Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Пионири јесењи прваци

Дечаци рођени 2006. године које са клупе предводи Бојан Маћешић завршили су полусезону као први на табели, заједно са Чукаричким, с тим да наши бисери имају бољи међусобни скор.

Обе екипе су освојиле 33 бода из дванаест утакмица, али је у мечу одиграном 9. октобра Црвена звезда славила резултатом 2:1, када су мрежу ривала погађали Лука Ђорђевић и Ђорђе Петровић (рођени брат Давида Петровића, фудбалера нашег развојног тима Графичара). Чукарички има бољу гол-разлику, али се на крају сезоне прво гледа међусобни дуел.

Задовољан сам полусезоном. Дечаци су од средине маја радили без престанка, али нису падали у форми, већ су показали завидну спремност за све изазове. Иако нам резултат није императив, већ развој појединца, лепо је видети да смо на челу табеле. Дечаци су то заслужили. Задовољан сам што нисмо имали проблеме са повредама током полусезоне и ту посебну захвалност дугујем нашем кондиционом тренеру Николи Серпаку који је водио рачуна о њиховој физичкој припреми. Уз нас је био и колега Милорад Вилотић који води генерацију 2007, тачније пионире Графичара – почео је Маћешић.

Генерација 2006. је доселектирана током лета. Велики број играча је пристигао у наш клуб, а међу последњима су Стефан Антонијевић и Андреј Петровић, који су наступили тек у последња два кола. Ипак, Маћешић тврди да су се дечаци врло брзо уклопили.

Код појачања смо се обазирали и на њихове људске квалитете. Фудбалски нису спорни, али тражимо праве људе за Црвену звезду и управо због тога није им било тешко да се уклопе у нови амбијент. Прошли су период адаптације, који је неопходан када дођете у највећи клуб у држави и верујем да ће бити све бољи. Нисмо се током полусезоне оптерећивали противником и резултатима, већ смо желели да одиграмо што квалитетније сваку утакмицу, а тако ће бити и на пролеће – закључио је Маћешић.

Дакле, наши пионири су на дванаест утакмица освојили 33 бода уз гол разлику 40:10. Капитени су се мењали, све са циљем да дечаци осете како је носити траку у Црвеној звезди, а први стрелац екипе је Теодор Илић са 15 постигнутих голова, а пажњу на себе су скренули Лука Ђорђевић, Алек Рамадани, Душан Жагар и многи.

Имамо још једну екипу у Првој лиги пионира – то су дечаци рођени 2007. године који наступају за Графичар. Они су полусезону завршили на четвртом месту са 28 освојених бодова.

 

The post Иза југа Маракане – Пионири јесењи прваци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment