Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Маракана битан фактор који је корона „одузела“ Звезди

Фудбалери Црвене звезде нижу успех за успехом како у Европи тако и у домаћем шампионату. Изабраници Дејана Станковића ове сезоне одиграли су 19 утакмица до сада, од који девет на стадиону „Рајко Митић“ на којима смо забележили осам победа и један реми уз гол разлику 33:3.

Колико је Маракана важна говори и чињеница да су у новој сезони победама над Новим Пазаром, Радничким, Спатаком, ТСЦ-ом, Вождовцем и Напретком, као и ремијем са Јавором Звездине снаге наставиле су низ непобедивости на Маракани започет 30. априла 2017. године тријумфом над Војводином резултатом 2:0. У серији која још увек траје, фудбалери Црвене звезде забележили су 58 победа и само пет ремија уз гол разлику 181:26! У актуленом низу Црвена звезда није примила гол на Маракани на чак 37 мечева, а раритет је да ниједан клуб није успео да постигне више од два гола за 90 минута!

Ове сезоне смо у утакмицама на нашем стадиону постигли 33 гола у свим такмичењима. Чињеница је да је Црвена звезда, када игра на Маракани, много ефикаснија јер је просек голова 3,67 одсто. Сигурно је да свим звездашима недостају утакмице на нашем стадиону управо из разлога што би ове сезоне гледали убедљиву, ефикасну Звезду.

Да смо у квалификацијама за Лигу шампиона, као и у последњем колу Лиге Европе играли на нашем стадиону чињеница је да би наш тим постигао много више голова судећи по томе што смо од шест мечева на Маракани играли само две у којима смо постигли тачно десет голова и примили само један (Европа 5:0 и Слован 5:1). Нисмо имали среће да играмо мечеве на стадиону „Рајко Митић“, већ је већина мечева играна на страни. Треба подсетити да од важних утакмица ове године до меча са Либерецом, Звезда је већину мечева играла на страни и то када је један меч одлучивао победника – полуфинале Купа Србије, мечеве против Тиране, Омоније и Арарата, као и утакмице против Хофенхајма и вечитог ривал. Када се подвуче црта може се рећи да би наш тим имао још боље резултате и да је сносио значајне последице услед светске епидемије корона вируса, а замислите још да је и публика била пристуна…

Верујемо да ће наши фудбалери већ у четвртак наставити сјајан низ убедљивих победа у утакмици 3. кола групне фазе Лиге Европе када ће одмерити снаге са белгијским Гентом, који је у прве две утакмице поражен од Слована (1:0) и Хофенхајма (4:1).

The post Маракана битан фактор који је корона „одузела“ Звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment