Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Костолчани савладани у „Шумицама“

У оквиру 10. кола АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде су у дворани УВЦ „Шумице“ савладали једну од најпријатнијих изненађења овосезонског шампионата, екипу костолачког Рудара. Црвено-бели су се реванширали Костолчанима за пораз који је доживљен половином месеца октобра и наставили су борбу за пласман у плеј-оф домаћег рукометног шампионата.

Црвена звезда – Рудар Костолац 35:31 (16:13)

Од самог старта су изабраници Жикице Милосављевића имали контролу над утакмицом и градили предност. У 10.минуту Звезда је имала два гола предности, у 15. четири, и неколико прилика са крила да дуплирају вођство, (10:6). Разлику од четири гола црвено-бели су контролисали до краја полувремена, када је најискуснији појединац АРКУС лиге Милош Тица смањио на 16:13, резултат који је писао на семафору након 30 минута игре.


И у наставку, исти однос снага. И поред чињенице да је гостујућа екипа имала кадровских проблема и није била у могућности да рачуна на неколицину играча, стиче се утисак да су у тренуцима када су црвено-бели ломили отпор противника, имали „симпатије“ судијског тандема. Изабраници Жикице Милосављевића су у 53.минуту дошли до максималних шест голова разлике, али су гости до краја успели да се приближе на само минус 2. Виктор Матичић и Никола Богојевић су потврдили тријумф до коначних 35:31.


Најефикаснији у екипи тренера Жикице Милосављевића био је Немања Јовић са девет постигнутих погодака, док су Виктор Матичић и Иван Хорват мрежу Костолчана тресли седам, односно пет пута. У гостујућој екипи посебно се истакао Владимир Димитријевић са десет постигнутих погодака.

До јесење паузе остала је још једна утакмица. Црвена звезда наредне недеље гостује у Аранђеловцу, екипи Шамота 65. У првом делу шампионата Црвена звезда је на домаћем терену савладала Аранђеловчане минималним резултатом 31:30.


Дворана: УВЦ „Шумице“, играно без гледалаца
Судије: Бориша Милосављевић и Данијел Трифковић (Бешка)
Искључења: Црвена звезда 4, Рудар Костолац 12 минута
Седмерци: Црвена звезда 4(3), Рудар Костолац 5(3).
Црвена звезда: Чоловић, Ђуровић 4, Хорват 5, Лазић, Стевовић 4, Тодоровић, Милуновић, Јовић 9, Мајес, Рајичевић, Јелић, Матичић 7(3), Благојевић, Брети, Богојевић 4, Роган 2. Тренер: Жикица Милосављевић
Рудар Костолац: Д.Димитријевић, Мурина, Мердовић, Тица 7(2), Недељков 3, Панић 2(2), Ђукић 4, Ђорђевић, В.Димитријевић 10, Татари 5, Станковић. Тренер: Драган Ајдачић.

Табела групе „Б“ АРКУС лиге, 10. коло:
1. Железничар 1949 (Ниш) 15 /-1/
2. Рудар (Костолац) 12 /-1/
3. Металопластика (Шабац) 11 /-1/
4. Нови Пазар (Нови Пазар) 10 /-1/
5. Црвена звезда (Београд) 10
6. Раднички (Крагујевац) 4 /-2/
7. Обилић (Београд) 4 /-2/
8. Шамот 65 (Аранђеловац) 4 /-2/



(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment