Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Нема славља, али ни стајања, Црвена звезда кренула у Барселону

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су из Милана за Барселону на утакмицу 10.кола Евролиге.

Црвено-бели након још једне велике победе у елитном такмичењу, нису имали времена ни добрано да се одморе пред нове велике напоре и искушење, а утакмица са тренутним лидером на табели – екипом Барселоне.

Црвено-бели ће меч са актуелним лидером Евролиге одиграти у дворани „Блау Грана“ у петак са почетком у 21 сат.

Екипа која предводи Шарунас Јасикевичијус игра изванредно у Евролиги, а након проблема са вирусом који није заобишао ни део екипе и стручног штаба Барселоне, домаћин ће комплетан предвођен првом звездом екипе Николом Миротићем дочекати црвено-беле.

Ово ће бити 9. меч два клуба у Евролиги, до сада “блауграна” води са 6-2 у победама. Прошле сезоне, црвено-бели су одиграли фантастичну утакмицу у Барселони и били на једну лопту од победе.

Тренер Саша Обрадовић:
Играмо против још једне екипе која је фаворит за ТОП 4. Пуно квалитета на свакој позицији. Играју код куће, имају улогу фаворита. Када играмо против екипа које су условно речено „на папиру“ боље, врло је важно и какав утисак остављате. Очекујем да одиграмо добро, и зашто да не – да изненадимо ако нам се укаже шанса – рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Марко Јагодић-Куриџа:
Очекује нас изузетно тешка утакмица. Долазимо у Барселону у добром расположењу након велике победе у Милану. Али то не значи да идемо тамо са намером да не одиграмо добру,чврсту утакмицу, и покушамо да изненадимо Барселону. Играју сјајно, што се види и по њиховом пласману на табели. Први су и то заслужено. Попуњени су на свим местима, не зна се одакле прети већа опасност и свако у рукама те вечери може да има велики број поена у рукама.Предводи их Миротић фантастичан играч, али далеко да су остали мање квалитетни. Морамо да одиграмо као у Милану константно и стрпљиво и имаћемо нашу шансу – рекао је крилни центар црвено-белих.

Кошаркаши Црвене звезде након великог тријумфа у дворани „Медиоланум Форум“ у Милану и утакмице у „Блау Грани“ враћају се у суботу у поподневним часовима у Београд, али се тежак низ утакмица наставља мечевима у понедељак у АБА лиги и Евролиги против екипе ЕФЕС-а.

The post Нема славља, али ни стајања, Црвена звезда кренула у Барселону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

9 comments

Dragan нов 21, 2020 at 11:56

Hajde otvoreno da pričamo: igramo od sjaja do očaja. Ulazimo u treći mesec takmičarskog ritma, a Zvezda ne može da veže dve utakmice dobro odigrane! Baskonija, CSKA, Armani simfonije sa dva dirigenta(Lojd i Volden), ostalo dno dna sa dirigentima koji su na tim utakmicama imali „stomačni grip“, a polupusmeni muzičari bez njih liče na totalno nepismene! I ko je kriv? Ekonom…? Pa trener koji je dobio odresene ruke u selekciji, vodjenju tima, saradnicima(ovo je bitno, jer kondiciono stojimo najlošije od 2013.godine). Mi stariji navijači smo emotivno vezani za Sašu Obradovića, alu njegovo vodjenje ekipe je na nivou Alimpija i Šakote! S tom razlikom što Sale sigurno ima tri puta veća primanja od nesretnika Alimpija i penzosa Šakote. E, pa vreme je da Saša preuzme odgovornost i da sačekamo nekako Novu godinu i onda vidimo gde smo i šta smo. Ako se do tada ne razigraju Sašini „rođaci“ kije on drži ko malo vode na dlanu, ako se nastave loše igre i ne daj Bože porazi u derbijima Aba lige… onda: Hajd, ćao… Jer, propast sezone bi bila pogubna po klub!!!

Reply
Звездаш нов 21, 2020 at 10:19

Срећом, немам Спорт клуб па се и не нервирам.

Reply
Tijano нов 21, 2020 at 11:05

Ne želim da širim defetizam, ali nisam živ pred derbi.Groblje sa novim trenerom ima veliki uspon forme, čak i Dangubic daje po 15 koševa(pored odlične igre u odbrani). Nekako su raznovrsniji u igri, energetski bolje stoje i daj Bože da ih pobedimo. Ali, iskreno: mislim da su glodari favoriti. I Obrad na klupi nije ubedljiv, ali uopšte nije. Ekipa nam nema kontinuitet nikakav.Jednom odigramo dobro, pa 3 utakmice veze nemamo, pa opet tako. Nas najbolji igrač, Lojd fizički ne stoji bas najbolje, a ostali stranci sem Voldena su energetski Bogu plakati. Meni su Davidovac i Dobrić jedini u top snazi, ali za njih Obrad ne mari. Imam utisak da ih maltene prezire. A nase ZVANIČNE reorezentativce, Radanova i Simanića(pozvani od selektora Kokoškova u reprezentacijz!!!!), neko napisa da ih Saša ne može očima da vidi ni na treningu.

Reply
Србин са Космета нов 21, 2020 at 06:19

Не ваља!
Мора доћи до промена играчког кадра!
Обрадовић је погрешио у довођењу играча,сад треба исправити то!

Reply
Tijano нов 21, 2020 at 11:10

Pa mi u našim redovima imamo reprezentativce!!! Radanova, Simanića i Dobrića! A njima Saša Obradović samo što ne zabrani da dolaze na treninge!!!

Reply
Србин са Космета нов 21, 2020 at 11:17

Да,стоји да исувише форсира странце,на штету домаћих играча!

Reply
Tijano нов 21, 2020 at 11:32

Ma koji stranci?? Ovaj Hol osim bolje skočnosti i kvalitetnije odbrane je u svim ostalim elementima gori od Filipa Čovića!!! Sa našim centrima neki balavci tipa Petruševa, Macure i Vrankovića se poigravaju kao sa čobanima.Kuridza se naigra košarke uz fantastičnu statistiku od 2 koša i 2 skoka po utakmici. Lojd i Volden su OK, ali nemaju kontinuitet. Brajant zna košarku, ali on igra ko neka dilajlala, ko da igra basket ispred zgrade. Saša prenervozan, i to prenosi na igrače, uvlači im strah i nesigurnost. Pobeda nad grobljem leči skoro sve, ali…

Reply
Veteran Sever нов 20, 2020 at 23:47

Ne vredi…od starta prvenstva nismo vezali dve dobro odigrane utakmice. Barsa igrala ko na treningu(srećom). Derbi u ponedeljak. Ako izgubimo, logično je da promenimo menadžera i njegove igrače koji si jedva nivo ABA lige. A pojedini nisu ni taj nivo. A plaćeni kao NBA zvezde. I oni i njihov menadžer, koji je gle čuda, i trener.

Reply
Dragan нов 20, 2020 at 21:52

Mi…prvo poluvreme sa Barsom VEZE NEMAMO!!!

Reply

Leave a Comment