Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Преокретом на преокрет – и бодови су остали у Београду

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИНЂИЈА 3:2 (1:1)

Убрзо након низа од три утакмице без победе (Партизан, Хофенхајм и Јавор), фудбалери Црвене звезде дошли су и до низа од три тријумфа, па је тако након Радника и Гента, пала и екипа Инђије. У последњој утакмици 14. кола Суперлиге србије, црвено-бели су, сад већ традиционално, веома тешко дошли до победе над екипом Инђије, резултатом 3:2. Голове за наш тим постигли су Фалћинели (два) и Катаи из једанаестерца, док је двоструки стрелац за госте био Нешковић.

У београдској магловитој ноћи, теже него што су многи очекивали, наши изабраници извојевали су важну победу за наставак шампионске битке. Имали смо прилику да гледамо веома узбудљиву утакмицу, са много прилика (посебно са наше стране), две погођене стативе, па на крају и два преокрета.

Борјану плакета за 150 наступа на нашем голу.

Прецизније – ово му је био 153. наступ, али због протоколарних разлога, није му било могуће уручити награду раније (по Уефиним правилима, такве награде се не могу уручивати на међународним утакмицама).
Што се састава тиче, на позицији левог бека данас је био Дегенек, који је квартет одбрамбених играча чинио још са Ераковићем, Гајићем и Панковим. Изненађења на средини терена и офанзиви није било – Канга, Саного, Катаи, Гаврић, Бен и Фалћинели с почетка меча, оставили су утисак да је наш стратег прилично озбиљно схватио гостовање Инђије.

Са друге стране, доста бивших и позајмљених играча „вечитих“ у зеленим дресовима, почев од голмана Јовичића, затим нашег некадашњег штопера, Крнете, па преко Цуцина, Михајлова, Илића те Конатара (наш бек на позајмици) и Вучићевића који вечерас ипак нису били у протоколу. На позајмици у Инђији је и веома талентовано крило Војводине, Михајло Нешковић.

Резервисан почетак меча.

На старту меча оба тима су почела прилично опрезно, као да је у питању и много важнији меч од оног који се играо. То је условило и првих 10 минута без иједног озбиљног напада, са обе стране. Али, већ у једанаестом минуту сусрета, црвено-бели долазе до прве колосалне прилике, или боље речено, до низа великих шанси у једној акцији. Катаи је одлично прошао по левој страни, упутио лопту у шеснаестерац, где се прикрао Гаврић и из другог плана шутирао и затресао стативу гола гостију. На одбијену лопту главом налеће Бен, чији покушај некако зауставља Јовичић, а на послетку је и Фалћинелијев шут из непосредне близине изблокиран.

Магла се спуштала на терен „Рајка Митића“, а из магле и први погодак.

Како је време одмицало, фудбалерима је све теже било да играју због све гушће магле која се спуштала на Београд. И баш када је изгледало да ће меч можда бити и прекинут, црвено-бели су повели 1:0. Играо се 21. минут када је Црвена звезда извела убитачан контра напад. Лопту је са средине терена на лево крило добио Жељко Гаврић, који је пар метара повукао и на крају „на тацни“ упослио Фалћинелија који је сјајном кретњом, па на крају и реализацијом испратио акцију. И који минут пре тога, имао је Италијан веома атрактиван покушај маказицама са ивице шеснаестерца, али је то био лак плен за гостујућег чувара мреже.

У 28. минуту две прилике за наш тим. Па за пет минута још једна.

А на послетку – само други корнер. Канга је упослио Гајића не десном боку, а овај је у свом стилу по земљи упослио Фалћинелија. Центарфор нашег тима је који секунд касније упутио ударац из изгледне ситуације, па је био изблокиран. У наставку акције, после тридесетак секунди, лопта још једном стиже до Милана Гајића, на око 17 метара од гола. Опробао је овај пут ударац по земљи, лопта је неког закачила и не више од пола метра промашила десну стативу Јовичићевог гола.

Не би било поштено а да се не спомене и неколико покушаја играча Инђије у првих пола сата. Није био проблем да дођу у позицију за шут, ту негде око висине казненог простора, али је био проблем да ти ударци буду имало прецизни, па тако ни Борјан није имао посла.

У 33. минуту, већ је морало бити 2:0. Тада је Катаи из средине послао једну наизглед безазлену лопту у простор, која је услед лоше реакције одбране „зелених“ стигла до Бена. Тамнопути нападач имао је један-на-један ситуацију, али је само погодио одлично постављеног Јовичића. На одбијену лопту натрчао је Катаи, али је и послао „небу под облаке“.

Нешковић казнио промашаје.

Тако то у фудбалу обично и бива када се пропусте изгледне прилике. Није Инђија дала гол из неке изграђене акције, иако је тако можда и деловало ако се претпостави да су имали помоћ нашег детета. Ераковић је веома непромишљено, а рекло би се и идеално упослио Нешковића, који своју један-на-један ситуацију са голманом рутински решава. Да ли је магла засметала нашем талентованом штоперу, или нешто друго, остаће неодговорено питање из 37. минута.

Уместо лагане предности, нерешено на полувремену.

Могли смо по завршетку 45 минута констатовати ново полувреме где се наш тим мучи са тимом из војвођанске вароши, макар резултатски. А уопште није морало бити тако, да је било само за милиметар више концентрације у завршници, и пре свега, код младог Ераковића приликом кикса из 37. минута. Диктирала је Звезда темпо, имала неколико колосалних прилика, није дозволила противнику да створи озбиљну прилику, али све то је, макар у том моменту пало у воду.

Иванић на старту другог дела.

Идеју да „оживи“ средину терена, Дејан Станковић, је имплементирао увођењем Мирка Иванића у игру. Није Новосађанин једини играч који је ушао на старту наставка, па је тако и Гобељић заменио недовољно концентрисаног Ераковића. Код приметно задовољних гостију није било промена. А који минут пошто је почело друго полувреме, забележили смо још једну велику прилику за Црвену звезду. Катаи је одлично прошао по левом крилу и још боље упослио Фалћинелија на седам метара од гола. Добро је реаговао Италијан и фудбалски, из прве, упутио оштар шут ка голу, иако је имао играча „на леђима“. Рефлексно је Јовичић одбранио тај шут и послао лопту у корнер.

Атаци без резултата, а онда шок.

Имала је Звезда лопту у поседу у огромном проценту, кружили су наши играчи око шеснаестерца гостију, али прилика није било све до 62. минута. Тада је Иванић одлично по земљи центрирао у срце казненог простора, где је из прве покушао Гобељић са 5-6 метара – право у Јовичића. Како Звезда пропусти велику прилику, тако је Инђија данас то кажњавала, па је тако од 64. минута на семафору стајало 1:2. Са десног крила је центрирао, чини се Цуцин, а одлично се још једном снашао одлични Михајло Нешковић, па је удвостручио свој голгетерски салдо на овом мечу.

Могао је наш тим већ за три минута да поравна резултат, поново у два наврата. Иванић је још једном упутио центаршут са леве стране, а лопта је избачена на ивицу шеснаестерца где је дочекао Катаи и веома добро шутирао према голу непомичног Јовичића. И поново статива. И поново се лопта одбија до наших играча, овај пут Бена, који скандалозно лоше шутира са пар метара.

Станковић мења у последњих 20 минута, што доноси резултат.

Превише је лоших реакција имао Бен да би остао у игри читавих 90 минута, па је њега заменио Срђан Спиридоновић. У истом моменту на терен су крочили и Николић и Павков, уместо повређеног Канге, односно Санога, па је тако Звезда играла са два класична шпица. Врло брзо су те измене донеле изједначење. Још једном је добру ствар урадио Иванић по левом боку, када је упослио Гобељића. Марко је на још бољи начин наставио акцију упосливши Павкова на пет метара од гола, који се градио окренут леђима, па га је слабији Чермељ повукао и оборио. Одговорност је преузео Александар Катаи, па је топовским ударцем са беле тачке поравнао резултат. Три минута након тога – још једна прилика за наш тим. Фуриозно је напада Звезда у тим минутима. Гобељић је добио идеалну лопту на левој страни, био је усамљен на неких 11 метара са леве стране, а ка голу је упутио нешто између шута и центаршута па се резултат није поново променио.

Последњих десетак минута драме и нови прекокрет!

Тренер Челар појачао је одбрану, док је Станковић, разуме се, све карте бацио у напад. У 83. минуту меча још једном се истакао сјајни Јовичић. У главним улогама били су Катаи који је шутирао и Иванић који га је упослио на левој страни. Катаи је могао да бира да ли ће да шутира или покуша да упосли неког од саиграча, определио се за оно прво, па је Јовичић још једном био принуђен да одбије лопту на пет метара од свог гола. Тамо је сачекао Фалћинели, чији је шут био изблокиран.

Велика упорност Гобељића, а још већа Фалћинелија донели су Звезди злата вредан погодак. У 83. минуту је са леве стране центрирао Гобељић, тачно на главу Италијана, који је био добрих 12-13 метара удаљен од гола. Ипак, његова савршена парабола главом, на ефектан начин нашла се иза леђа пожртвованог Јовичића, који је све од себе дао тај шут да заустави.

Могао је наш тим да стави тачку на овај меч у 88. минуту, да је Гајић био мање себичан. У контранападу три на два, наш десни бек је повукао лопту до краја, шутирао искоса, али се још једном истакао фантастични Јовичић. Три минута касније одлично је покушао и Гобељић, с дистанце, али је лопта погодила спољни део мреже. За три минута, колико је сусрет био продужен, ништа значајно се није догодило – наш тим је рутински утакмицу привео крају.

Емотивно и физички испражњени фудбалери Црвене звезде на једвите јаде стигли су до новог овосезонског тријумфа у суперлиги – дванаестог по реду. Гости у зеленим дресовима су по ко зна који пут у новијој историји показали и доказали колико стилом игре не леже нашем тиму, па су тако, упркос нешто слабијем издању ипак успели да на полувреме оду без резултатског дефицита. Да ситуацију учине још гором побринуо се Нешковић, пола сата пред крај, али је захваљујући добрим изменама Станковић успео да врати потребну свежину у тим, као и додатну снагу за преокрет. Наравно – по приказаном вечерас, наши фудбалери су и више него заслужено дошли до нова три бода. Резервисти Павков и Гобељић били су можда и кључни играчи за преокрет, па на крају крајева и Мирко Иванић који је одлично деловао по левој страни.

 

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Милош Милановић. Помоћници: Јован Грујић, Милоје Милићевић. Жути картони: Цуцин, Чермељ (Инђија) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Фалћинели (21. минут), 1:1 Нешковић (37. минут), 1:2 Нешковић (64. минут), 2:2 Катаи (75. минут), 3:2 Фалћинели (83. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Дегенек, Панков, Ераковић (од 46. Гобељић), Гајић, Саного (од 70. Павков), Канга (од 70. Николић), Гаврић (од 46. Иванић), Бен (од 70. Спиридоновић), Катаи, Фалћинели. Тренер: Дејан Станковић

Инђија: Јовичић, Бастајић (од 70. Б. Илић), Михајлов, Крнета, Цуцин, Чермељ, Ђорђевић, Радин (од 80. М. Илић), Нешковић, Алексић (од 59. Димитријевић), Обрадовић (од 80. Вујасин). Тренер: Дејан Челар

Повезане вести

10 comments

Gogi нов 9, 2020 at 18:33

Falcelini do sada na 11 utakmica 7 golova i 1 asistencija a pluvali ga neki ovde pre nego sto je krocio na teren,lepo sam ja tada rekao on moze da bude nasa sledeca zlatna koka…Otkupiti ga po svaku cenu jos minimum 3 utakmice ima u evropi a mozda i vise+23 u prvenstvu i 1 minimum do 6 maksimum u kupu,znaci minimum 27 do 32 utakmice a mozda i koja vise ako prodjemo grupu u LE i covek moze da da jos 15ak golova ako bude igrao sve utakmice i zaobidju ga povrede…Ocekujem 20 i neki gol od njega ove sezone i da ga otkupimo i moze da se proda posle za lepe pare,ako je ono drvo Sadik prodat za kako kazu vise od 5 miliona moze i Falcelini…

