Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Да ли Симанић остаје или напушта клуб?

Кошаркаши Црвене звезде мтс у актуелној сезони са доста успеха наступају како у регионалној АБА лиги, тако и у најелитнијем европском кошаркашком такмичењу Евролиги. Створена је респектабилна екипа од које се тек могу очекивати добри резултати у периоду пред нама. Ипак, једно име које већ неколико езона фигурира као велики потенцијал у потпуности је изгубило поверење и стрпљење тренера Саше Обрадовића и јасно је да клуб на њега више неће рачунати.

У питању је двадесетдвогодишњи Бориша Симанић који је члан Црвене звезде још од 2014. године, с`тим да је у пар наврата одлазио на позајмице у екипу ФМП-а. Умео је Симанић да покаже сав свој раскошни потенцијал, посебно се то може рећи за финиш сезоне 2018/19 када је дао велики допринос повратку титуле регионалног шампиона на Мали Калемегдан, али је затим у потпуности нестајао и једноставно никада континуитета у његовој игри није било.

Симанић који је уговором везан за наш клуб до краја актуелне сезоне до сада је забележио 149 наступа у дресу омиљених боја и постигао укупно 690 поена, али се у досадашњем току сезоне само четири пута нашао на паркету уз 14 постигнутих поена. Управо тај податак јасно говори да стручни штаб неће озбиљно рачунати на момка рођеног у Љубовији и сви су се надали да ће недавни НБА драфт разрешити новонасталу ситуацију. Очекивало се да ће Симанић драфтовањем донети клубу обештећење од око 500.000 долара, а такође би клуб био растерећен исплате плата до краја сезоне. Међутим, током драфта Адам Силвер није изговорио Боришино име, он је остао недрафтован и самим тим у Београд се враћа необављена посла.

Постоји још увек одређена нада да ће Симанић постати бео НБА каравана. Наиме, неки клуб га може ангажовати као „слободног агента“, али тешко је очекивати да ће до тако нечега и доћи.

Сигурно је свима и КК Црвена звезда мтс и Бориши Симанићу у интересу да што пре дође до решења настале ситуације, а до тога може доћи уколико неко буде желео да ангажује младог кошаркаша и плати обештећење нашем клубу, или да дође до споразумног раскида уговора чиме би клуб уштедео на исплати плата до краја актуелне сезоне, а Симанић би могао са „чистим“ папирима да потражи неку нови средину.

Свакако ће дани пред нама дати одговор да ли ће тренер Обрадовић пружити Симанићу још неку шансу нарем кроз регинално такмичење или ће доћи до коначног разлаза између клуба и Борише Симанића.

Повезане вести

4 comments

Josif нов 23, 2020 at 15:37

Za govna kao sto smo mi,i treba iz inata da predje u partizan.Jedino muje Tomic dao sansu,posle povrede Perperoglua pre dve sezone,a ovaj je uz Davidovca i Filipa Covica bio najzasluzniji za duplu krunu.Bitno je da mi godinama tolesrisemo isluzene stranca,dok za svoju decu nemarimo.pozz

Reply
Звездаш нов 22, 2020 at 10:39

Чињеница је да му нико, почевши од Радоњића, није давао ни достојну шансу, али је и чињеница да је недопустиво малодушан и безмудан. С њим је требао да ради психолог, као и уосталом, и са свим младим и талентованим играчима.

Reply
Dragan нов 21, 2020 at 20:03

Sta traze Simanić, Radanov i Dobrić u Zvezdi? Napolje iz Zvezde. Pojma nemaju. Pozvani u reprezentaciju – kao da Kokoškov nesto zna. Bio samo NBA trener, ima titulu evropskog šamoiona…šta znaju svi oni selektori juniorskih REPREZENTATIVNIH selekcija u poslednjih 10 godina kod kojih su gore pomrnuti bili glavni igrači. Isto važi za Uskokovića. Igrao u svim živim juniorskim reprezentacijama.Pa šta? Kao da ti sekektori nešto znaju. Oni nemaju pojma. A pomenuti igrači kod nas dobili su šansu da sede na klupi, ili u trenerci iza klupe i ništa nisu pokazali! Sta je pikazao Dobrić u ona cela 2 minuta što igra? I ovo što ih Kokoškov pozvao u reprezentaciju je čista provokacija. Treba Čović da izda saopštenje i osudi postupak selektora Srbije!!!! I da Kokoškovu „spusti“ što je sa Fenerom izgubio 40 razlike od .Barse.Nego šta.

Reply
Veteran Sever нов 21, 2020 at 19:25

Momak NIKADA nije dobio pravu šansu u Zvezdi i on se već godinu i po dana oseća kao strano telo ili kao trinaesto prase u našem kluba i stoga je totalno apatičan, nezainteresovan, malodušan…On je na žalost sa Zvezdom završio i najnormalnije je da potraži novu sredinu….Samo, da ne bude ono sto se priča da će Simana sačekati kraj prvenstva kad mu ističe ugovor i preći u Partizan. I srećan mu put…Ali da ne bude kako kod nas odbačen, a groblju sutra donosi pobede i trofeje. Slučajevi Tomašević, Vujanić, Bogdanović ipak opominju!

Reply

Leave a Comment