање у престоницу Албаније, где су наши момци савладали екипу Тиране резултатом 1:0 у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона. Звездину мисију да се трећу годину за редом пласира у групну фазу најелитнијег европског такмичења, прекинула је екипа Омоније. Након што је утакмица завршена резултатом 1:1, домаћини су били бољи у извођењу једанаестераца. Плеј-оф утакмица за Лигу Европе, између Арарата и Звезде, одиграна је на неутралном терену, због ратног стања у Јерменији. Победила је Звезда резултатом 2:1 и квалификовала се у групну фазу другог најелитнијег такмичења Европе.

Невероватне партије на домаћем терену су пружили наши момци у овогодишњој групној фази Лиге Европе. Најпре једна од најубедљивијих победа на евро-сцени, у Звездиној историји. Савладан је чешки Либерец, резултатом, 5:1. Потом и победа од 2:1 над носиоцем групе, белгијским Гентом, а онда и реми са једном од најбољих екипа Бундеслиге, из прошле сезоне, Хофенхајмом. Само је екипа из Немачке успела да “украде” бод са Маракане, Гент и Слован су се кући вратили празних руку.

И у националном шампионату Маракана остаје неосвојена! У досадашњем делу првенства, девет клубова је одмерило снаге са црвено-белима на стадиону “Рајко Митић” и скоро свих девет се вратило кући без нових бодова. По бод су успеле да извуку екипе Инђије и Јавора, али никоме није пошло за “ногом” да победи наше момке на домаћем терену.

Иако смо сведоци веома успешне сезоне црвено-белих, она је доста другачија, услед последица пандемије корона вируса. Питање је како би ова европска сезона нашег клуба изгледала да су се у оквиру квалификација играле две међусобне утакмице и да је Омонија дошла на реванш Црвеној звезди, у Београду.

Иако је скоро читаву полусезону празна, иако њоме, уместо навијачке песме и аплауза које су наши момци дефинитивно заслужили, ођекују повици играча и тренера са клупа, Маракана остаје неосвојива тврђава!

The post Маракана – неосвојива тврђава appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment