Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Трка Иванића и Катаија

Двојица фудбалера који предњаче по статистичким параметрима у нашем тиму су Мирко Иванић и Александар Катаи, а оно што је занимљиво то је да имају идентичан учинак – 19 утакмица, 10 голова и пет асистенција.

Иванић је ове сезоне на терену провео 1329 минута, а у просеку му је потребно 133 минута да се упише у листу стрелаца. Луцидни везиста је у Суперлиги на 12 мечева постигао шест голова, погодивши мрежу Новог Пазара, ТСЦ-а, Чукаричког, Вождовца и Напретка два пута, док је асистирао против Радничког, Вождовца и Напретка, а против Крушевљана је деловао незаустављиво. У европским такмичењима је погодио против Европе два пута и Омоније, док је асистенције забележио против Арарата и Слован Либереца. Уписао се у стрелце и против Златибора у Купу Србије, па је сустигао Катаија на листи стрелаца.

Катаи је нешто више играо од Иванића. На терену је провео 1382 минута, што значи да му је за гол требало 138 минута, па је Иванић нешто бољи што се тиче тих параметара. Катаи је ипак постигао гол више од колеге из везног реда, бар када говоримо о Суперлиги. Он се на 12 утакмица седам пута уписао у стрелце (Хет-трик против ТСЦ-а, Раднички, Младост, Партизан и Инђија), а асистирао је против Новог Пазара, Мачве, ТСЦ-а и Вождовца. Што се тиче континенталних такмичења, погодоио је против Арарата, Слован Либереца и Гента, а асистирао у дуелу са Тираном. У Купу Србије, није заиграо за сад.

Мирко Иванић:

МИНУТИ: 1329

УТАКМИЦЕ: 19

ГОЛОВИ: 10

АСИСТЕНЦИЈЕ: 5

Александар Катаи:

МИНУТИ: 1382

УТАКМИЦЕ: 19

ГОЛОВИ: 10

АСИСТЕНЦИЈЕ: 5

 

The post Трка Иванића и Катаија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment