Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

8.коло АБА ј.т.д. лиге: Звезди припао дерби у трилер завршници!

Партизан – Црвена звезда 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)

У 8.колу кошаркаши Црвене звезде савладали су вечитог ривала са пола коша разлике у утакмици која није обиловала квалитетом али јесте узбуђењем. Наошена Волденом, Лојдом и О’Брајантом као и сјајним шутем за три поена, Црвена звезда је успела да неутралише огромну диспропорцију у изведеним слободним бацањима, што је Партизану уз нешто бољи офанзивни скок у првом полувремену омогућило да остане у утакмици до самог краја. Ипак, сасвим заслужена победа квалитетније екипе која је била принуђена да цело друго полувреме одигра без помоћи Ленгстона Хола који је играо, до повреде, одличну утакмицу.

Црвена звезда је веома добро отворила утакмицу пре свега захваљујући добром шуту за трио поена као и Јагодић-Куриџи који је са пет везаних поена донео нашем тиму почетну предност – 5:2. Од тог тренутка, као што је речено, наши кошаркаши почињу рафално да погађају тројке из отворених позиција. Осим Јагодић- Куриџе, прецизни су били Лазић, О’Брајант и Волден па је Звезда веома брзо стекла осетнију  предност. Тројком Рочестија, тек што је ушао у игру, напша екипа стиче максималну предност -19:7. С друге стране, Партизан се доста мучио да дође до поена, шут за три није функционисао али ствари почињу да се мењају на боље по нашег архи-непријатеља уласком Мозлија. Лош шут споља играчи Партизана почели су да надомешћују офанзивним скоком, те поенима из „друге шансе“. Повратку у живот, на све то, кумовале су две за редом изгубљене лопте Рочестија као и помало неразумне измене нашег тренера Обрадовића, који је већ у првој четвртини дао шансу свим играчима из састава. На све то, као последица превеликог ослањања на шут за три поена Звезда је изгубила унутрашњу игру па, иако је прву четвртину решила у своју корист (24:21), све су већи проблеми били у игри нашег тима.

Након поготка Гордића за друго вођство Партизана (прво је било 2:0) ушло се у праву рововску битку. Звезди је стао шут, Лојд није постојао у нападу, а огромни су били и проблеми код заграђивања дефанзивног скока о чему сведочи податак да је Партизан током првог полувремена постигао чак 19 поена из „друге шансе“. Ипак, кошем Давидовца, Звезда средином друге четвртине враћа предност на своју страну, коју није испуштала до полувремена. Обрадовић је, тројком Давидовац-Куриџа-Тери успео некако да стабилизује дефанзиван скок па је Звезда мало „продисала“а захваљујући кошевима Терија и одржавала 3-5 поена предности. Међутим, тројком Рочестија пред сам истек полувремена Звезда долази до +7 а после сјајне реакције Волдена при извођењу лопте од стране противника и поготком за три уз звук сирене Звезда је отишла на одмор са +10 – 50:40. Но, велики проблем, у том тренутку представљала је повреда Хола, те по три пенала Терија, О’Брајанта и Рита.

Тројка Волдена за +13, на почетку треће четвртине била је увод у врло ефикасну четвртину. Партизан је успео да погоди веома брзо две тројке али је онда уследио нови рафал наших кошаркаша. Куриџа, Волден, Лојд, који је веома рационално пронашао ритам у трећој деоници, те Давидовац успевали су да погоде отворене шутеве које су им остављали противници и тако некако одбили напад који су пре свега огромним бројем слободних бацања (30 до краја треће четвртине !?) вршили играчи Партизана.

У последњој четвртини права драма. Чинило се да Звезда држи конце утакмице у својим рукама али мало по мало, Партизан је топио предност што са пенала што нешто лошијим решењима наших играча што у одбрани што у нападу. Чинило се да је Звезда добила преко потребан „луфт“ поготком О’Брајанта из „фејдовеја“ али је Партизан преко Пејџа и Томаса успео да истопи нашу предност и уведе утакмицу у праву драму. Звезда је „цедила“ нападе до самог краја те покушавал да с дистанце преломи али није успевало. Тројком Загорца на 30-ак секунди до краја, Партизан је пришао на -1. Рочести је потом играо до последње секунде да би промашио шут за три и право ни из чега Партизан је имао шансу за победу. Мекинтајер је кренуо по победу, покушао флоутером преко Давидовца и -промашио.

