Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Гент – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Тријумфовала је Црвена звезда на гостовању белгијском Генту и дошла на корак од “презимљавања” у Лиги Европе. “Бомба” Његоша Петровића са старта меча и “небески” скок Немање Милуновића за победу од 2:0 и још један меч који ће сви звездаши дуго памтити.

Гент – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: “Геламко Арена”, Гент, Белгија.

Судија: Филип Глова (Словачка).

Стрелци: Петровић у 1. и Милуновић у 58. минуту.

Гент: Болат, Ханс-Олсен, Енгадо-Енгадуи, Фортуна, Ботака (од 46. Кастро-Монтес), Дорш, Овусу (од 59. Ођиђа-Офое), Кумс (од 85. Жорж), Мохамади, Безус, Букари (од 66. Ниангбо).

Резерве: Коземанс, Ван ден Боре, Ођиђа-Офое, Ниангбо, Ван Дале, Кастро-Монтес, Самоаз, Жорж, Арсланагић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Дегенек, Петровић (од 72. Ераковић), Николић, Иванић, Бен (од 72. Спиридоновић), Вукановић (од 86. Радуловић), Фалћинели (од 86. Боаћи).

Резерве: Поповић, Ераковић, Симић, Радуловић, Гаврић, Спиридоновић, Бачанин, Павков, Боаћи, Крстовић, Лазетић.

Жути картон: Бен (Црвена звезда).

Старт као из снова за Црвену звезду – “бомба” Његоша Петровића и вођство у првом минуту! После акције Бена и Вукановића, Николић је био тај који је извео корнер, ипак, он се уместо центаршута одлучио за пас према Петровићу који је стајао искоса са леве стране и са двадесет метара послао “пројектил” у рашље гола који чува Болат. Почетак меча и рано вођство нашег тима, условило је то да уследи нешто мирнији период игре. Домаћи изненађени “блицкригом” као да су покушавали да схвате шта се то догодило у првом минуту, а изабраници Дејана Станковића свесни да имају вођство, тежили су преузимању контроле меча у потпуности.

Конкретно су фудбалери Гента запретили тек у 16. минуту када је Букари шутирао из сличне позиције из које је Петровић погодио, али је послао преко пречке, а нешто касније је и Доршов ударац врло лако исконтролисао Борјан. Црвено-бели су углавном покушавали да пронађу истуреног Фалћинелија који се често борио за лопту са двојицом играча. Опасно за Гент је било и у 37. минуту када је Бен искоса центрирао из прекида, али је Болат избоксовао лопту тик испред двојице наших фудбалера које је нападач са Комора покушао да пронађе. Показао је Борјан колико је добар голман у 44. минуту. Букари је оштро главом захватио лопту, а наш капитен је сјајно успео да заустави ударац нападача из Гане и допринесе томе да наш тим на одмор оде са голом предности.

Гости су у наставку покушали преко Безуса, али је његов ударац главом из 48. минута завршио преко гола. С друге стране, практично већ у следећем нападу, претили су Иванић и Николић, али су концентрисани били дефанзивци Гента и успели да зауставе наше фудбалере. Слалом Дегенека из 53. минута када је по левом боку прошао од гола до гола, завршен је ударцем, али је лопта ишла у наручје Болата и веома отворено се играло на старту другог полувремена.

Ипак, поново је почело корнером, а завршило се голом Црвене звезде. Играо се 58. минут када је Бен, након што се Фалћинели луцидно изборио за ударац из угла, центрирао, а највиши у скоку био је Немања Милуновић и сјајно главом матирао Болата. Мало је фалило Бену да се у 64. минуту упише у стрелце и у потпуности стави тачку на меч. Повукли су контру фудбалери Црвене звезде, лопта је дошла до Вукановића који је искоса са леве стране упутио нешто између шута и центаршута, а на другу стативу је утрчавао Бен, али центиметри су га делили од тога да је пошаље у мрежу.

Стопостотну шансу имао је Кумс у 71. минуту када се нашао пред Борјаном, али је погодио спољни део мреже. После тога, реаговао је Станковић и направио две измене па су на терен ушли Ераковић и Спиридоновић уместо Петровића и Бена. Дошло је и до малог померања у линијама, јер је Дегенек прешао у везни ред, а Ераковић је отишао на позицију левог бека. Мирно су меч привели крају изабраници Дејана Станковића. Није било конкретних прилика за домаће, а шансу су са клупе још добилии Радуловић и Боаћи уместо Вукановића и Фалћинелија.

Црвена звезда је после четири одиграна кола у Лиги Европе освојила девет бодова и налази се на другом месту у групи Л. Први је Хофенхајм са 13 бодова, Слован има три, а Гент је без поена. Нашем клубу је довољан бод у једној од наредне две утакмице да обезбеди “европско пролеће”.

The post Гент – Црвена звезда 0:2 (0:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

15 comments

Delije Sever Ns нов 28, 2020 at 23:15

Batice košarka je nešto drugo.Veruj mi nepričam gluposti ista su to govna dal žuti ili sps…sps je radio kako žuti kažu a čovek koji ima žutu kosu da mu ime ne spominjem je jedno za kosarku radio a njegovi saborci sa Karadžićem su gurali Zvezdu da joj stave katanac na Marakanu.

Reply
Delije Sever Ns нов 27, 2020 at 12:13

Administrator nek ugasi portal kad vam treba 24h da objavite poruke.

Reply
звездан нов 26, 2020 at 23:51

Браво за момке,мислим да су све одиграли како су се договорили са Декијем.Убјеђан сам да би сад Омонију испратили с 3,или 4комада .Сад до краја одиграти преостале утакмице озбиљно и покушати побједити Хофенхајма,то би значило да смо сва три противника побиједили у групи.Јануарски прелазни рок би требао бити кључан за улазак у лигу шампиона.Вратио би Марина,то неби било нагомиловање екипе ,а увијек сам за повратак Ђуричића,можда га Деки успије наговорити

Reply
Delije Sever Ns нов 26, 2020 at 23:40

Šta reći!Svaka čast,jedno veliko bravo,ovako se gine za dres i za grb.Nijednog trenutka se nije osetilo da tu nisu ni Kanga,Katai,Roda,Sanogo…momci i Deki mene i skoro sve Zvezdaše ste oduševili.Borbeno,požrtvovano i taktički za sve pohvale.Sad je trenutak da se prodaju i uzmu neke pare za Bena,Milunovića,Vukananovića i ostale i pošto smo ubedljivo prvi,proleće obezbeđenjo,da se polako pripremi tim za leto i ponovni napad na LŠ.Svako ima pravo da piše šta hoće tj da vređa,pljuje,omalovažava vas,vaše igre i rezultate i pojedine igrače a VI STE Ti KOJI STE VAŠIM IGRAMA I REZULTATiMA SVE DEMANTOVALI ove što stalno kenjaju,napadaju i pljuju.REZULTATI SVE GOVORE!!!Biti Zvezdaš je jako teško biti,svih onih godina dok su Tadić,Đilas,Žuti i njihov pulen Karadžić bili na vlasti i kad nam nisu dali da igramo,živimo,postojimo,kad su nas kažnjavali,oduzimali bodove i pobede i zaključavali našu Marakanu zbog jedne baklje,i kad smo taj fašistički režim izdržali sad nam niko ništa nemože.Svaka čast za sve ove 4 titule,igre u evropi i bravo za našu CRVENU ZVEZDU koja ponovo sija punim sjajem.Samo mi je krivo što nisam-nismo na tribini da ih pošteno nagradimo a nadam se da će ovo zlo proći i daćemo im opet vetar u leđa davati i još većim ove uspehe učiniti.

Reply
Veteran Sever нов 27, 2020 at 22:20

Sve si lepo napisao o našoj Zvezdi, ali svako ko ubaci politiku u sportske komentare – upetlja se nepotrebno. Žuti i Karadžić? Pa, Karadžić je bio član SPS, pa JUL-a, i opet SPS. Kakve veze ima Karadzic sa Žutima? A Đilas je kao veliki Zvezdaš, sa Žikom Paukom i Škundrićem doveo Čovića na čelo KK Crvena Zvezda, njegova firma bila je garant tj žirant kod Agrobanke za kredit od 3 miliona evra koje je dobio naš fudbalski klub, pomagao je kao predsednik KSS da ženski KK Crvena Zvezda stane na noge i za vreme dok je bio gradonačelnik Beograda, Zvezda je igrala u Areni na „dođem ti“, i na kraju Gak(gradski sekretar za sport) i Đilas su polovinu dugova Zvezde prema Areni oprostili… Evo, Nebojša Čović živ i zdrav, pa može da potvrdi…Mislim, ko šiša i Đilasa i sve političare – nego istine radi. Kao što je istina da ovaj sadašnji režim 2014.god nije hteo da pomogne našem fudbalskom klubu da pokrije dugove i da kao šampion igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Išli su Dzajic, Čović i Zečević(tadašnji gen.sekretar) tada i kod Vučića, i kod Tome Nikolića, Dačića, molili za pomoć,i niko od njih nije pomogao tadašnjem šampionu države. Živi su sva trojca, mogu da potvrde…

Reply
MILOS RANKOVIC нов 26, 2020 at 22:29

TAKTIKA ODLICNA,BEZ TOLIKO IGRACA NIJE MOGLO DRUGACIJE,SVAKA CAST ZA BORBU,VEROVANJE U POBEDU,BILO JE GRESAKA ALI KROZ BORBU OVAKVU SVE SE ZABORAVI,IDEMO DALJE

Reply
dusan нов 26, 2020 at 22:26

pobediti bilo koga sa ovih 11 igraca je cudo nevidjeno. alal vera!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2020 at 22:31

baš tako..ovo je više od pobede..ali je spas bio sto ovo ne zanima evropa i izašli samo na trening

Reply
zvezda ns1963 нов 26, 2020 at 22:13

ti si budala koja voli da vredja dečko je pretrčao više nego bilo ko na terenu igrao super kao i svi normalno da greše rade ti bezgresni majmune verovatno sedis u kolicima zato i negrešiš

Reply
Zveki нов 27, 2020 at 22:44

Po statistici igrač sa najviše pretrčanih kilometara je Nikolič, najvise oduzetih lopti ima – ko? Pa, Nikolić! Izgubljenih lopti ima 6, koliko ima i Ivanić. Kako kaže trener Miša Kosanović: Nikolić sam drži rukama plafon koji pada. I Lalatović tvrdi da je Drinčić uz našeg Nikolića najbolji vezni igrač u Ligi. Po transfer Marketu naš najskuplji igrač na evropskom tržištu je Gavrić, drugi je – ko? Nikolić! Pa onda Njegoš, te Radulović!!!! Tek posle njih Kataji, Ben, Degenek, Ivanic, Falćineli…Google, Google, Google…pa proveriti! I Deki, I Kosan, i Lalat su maloumnici i nemaju pojma i taj Transfer market prave idioti – sve su to poremećeni manijaci koji cene Nikolića i vrednuju ga oko 3 miliona evra, samo su pametni ovi koji pljuju klinca od 20 i kusur godina i koji visokoumno vrednuju Nika 2000 evra… I to pišu zvezdaši!!!!???

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2020 at 21:42

KOMENTAR 2: NIKOLIĆ NAS JOŠ JEDNOM OSTAVIO BEZ DAHA KAD JE U ŠESNAESTERCU PRIMIO LOPTU,HTEO DA JE ISPUCA,PROMAŠIO CELU LOPTU I GLE ČUDA PAO NA D.PE..SADA JE NAŠ BISER ZADIVIO EVROPU ČAROBNIM IGRAM U LIGI EVROPE I NE VIDIM NAČINA KAKO ĆE DA GA ZADRZIMO OD LETA DA NE ODE ZA TRANSFER ZA KOJI OČEKUJEM NE MANJE 0D 200.000 DINARA…HAHHA..AJTE LJUDI IGRAMO SA IGRAČEM MANJE A REZULTAT DOBAR

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 26, 2020 at 22:22

TO JE BRATE NAJGORI IGRAČ OD KAD SE SA ŠIŠARKE PREŠLO NA KRPENJAČU,APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA.ČESTITKE IGRAČIMA I RUKOVODSTVU,OVO JE VELIKI USPEH. U JANUARU PLATITI NEKOME DA VODI „BISERE“ NIKOLIĆA,GAVRIĆA,ERAKOVIĆA,DOVESTI 6-7 IGRAČA . DA LI SI GLEDAO NA ARENI SRAMNE KOMENTARE UOČI MEČA NAJGOREG IGRAČA KOJI JE IGRAO U ZVEZDI VUKOMANOVIĆA KOJI UVEK VELIČA SVE NAŠE PROTIVNIKE A PREDSTAVLJA SE KAO VELIKI ZVEZDAŠ ? A DA NEPOMINJEM SRAMNU KOMENTATORKU RTS-A I NJEN KOMENTAR NAKON MEČA U KOME TRAŽI OBJAŠNJENJE ZA SLABU IGRU GENTA ??? DA SE ČOVEK ZAPITA GDE ŽIVI . TOLIKO SE ŠLJAMA U TOM RTS-U NAKOTILO DA JE TO STRAŠNO . ARENU DA NE POMINJEM,TO JE LEGLO SRAMNIH FRANJEVACA KOJI UMIRU OD MUKE ZBOG SVAKOG ZVEZDINOG USPEHA.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 27, 2020 at 17:31

BRATE SVE SE SLAZEM 101% STO SI NAPISAO..ZAMISLI SAMO DA NA MESTO BISERA NIKOLIĆA IMAMO JOŠ JEDNOG KATAIA..PA ZAMISLI UMESTO BENA DA IMAMO JOS JEDNOG KATAIA ITD..PA GDE BI NAM KRAJ BIO UZ SVU SRECU KOJA NAS REDOVNO GLEDA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2020 at 21:41

KOMENTAR 2: BEN JE DEFINITIVNO PROŠLOST

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 26, 2020 at 21:37

KOMENTAR 1:FANTASTIČAN GOL PETROVIĆA

Reply

Leave a Comment