Reply
Звездаш нов 10, 2020 at 13:55

Много си ти полетео..и то пре времена. Ни на једној тврђој утакмици ништа није показао. За сада се показао против Инђије, Сурдулице, Лучана и Барајева…

Reply
Gogi нов 10, 2020 at 17:14

A gol protiv Ararata sto je dao odlucujuci gol u plej ofu LE u 60-tom minutu za ulazak u grupu LE? Da nije bilo tog gola pitanje je dal’ bi sada i gledali Zvezdu u Evropi…Pa gol u grupi LE protiv Slovana i jos jedna asistencija…golovi protiv Vozdovca,Mladosti u gostima,Napretka i sada 2 gola za preokret i pobedu protiv Indjije za ostanak na +9 inace bi bili na +6 i napaljeni grobari bi nam disali za vrat…Decko jos nije ni prosao pripreme sa nama,niti je igrao sve utakmice od pocetka sezone cak i takav nespreman i dosao kasnije na 11 utakmica 7 golova i asistencija i ti se nadjes pametovati nesto…Ja sam igrao fudbal i znam kako je tesko da se da 1 gol na nekoliko utakmica a o 7 golova na 11 da ne pricamo,sidji na teren dole makar na neku utakmicu makar i onu veterani kada igraju pa ces da vidis jel’ lako…Najlakse je pametovati za tastaturom,tako i onaj krvavi tvrdio da ce nas Gent razbiti i kasnije im uvalimo 2 gola+precka,stativa i jos nekoliko sansi i on opet tvrdi da smo imali srece ha,ha,strasno…

Reply
MILOS RANKOVIC нов 8, 2020 at 21:48

I OVO STO CU RECI BOLI ME ALI MORAM,ERAKOVICU NIKAD NECES BITI VELIKI IGRAC,BICES ZA ITALIJANSKU C1 LIGU,JA RAZUMEM DA JEDNOM,DVAPUT POGRESIS,TI NA CETRI UTAKMICE POGRESIS TRI PUTA SA DODAVANJEM I PRIMAMO GOLOVE,JESI IGRAO LEVOG BEKA ALI SI BIO VISE U SREDINI KOD DODAVANJA,TEBE I PETROVICA PRODATI NA ZIMU AKO MOZE JER VI STE SAMO JEDAN PROSEK I NISTA VISE,FORSIRATI MLADOG RADULOVICA,GAVRICA,NIKOLICA I KRSTOVICA,MORAMO SE POJACATI

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 9, 2020 at 15:46

BRATE NEMA OD TIH IGRAČA NIŠTA. ZA ERAKOVIĆA SAM TO REKAO PRE 2 MESECA,KRSTOVIĆ JE OBIČAN BALVAN,GAVRIĆ SE SASTAVIO SA LOPTOM NIJE U PAR POSLEDNJIH MEČEVA KOJE JE IGRAO,NIKOLIĆ JE UBEDLJIVO NAJGORI OD NJIH,APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA,NEMA DRIBLING ,PRODOR,KREACIJU,NIŠTA. MI TREBA DA ZADRŽIMO BORJANA I JOŠ 3-4 IGRAČA,OVE KOJE SI NAVEO VRATITI U GRAFIČAR ILI POSLATI NEGDE NA POZAJMICU,PRODATI PAVKOVA,MILUNOVIĆA,GOBELJIĆA,BOAĆIJA,RODIĆA ILI PLATITI NEKOME DA IH VODI.TREBA DA POKUŠAMO DA VRATIMO PAR NAŠIH BIVŠIH IGRAČA KOJI NISU U GODINAMA,KUPIMO 7-8 IGRAČA U DECEMBRU TJ POTPUNO RENOVIRAMO TIM. FALĆINELI JE PUN POGODAK ,TO SAM OD PRVOG DANA TVRDIO,TREBA DOVESTI JOŠ JEDNOG ŠPICA DRUGAČIJIH KARAKTERISTIKA OD NJEGA.NA ŽALOST TEŠKA SRCA MORAM DA KAŽEM DA AKO SU NAM GAVRIĆ,ERAKOVIĆ,NIKOLIĆ,KRSTOVIĆ BUDUĆNOST ONDA JE NEMAMO.STANKOVIĆ MORA DA SHVATI DA MI BEZ NOSILACA IGRE NIKOGA NE MOŽEMO DA POBEDIMO,NE SME DA EKPERIMENTIŠE,PO MENI TREBA DA IGRA U FORMACIJI 4-4-2 TJ SA DVA ŠPICA,A NE 4-2-3-1 A NIKAKO 3-4-2-1 . IGRU MORAJU DA NOSE KATAI,KANGA,IVANIĆ,CELU ODBRANU TREBA PROMENITI U DECEMBRU.

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 9, 2020 at 20:17

ZABORAVIH DA KAŽEM: PREDLAŽEM DA KLUB ZVANIČNO ZATRAŽI DA ZVEZDA SVE MEČEVE U ZIMSKOM PERIODU IGRA U DNEVNOM TERMINU ,IONAKO NEMA PUBLIKE, VREME ĆE BITI SVE LOŠIJE,SINOĆ SE
SKORO NIŠTA U PRENOSU NIJE VIDELO,KAO DA SMO SLUŠALI RADIO PRENOS A I PUNO JE STRUJE NEPOTREBNO POTROŠENO U OVO VREME BESPARICE I UŽASA.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 8, 2020 at 21:42

PRVO OVI SA ARENE PONOVO SE IGRAJU SA NAMA,UMESTO DA SE IGRA U TRI MI IGRAMO U SEDAM ZATO STO NEKO GLEDA BELGIJSKU LIGU,KOGA BRE BOLI UVO ZA TU LIGU,DRUGO ZVEZDA AKO ZELI OZBILJNA EKIPA DA BUDE MORA DA DOVEDE LEVOG I DESNOG BEKA,DVA ZADNJA VEZNA,JEDNOG STOPERA,NEMOZE FUDBAL BEZ ZADNJEG VEZNOG,JA NIKAD NISAM VIDEO DA IGRAC KAO SANOGO DODAJE SVAKU LOPTU NJIHOVOM IGRACIMA,OVO JE NAJGORA UTAKMICA JEDNOG ZADNJEG VEZNOG IGRACA IKAD U ZVEZDI,DRUGO ONOM GAJICU TREBA RECI DA NIJE MESI,SUTIRA COVEK ODAKLE STIGNE,SEVA,PRIGOVARA FANCINELIJU,A JEDAN CENTAR SUT NIJE IMAO DA VALJA,JEDAN CENTAR SUT,GOBELJIC TI MORAS DA LETIS NA ZIMU,TI HOCES NA PRVU TRI PUTA GUBIS LOPTU,DVAPUT U AUT SUTNES,JEDNOM NJIHOVOM IGRACU,NEZNAS NI KAD PRIMIS LOPTU KAMOLI NA PRVU I TO NA PET METERA,

Reply
звездан нов 8, 2020 at 21:32

Сада је правдање као магла,умор од европске утакмице.Без обзира на побиједу ударити по джепу извршити озбиљн разговор с фудбалерима.Само Фалћинели прполазнна оцијена.Као да је одмалена у Звезди.Појачати тренинфге и физичку спрему.Једино што није до фудбалера јесте њихов лимит и очајно одражен прелазни рок изузев јер нису доведени играчи у одбрани. Фалћинелија (не рачунам Катаија и Каннгу јер су већ играли у Звезди).Рапитао би се у каквој је форми играч који је за Сасуоло даоо нам гол и упарити га с Диегом.Кошта ли,па шта?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 8, 2020 at 21:25

POSLUŠAJTE STA KAZU NASI BIVSI TRENERI..ZIVADINOVIC,LJUPKO PETROVIC,KOSANOVIC ITD..ISTO STO SAM JA REKAO POSLE PRIPREMNIH UTAKMICA..MI IMAMO KATAIA,BORJANA I MALO KANGA…OSTALO JE BRAĆO MOJA TOLIKO ŽALOSNO DA NOSE NAS DRES DA JE OVO TUGA DO NEBA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 8, 2020 at 21:15

FUDBAL..KOŠARKA…ISTO SRANJ.E….NEMAMO TRENERE NEMAMO IGRU NEMAMO IGRAČE..I ĆAO..I ĆAO

Reply

Leave a Comment