На крају, сасвим заслужена победа наше екипе која посебно добија на значају ако се узме у обзир ритам утакмица и путовања који их је задесио током протекле недеље.

Хала спортова. Играно без присуства гледалаца. Судије: Сретен Радовић, Матеј Болтаузер и Сашо Петек.
ПАРТИЗАН: Милер-Мекинтајер 15, Загорац 12, Пејџ 6, Дангубић 8, Гордић 9, С. Јанковић, Величковић, Н. Јанковић 3, Томас 19, Трифуновић, Мозли 13.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: О` Брајант 9, Рочести 8, Хол 5, Волден 16, Лојд 18, Давидовац 7, Лазић 6, Рит, Добрић, Симоновић, Јагодић-Куриџа 10, Тери 7.

Повезане вести

20 comments

Звездаш нов 24, 2020 at 12:15

Многи су се радовали формирању Red Star International тима, па нека уживају…

Reply
Србин са Космета нов 24, 2020 at 10:11

Прочитао сам све коментаре и сви сте у праву! Неки би рекли “ слатка победа“,а некима су живци покидани.Ја сам од ових других.Обрадовић опет правио ужасне грешке,пушта велике серије противника 8:0,22:6…
Тери је слаб играч,Хол просек,Рочести неспреман,Брајант ужасно тврдоглав,себичан.Добрић игра неколико секунди,прави фаул,гледа ка клупи и излази.Обрадовић виче на њега и Давидовца само!? Узели су нам лопте испод коша и поентирали из другог,трећег напада.Страшно!

Reply
Tijano нов 24, 2020 at 10:32

A brate snimio si i ti da Saša samo na Dobrića i Davidovca viče!!! Dobric na svake dve sekunde gleda ka klupi, jer već zna da će igrati maksimalno 25 sekundi, a od Davidovca se pravi tzv“đubretar“ koji pravi blokove i faulove, a šut sme da uzme samo kad neće nijedan stranac.

Reply
Србин са Космета нов 24, 2020 at 10:43

Увек сам био за несебичну подршку клубу,али ово и поред неких добрих игара и резултата не мирише на добро!

Reply
Dragan нов 24, 2020 at 00:41

Hajde neko od ovih drvenih advokata i ovih tzv navijača što su slepi kod očiju da mi objasni kako ovo Sale Obrad vodi ekiou sa klupe. U čemu je Sale sa iskustvom 4 sezone Evrolige bolji od poluizlapelog Šakote i onog nesretnika Alimpija?

Reply
MILOS RANKOVIC нов 23, 2020 at 23:44

A O IGRACIMA TESKO JE BILO STA RECI STO NIJE RECENO,ONI SU VECERAS IGRALI SA OSAM IGRACA,VAS 12 IGRACA VECERAS STE IGRALI KAO P…E,STA VI HOCETE VISE OD ZVEZDE,ZNAM LICNO DA DOBIJATE PLATE NA VREME,KAKO VI VRACATE OVAKVOM IGROM,KOSARKA SE NEIGRA BEZ CENTRA,MI NEMAMO CENTRA,OBRADOVIC DEFINITIVNO NEZNA DA DOVEDE CENTRA,ROCESTI IGRA NESTO SA BASKETA,DRZI LOPTU,SUTIRA KAD HOCE UZAS,O BRAJAN NA KRAJU SEZONE MOZDA I PRORADI,UBISE NAS U SKOKU,NJIHOVA KRILA UZESE 10 OFANZIVNIH SKOKOVA,TAKTIKA OBRADOVICA PUSTI TOMASA ZA TRI ON POGODI TRI,PA NIJE ON JANKOVIC PA SLUCAJNO DA POGODI,TRENER NAJGORI,TERI COVEK SISO SA NEKE PLANINE GDE LOPTE NIJE BILO,RIT ISTO,COVEK PRAVI FAULOVE PRI SUTU,BOLI GA UVO,KO BRE NECE DA IGRA ISPISNICU I MARS BRE U AMERIKU,HOCETE DA VAS MOLIMO DA GINETE ZA ZVEZDU,SEM VOLDENA,LOJDA,DAVIDOVCA,KURIDZE OVO DRUGO NULA,KO DA SMO IZGUBILI

Reply
Veteran Sever нов 24, 2020 at 00:23

Imali grobari 14 uhvaćenih u napadu, a 10 realizovali poenima! Teri 3 faula napravio u napadu…itd…itd…Mikintajer promašio na kraju nešto što u narednih 15 istih situacija ne bi promasio…imali smo 7 poena na minut i po pre kraja…i na kraju srecno pobedili…ali tako bilo i protiv Mege i Splita…Sreća je varljiv saveznik…plasim se da nam ona ne bude sutra saveznik, već nekog drugog pomiluje po glavi .

Reply
dusan нов 23, 2020 at 23:43

pustite bre komentare.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 23, 2020 at 23:47

BRATE DUSANE MORAMO DA HVALIMO DA BI PUSTILI KOMENTAR

Reply
Tijano нов 24, 2020 at 00:26

Puna podrska za trenera i igrace. Bravo, fantasticna igra. Hvala i predsedniku Čoviću, a i premijerki Brnabić, te predsedniku Vučiću…P.S. Ovakvi komentari idu ODMAH!

Reply
MILOS RANKOVIC нов 23, 2020 at 23:36

JA MISLIM DA OBRADOVIC UNISTI OVE IGRACE SA NJEGOVIM IZMENAMA,VISE BRE NEMOZES DA POHVATAS KO STA IGRA,DAVIDOVAC VECERAS OD KECA DO CETVORKE IGRA,NA DVA MINUTA IGRAMO BEZ IJEDNOG PLEJA A IMAMO TRI,VRSI IZMENE SACUVAJ BOZE,POCELI DOBRO VODIMO 12 RAZLIKE ON VRSI CETRI IZMENE ODJEDNOM,NEVEROVATNO STA COVEK RAD,TI OBRADOVICU STVARNO MORAS DA SE SMIRIS VISE,OBUZDAJ TEMPERAMENT,VIKU,NASI IGRACI NEIGRAJU,UNISTIO SI DO KRAJA DOBRICA,RADANOVA,KUZMICA KOJI JE ODAVNO UNISTEN,SIMANICA ISTO,PUNO PROMASAJA U TVOM RADU

Reply
dusan нов 23, 2020 at 23:32

zvezda nije igrala dobro, ali je sudjenje bilo kriminalno. bacanja partizan 38 zvezda 13. u jednoj ovakvoj utakmici to je nemoguce osim ako nije seljacka otimacina. i to se otimalo za crnogorce, a ova pseca g*vna naravno da pristaju da u tome ucestvuju. faul valdena u napadu na +4 na 35 sekundi do kraja ne bi svirao ni svinjoglavi vujosevic. jedva cekam da nase drage komsije dodju u pionir.

Reply
звездан нов 23, 2020 at 23:32

ИМА НАВИЈАЧА КОЈИ СУ БИЛИ У ЕУФОРИЈИ КАДА ЈЕ ДОЛАЗИО ОБРАДОВИЋ.ЈА НИСАМ.ДА ОДЕ ШТИМАЦ ТО НЕ РАДИ ДОБАР СТРУЧЊАК ,А ДА ЗАДРЖИ КУЗМИЋА КОЈИ ЈЕ НАЖАЛОСТ ЗАВРШИО СА ОЗБИЉНОМ КОШАРКОМ ПРИЈЕ ЧЕТРИ ГОД.ЈЕДИНИ ИГРАЧИ КОЈИ НЕШТО ВРИЈЕДЕ СУ ВОЛДЕН И ЛОЈД.ЛОШЕ ИМАМО ШУТЕРЕ ,А ЦЕНРА НИ ЈЕДНОГ И ЗАВИСИМО ОД РАСПОЛОЖЕЊА ПОМЕНУТИХ ДВОЈИЦЕ КОШАРКАША

Reply
MILOS RANKOVIC нов 23, 2020 at 23:46

STVARNO NEZNAM KOME SMETA TVOJ KOMENTAR KAD JE TACAN STO POSTO ZVEZDANE

Reply
Tijano нов 24, 2020 at 00:30

Ovi što gađaju minusima Rankovićeve komentare – voleo bih da neko od tih objasni: a šta to Ranković nije u pravu!?

Reply
MILOS RANKOVIC нов 24, 2020 at 11:44

BRATE TIJANO,JA VOIM OBRADOVICA KO BRATA,ONO PROTIV ALBE NIKAD U ZIVOTU NECU ZABORAVITI KAD SMO GA DOCEKALI A NJEGA EMOCIJE UBISE,ON VOLI ZVEZDU,MI VOLIMO NJEGA,ALI MORA DA SE SMIRI DA NE IDE EMOCIJOM,MI NAVIJACI MOZEMO EMOCIJOM I IDEMO EMOCIJOM,ZATO I BOLI OVAKO PONASANJE IGRACA,NERAZUMEM DA NEKO BRANI TERIJA,ROCESTIJA,O BRAJANA,HOLA,UZASNA IGRA,JOS DA NEKO BRANI SUDIJE KOJI SU SVIRALI 39 BACANJA ZA NJIH NAMA 13 I TO JEDVA,KODA SMO IH TUKLI PO TERENU A ONI SE SKLANJALI U ODBRANI,IMA PUNO GROBARA NA OVOM SAJTU

Reply
MILOS RANKOVIC нов 23, 2020 at 23:30

OVO STO RADI RADOVIC I OVA DVA SLOVENCA JE JEDNA VELIKA BRUKA I SRAMOTA ZA KOSARKU,DA JEDNA EKIPA IZVEDE 50 BACANJA A DRUGA DESET TO NIJE BILO SKORO U SVETU,MOZLI JE NAPRAVIO 10 FAULOVA U PIKU I GRADJENJU POD KOSEM,MI U SVE CETRI CETVRTINE PRVI IZLAZIMO IZ BONUSA,U ZADNJOJ CETVRTINI MI SEST FAULOVA ONI NIJEDAN,OVO SVE RADE ZBOG COVICA,SRECA DA JE OVA KORONA PA IM NEMOZEMO NISTA,MI SUDJENJE IMAMO KO MALA MOSTANICA,IMA BRE DA NAS POSTUJETE MI SMO NAJBOLJI KLUB U REGIONU,VOLDENU PETI FAUL JE BRUKA ZA ZA OVOG OSISANOG BULTAUZERA,SRAM TE BILO KAKO SI SUDIO,VAMA CE BOG PRESUDITI,

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 23, 2020 at 23:17

SA 15 TROJKI MI SMO MOGLI DA IZGUBIMO..RAZBILI NAS SA OFANZIVNIM SKOKOVIMA..ONI SU TATA MATA ZA NAS..IMAJU ONO STO MI NEMAMO VEĆ 20G..A TO SU M..DA

Reply
Dragan нов 24, 2020 at 00:35

Minut i po pre kraju 7 razlike za nas, oni igraju bez glavnog igrača Jaramaza, bez člana prve petorke Mike, sa povređenim Pejdzom i mi pobeđujemo na sreću!!!?? Na minut i po pre kraja 7 razlike za nas i mi ne mozemo mirno da privedemo utakmicu kraju!!!?? Pa, ne mogu da verujem….

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 23, 2020 at 23:16

SRAMNO..IGRA NULA..OBRADOVIĆ PROMAŠAJ KAO TRENER I ZABLUDA

Reply

Leave a Comment