Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН Еврокуп: Црвено-бели убедљиви против Триглава у Крању

У 2. колу групе „Ц“ квалификација за ЛЕН Еврокуп ватерполисти Црвене звезде су савладали домаћина турнира екипу словеначког Триглава из Крања. Овом победом пулени тренера Александра Филиповића остали су у конкуренцији за освајање једне од прве две позиције у групи која води у наставак такмичења.

Триглав Крањ – Црвена звезда 7:19 (2:4, 2:6, 0:3, 3:6)

За разлику од меча против Мађара, црвено-бели су од првог завеслаја били сигурни и одлучни у намери да стигну до тријумфа. Захваљујући Басари, који је постигао првенце у црвено-белој капици, у првом периоду Звезда је креирала почетну предност, (4:2).

Домаћин турнира се резултатски држао до средине другог периода игре када је уследила серија Звездиних ватерполиста 5:0 која је и преломила меч, 10:4.

У наставку постојао је само један тим у базену. Црвена звезда је продужила серију и у трећем и четвртом кварталу до 9:0, а коначан резултат поставио је Петар Смиљевић у финишу за коначних 19:7.

Најефикаснији у нашој екипи био је Марко Радовић са шест постигнутих погодака, док су по четири постигли Иван Басара и Петар Смиљевић.

Црвено-бели ће у недељу 6. децембра одиграти и трећи сусрет на квалификационом турниру у Крању. Од 10 часова састаће се са француском екипом Нојзи-ла-Сека.

Базен: ПОБ „Крањ“
Судије: Себастијан Дерво (Француска) и Хауме Таксидо (Шпанија)
Искључења: Црвена звезда 7, Триглав 9
Петерци: Црвена звезда 2(2).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић 1, Стојановић, Тртовић, Вићковић, Басара 4, Вукићевић 3, Шулц, Смиљевић 4, Радовић 6(2), Алексић. Тренер: Александар Филиповић.
ТРИГЛАВ: Бетон, Поповић 2, Јежина, Шоклер, Лах, Гостич 1, Пусавец 1, Пауновић, Новак, Јустин 1, Тропан 2, Церар, Зурби. Тренер: Примож Тропан.

Табела групе „Ц“ ЛЕН Еврокупа – Крањ (Словенија):
1. ОСЦ Будимпешта (Мађарска) 6
2. Нојзи-ла-Сек (Француска) 3
3. Црвена звезда (Србија) 3
4. Триглав Крањ (Словенија) 0

(фото: БВК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment