Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз рукометаша од Обилића

Рукометаши Црвене звезде испустили су велику прилику да се после првог круга такмичења у групи Б Аркус лиге одвоје од конкурената. Звезда је забележила четврти пораз, у заосталом мечу 5.кола успешнији је био Обилић на Бањици – 30:28 (18:15).

Обилић је потврдио да је неугодан противник за Звезду. У Купу Београда одмах је зауставио црвено-беле, четврти пут узастопно је победио у Суперлиги, пети пут је непоражен.

После дуже паузе Црвена звезда је била комплетна, изостали су само голман Димитрије Јелић и Огњен Радојичић, који су се вратили тренинзима са екипом. У тим усу били и Иван Хорват и Бојан Тодоровић, а за црвено-беле је дебитовао леви бек Балша Стевовић, који протекле сезоне наступао у Мађарској. Стевовић је један од најталентованијих изданака 2000.годишта, поникао је у Војводини, а наступао је и за родни Врбас и Југовић.

Имали су изабраници Жикице Милосављевића испред себе чисту ситуацију и прилику да се тријумфом осаме на четвртој позицији и буду у корак са Металопластиком на трећем месту. Имали су у својим рукама све од почетка, добро су започели, користили грешке противника и играча више, и у 13.минуту дошли до 5:8, уз неколико пропуштених прилика да повисе разлику, што се показало веома битним за даљи ток меча. Обилић се вратио у меч головима у серијама, два пута заредом су постигли погодак са своје половине после добре одбране, док је Звезда са играчем мање покушавала да надокнади губитак у пољу. А онда су у финишу захваљујући изданку Звездине школе Бошку Станисављевићу стигли до +4, серију је прекинуо Никола Богојевић након брзог контранапада уз звук сирене, 18:15.

Током целог другог полувремена Звезда је јурила минус од четири гола, разлика коју је Обилић контролисао, али превише техничких грешака су себи дозволили црвено-бели што је додатно компликовало ситуацију. Тек у финишу је одбрана била на нивоу, што је допринело да Матичић са пенала и Рајичевић из контре донесу минус од једног гола. Имали су напад црвено-бели за изједначење, оклевали, а судијски пар Боричић-Марковић није досудио фаул над Ђуровићем. Више среће на другој страни имао је Станисављевић, који је погодио уз пуно среће и одбитка од Бретија и тиме потврдио победу свог новог тима, 30:28.

Мирко Ђуровић је поново био најефикаснији са 6 голова, Виктор Матичић је постигао 5. У наредном колу, у недељу, у „Шумице“ стиже екипа Железничара.

5.коло заостали меч, Аркус лига

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:28 (18:15)

Београд, хала: УСЦ ”Вождовац”. Гледалаца: Без публике. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Oбилић 16, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Обилић 1(1), Црвена звезда 5(5).

OБИЛИЋ: Радовић, Жујовић, У. Савић 1, Подрашчић 3, Топаловић 1(1), Јовановић, Н. Савић 2, Дражић, Кнежевић, Милутиновић, Поповић 6, Станисављевић 10, Ђорђевић, Антић, Ивошевић 7, Тасић. Тренер: Данијел Петковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 6, Хорват 1, Лазић 1, Стевовић 1, Тодоровић 1, Јовић, Мајес 1, Рајичевић 4, Поповић, Матичић 5(5), Благојевић 4, Брети 1, Вјештица, Богојевић 2, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић.

The post Пораз рукометаша од Обилића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment