Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Храбра Звезда поражена у Паризу

Футсалери Црвене звезде окончали су своје историјско, прво учешће на међународној сцени у УЕФА Футсал Лиги шампиона. Сасвим очекивано, црвено-бели су поражени на гостовању у Паризу од тренутно најбоље и најскупље светске футсал екипе која се са правом сматра најозбиљнијим кандидатом за освајање пехара европског шампиона, а када се на све наведено дода и податак да су наши футсалери наступили са свега осам играча у ростеру и без главног тренера Милоша Алиловића тешко се нешто друго и могло очекивати.

АЦЦС : КМФ Црвена звезда 7:3 (4:1)

Храбро су се црвено-бели мајстори „игре на петопарцу“ борили у дворани „Теди Рајнер Арена“ на левој обали Сене и поред убедљивог пораза мора се истаћи да су осветлали образ како нашег клуба, тако и целокупног српског футсал спорта. У историју футсал клуба Црвена звезда уписао се капитен Марко Перић који је био стрелац првог поготка нашег клуба на међународној сцени, а Андреја Стојчевски је два пута матирао голмана Парижана Миодрага Аксентијевића.

Француски шампион је кренуо силовито од самог старта, и у првих десет минута створио неколико изгледних прилика преко капитена Мохамеда, Коеља и Лутина. Црвено-бели су припретили први пут у 10.минуту преко Стојчевског, претили су Мухудин и Ортиз, Радмановић је био на висини задатка, а одмах затим је уследило и вођство домаћина. После дриблинга Нелсон Лутин је постигао свој први погодак и довео Асниер у предност. Нису се уплашили црвено-бели и сачекали прву шансу за изједначење. Бојан Поповић је одузео лопту, а капитен Марко Перић савладао Миодрага Аксентијевића на голу Парижана.

Ипак, Лутин је након корнера лепо захватио волеј и погодио други пут, три минута касније и Мохамед за 3:1. Ређале су се прилике пред голом Радмановића, покушавали су Бакаил, Ортиз, нису били успешни. Опасно је припретио Давор Поповић на другој страни. А онда брз напад, десет секунди је остало до краја, лепу акцију голом крунише Коељо за 4:1.

И у другом полувремену смо гледали отворену, интезивну игру. Звезда је одмах смањила преко Стојчевског, Милосављевић је имао зицер испред Аксентијевића, а то је казнио Белхај за 4:2. Видели смо велики број прилика, Лутин је погодио пречку, претили су Белхај, Риакрдињо, Ортиз… Милосављевић је имао још једну добру прилику. Стојчевски је постигао други гол у 27.минуту, након соло акције Копање, да би до краја меча победу домаћих потврдили Нелсон Лутин и Мохамед.

Звезда је имала на располагању свега 8 играча, док је на другој страни фаворизовани противник имао велики ростер искусних појединаца. Ослабљени тим црвено-белих и на овом мечу и у односу на протеклу сезону, пружио је отпор у својим могућностима, и поред високог резултата.

Дворана: „Теди Рајнер Арена“, Без гледалаца
Судије: Рубен Антонио Кардозо Сантош, Филипе Гонкало Сантош Дуарте, Седрик Пелисије
Стрелци: 1:0 Лутин у 11′, 1:1 Перић у 13′, 2:1 Лутин 14′, 3:1 Мохамед 17′, 4:1 Коељо 20′, 4:2 Стојчевски 21′, 5:2 Белхај 26′, 5:3 Стојчевски 27′, 6:3 Лутин 28′, 7:3 Мохамед 32′
Жути картони: Ортиз (Асниер), Д.Поповић (Црвена звезда).
АЦЦС: АКСЕНТИЈЕВИЋ, РИКАРДИЊО, МУХУДИН, ОРТИЗ, МОХАМЕД, Диагурага, Белхај, Бакаил, Коељо, Ел Месрар, Лутин, Н’Гала, Туре, Галмим. Тренер: Хесус Веласко Техада
КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: РАДМАНОВИЋ, ПЕРИЋ, Д.ПОПОВИЋ, СТОЈЧЕВСКИ, МИЛОСАВЉЕВИЋ, Сарић, Б.Поповић, Копања. Тренер: Бошко Васиљевић

Повезане вести

Leave a Comment