Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Немања Мајдов вицешампион Европе

Трофејну јесен за српски џудо на Европском првенству за сениоре у Прагу наставио је наш трофејни борац Немања Мајдов у категорији до 90 килограма. Наш прослављени репрезентативац се још једном пласирао у финале шампионата Старог континента и овога пута још једном је одмерио снаге са одличним Русом Михаилом Игољниковим, као и пре две године у Тел Авиву.

Спортска срећа у овом дуелу врхунских џудока овога пута је била на страни члана Зборнаје чиме је Немања Мајдов у спортску ризницу додао још једно вредно вицешампионско звање.

На путу до финала, Мајдов је остварио четири победе. Српски џудиста је редом с победио прво Израелца Ли Кочмана захватом за ипон. На исти начин и Петера Зилку из Словачке као и натурализованог представника Турске Михаела Жганка, момка родом из Словеније. У полуфиналу, Мајдов је на вазари (1:0) осле четири минута борбе савладао Беку Гвинашвилија из Грузије.

Председник Србије Александар Вучић честитао је Немањи Мајдову освајање сребрне медаље на ЕП за сениоре у Прагу.

Најсрдачније честитке нашем драгом џудисти Немањи Мајдову на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у Прагу. Србија је добила још једног вицешампиона а наше спортско небо још једну звезду. Златна одличја Вас тек чекају, до победе! Живела Србија! – наводи се у честитци на званичном тwитер налогу председника Србије Александра Вучића.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије први је честитао Немањи и Љубиши Мајдову освајање вицешампионског звања на сениорском Европском првенству у Прагу.

Честитке Немањи и Љубиши Мајдову на још једном врхунском резултату оствареном на међународној спортској сцени. Још једном сте све љубитеље џудоа и спорта уопште у Србији учинили поносним – истакао је Иван Тодоров.

The post Немања Мајдов вицешампион Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment