Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Велики успех рукометаша. Нишлије пале у „Шумицама“

У оквиру 8. кола групе „Б“ АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде дочекали су у хали „Шумице“ екипу нишког Железничара. И поред чињенице да су Нишлије биле велики фаворити, екипа Жикице Милисављевића је стигла до великог тријумфа којим су знатно повећани изгледи да се прва фаза такмичења заврши на једној од прве четири позиције.

Црвена звезда : Железничар 1949 30:26 (13:13)

Изабраници Жикице Милосављевића нанели су први пораз Нишлија и успели да брзо одговоре након кикса и пораза од Обилића. Оно што нису успели у среду на Бањици, јесу у „Шумицама“. Звезда је од првог минута деловала сигурније и озбиљније, као и одлучније да дође до победе.

Нажалост, искомпликовала се повреда голмана Јелића који ни у наредном периоду неће моћи да помогне црвено-белима.

Звезда је имала предност од самог старта, у првих 10.минута контролисали су +2, затим и три гола разлике, које су гости успели да анулирају и да преко тандема Борис Радивојевић-Александар Павловић преокрену серијом 4:0 и поведу, након што је Коцић зауставио ударац Матичића са седам метара, (9:10, 24.минута). Ипак, нису клонули црвено-бели, успели су да сачувају хладне главе и да до полувремена буду у резултатском егалу после битних голова Богојева из тешке позиције, 13:13.

Друго полувреме је у потпуности припало Звезди. Звезда је до 40.минута поново креирала +3, које је контролисала захваљујући капитену Рајичевићу. Преко потребну дозу енергије и самопоуздања својим саиграчима улио је одбранама Далибор Брети, па иако из првог пута нису успели да сломе ривала и преломе утакмицу у своју корист, јесу из другог преко Ивана Хорвата који је серијом од три везана гола донео Звезди 23:18 пред последњих десет минута. Нису гости могли да парирају у финишу Звезди, која је рутински контролисала предност до самог краја, када је пивотмен Никола Јестровић поставио коначних 30:26.

Иван Хорват је са 8 голова био најефикаснији, Мирко Ђуровић је постигао 6, а по четири капитен Иван Рајичевић и Никола Богојевић.

У наредном колу Црвену звезду очекује директан дуел за плеј-оф и 4.место против Новог Пазара у „Пендику“. Победом црвено-бели би се одвојили од конкурента са 4 бода, две победе у међусобном скору, уз четири утакмице до краја прве рунде такмичења.

Београд, дворана: „Шумице“. Без гледалаца. Судије: Дарко Грубачки (Зрењанин) и Душан Војводић (Нови Сад). Искључења: Црвена звезда 12, Железничар 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 8(6), Железничар 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 6(2), Хорват 8(3), Лазић, Тодоровић, Јовић 3, Мајес 1, Рајичевић 4, Поповић, Матичић 1(1), Благојевић 1, Брети, Вјештица, Богојевић 4, Роган 2. Тренер: Жикица Милосављевић

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Бојан Радивојевић 3, Д.Станојевић, Аризановић, В.Станојевић 1, Петровић, Борис Радивојевић 7(1), Милосављевић 1(1), Анђелковић 2, А.Стојановић 7, Јестровић 1, Егић 6, Антић, Павловић 1, Коцић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

Повезане вести

Leave a Comment