Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКартингНајновијеОстало

Тошић и Петровић учествују на Гранд финалу

Као што је најављено у клубу пред почетак сезоне у картингу, главни циљ наших такмичара и клуба је да се кроз резултате избори тикет који води на светско Гранд финале у Портимау (Португал) који ће се одржати од 23. до 30. јануара 2021. године.

Сам назив такмичења које треба да се одржи у Португалу говори да тамо долазе победници веома јаких такмичења у којима су учествовали и сви они треба да одмере снаге и покушају да се домогну наслова шампиона свих шампиона. То сигурно неце бити лако јер максималан број такмичара по класи је 75, који се кроз квалификације и хитове (квалификационе трке) боре да уђу у велико финале од 35 такмичара.

И наш клуб, АКСК Црвена звезда ће имати ту част да буде на Гранд финалу у Португалу јер су такмичари Никола Тошић и Андреј Петровић исписали историју и обезбедили визу кроз такмичења у којима су наступали.

Када почне календарска година, припреме крећу без обзира на годишње доба и главни циљ је у сваком случају светско Гранд финале за све такмичаре широм света. Изузетно је тешко стићи до финала у колико се зна да треба прескочити много препрека током сезоне и обезбедити мегдан са најбољима. И ми као мала спортска земља смо у томе успели, па сада преостаје нашим такмичарима да се што боље припреме за Гранд финале и покажу да тамо неће ићи случајно, да би само попунили број, него и да „пуцају“ на највиши пласман јер то ови дечаци могу и заслужују.

Прва, у овом моменту због саме здравствене ситуације у свету вероватно и последња провера и припремна трка пред Гранд финале се такође одржава на стази у Портимау од 8. до 13. децембра 2020. године где се пријавио огроман број такмичара, а само у класи Ротакс макс сениор у којој наступа Никола Тошић, тренутно се пријавило 108 учесника, а укупно има 6 класа.

И на овој трци црвено-бели ће покушати да остваре што бољи резултат и тако направе лепу увертиру за Гранд финале.

The post Тошић и Петровић учествују на Гранд финалу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment