Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Петровић господарио тереном против Војводине

Савладала је Црвена звезда екипу Војводине на гостовању у Новом Саду резултатом 2:0, а неко ко се посебно истакао и по општем утиску, али и по статистичким параметрима је везиста Његош Петровић.

Према Инстату, Петровић је фудбалер са највећим индексом (289), рачунајући све актере на јучерашњем мечу. Утисак је да је играо нешто истуреније у односу на претходне утакмице, али и да му је то пријало, па је био једнако активан и у одбрани и у нападу. Освојио је шест од осам дуела у које је ушао, што је највећи проценат у нашем тиму (75 посто), а у ваздуху је био перфектан па је био на три од три – без грешке. Није губио лопту ни у дриблинзима, већ је и ту био више него сигуран тако што је имао два од два успешна продора. Сигуран је био и у пасу. Укупно 34 од 38 додавања које је Петровић послао била су успешна, што је 89 посто тачности.

Највише је комбиновао са Кангом, што је трећа сарадња по успешности што се тиче нашег тима. Они су укупно 19 пута разменили додавања. Био је Петровић добар и у деструкцији протвничких напада, па је укупно шест пута одузео лопту ривалу, а два пута се то десило на противничкој половини (и у том параметру је најбољи у нашој екипи).

Иако задовољан партијом, Петровић ставља тимски успех испред свега.

Битно је да смо освојили нове бодове. Не гледам статистику, не бавим се тиме, али ми прија када будем задовољан сопственом партијом, што је био случај у мечу са Војводином. Ипак, тим је изнад свега, сви смо у функцији тога да освојимо титулу и потрудићемо се да то и остваримо. Имамо густ распоред до краја полусезоне, а настојаћемо да наставимо са победама – рекао је Петровић.

The post Петровић господарио тереном против Војводине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment