Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

IN MEMORIAM: Милорад „Мића“ Белић (1940-2020)

У 80.години живота преминуо је некадашњи кошаркаш и функционер КК Црвена звезда Милорад „Мића“ Белић.

Мића Белић је носио дрес Црвене звезде у периоду од 1958-1962. године и у том периоду 78 пута је наступао за црвено-беле и убацио 187 поена.

Након тога је играо кошарку у Француској у Вишију и паралелно завршавао студије права. Осим на терену као играч у генерацији Црвене звезде са Владимиром Цветковићем, Владиславом Лалетом Лучићем, Адлером, Вићентићем… Белић је као велики Звездаш помагао клубу и као угледни правник и то у најтежим тренуцима за клуб. Остаће упамћен као велики Звездаш, спреман да помогне свом клубу у свакој прилици и невољи.

Мића Белић је рођен у Београду 12.11.1940.године. Паралелно са студијама права играо је кошарку и носио дрес свог вољеног клуба Црвене звезде. Након одласка у Француску враћа се у Југославију 1964.године, а адвокатуром се бавио од 1968.године у којој је био светски признат.

Своје знање на том пољу врло често је користио да помогне својој Црвеној звезди у којој је једном периоду био и активан као члан управе када је у тешким тренуцима за клуб место председника клуба преузео Владислав Лале Лучић.

Повезане вести

Leave a Comment