Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Фалћинели гарантује голове

Стигао је италијански нападач Дијего Фалћинели као велико појачање у наш клуб, а од првог тренутка како је закорачио на терен показао је да ће да буде – гарант за голове.

Господари шеснаестерцем Дијего Фалћинели. Способан да сваку лопту у ваздуху или пошаље у мрежу или спусти за саиграча, као и да пасове у простор завршава прецизним ударцем, тако ефектно да голман може само погледом или парадом да „улепша“ погодак. Утисак звездаша је да је из Болоње стигао убојити нападач и судећи по статистици – то је баш тако.

Фалћинели је на седам првенствених мечева постигао шест погодака. Уписивао се у стрелце против Вождовца и Инђије два пута, као и једном против Младости и Напретка. Италијанском нападачу је у просеку неопходно 69 минута да постигне погодак, што је феноменалан податак и судећи по томе – Фалћинели гарантује гол на утакмици. Интересантно је да је три поготка у првенству постигао ногом, а три главом, што говори о томе да Италијан прети из више „оружја“.

Ефикасан је био и у европским такмичењима. На пет мечева постигао је два поготка и то оба главом. Један против Арарата у квалификацијама, а други против Слован Либереца у групној фази Лиге Европе. Једино такмичење у ком још увек није погодио је Куп Србије, с обзиром да је против Златибора „само“ асистирао. То му је други пас који су саиграчи претворили у гол, јер је већ једном то учинио против Слована из Либереца.

Дакле, Италијан од доласка у Црвену звезду на 13 мечева има осам постигнутих голова уз две асистенције – појачање у правом смислу те речи. Против Војводине у недељу од 17 часова и 30 минута имати прилику да настави голгетерску серију и донесе нову радост нашим навијачима.

ДИЈЕГО ФАЛЋИНЕЛИ:

УТАКМИЦЕ: 13

МИНУТИ ПО ГОЛУ У ПРВЕНСТВУ: 69

МИНУТИ ПО ГОЛУ У СВИМ ТАКМИЧЕНЈИМА: 111

ГОЛОВИ: 8

АСИСТЕНЦИЈЕ: 2

The post Фалћинели гарантује голове appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment