Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле савладале великог ривала

У великом дербију Прве женске кошаркашке лиге Србије и дуелу две до сада непоражене екипе, кошаркашице Црвене звезде Комбанк савладале су на гостујућем паркету великог ривала екипу Радивоја Кораћа.

ЖКК Радивој Кораћ : ККЖ Црена звезда Комбанк 75:86 (20:30, 20:18, 18:17, 17:21)

Црвено-беле су одлично отвориле утакмицу и већ у раној фази првог полувремена стигле до предности, до двоцифрене предности, која је била круцијална у наставку меча. Тројкама Нађе Недељков и Невене Наумчев, која је погодила још једну тројку у серији 17-4 до половине првог периода игре. Домаћу екипу у тим тренуцима одржавале су Тина Селаковић и Сабрина Хајнс, које су комбинованим поенима постигле првих 13 поена и покренуле серију 11-0 што је у потпуности вратило у меч Радивој Кораћ, (15-17). Тројком Нине Вукосављевић стигле су на само кош заостатка, али је Маша Јанковић одбила налет, а Ивана Катанић тројком са 10 метара уз звук сирене постигла тројку за 20-30.

Где је стала у првој, наставила је у другој четвртини Ивана Катанић, новом тројком, коју је одмах на другој страни узвратила Лумис. Уследиле су две серије на обе стране. Радивој Кораћ је серијом 7-0 пришао на минус четири, нова рола Маше Јанковић на другој страни коша истом мером. Велику борбу под кошем су водиле Марија Стојиљковић и Милица Бојовић током целог меча, поенима су завршиле прве поене. Асистенција Иване Катанић, сигурна реализација Милице Бојовић за 40-48 након 20 минута игре.

И поред доброг отварања и шута за три поена нису успеле играчице које предводи Зоран Акановић да озбиљније угрозе вођство Црвене звезде. Тина Селаковић и Нина Вукосављевић су биле прецизне ван линије 6,75 и повеле серију 8-0, али Ивана Катанић и Невена Наумчев су узвратиле на другој страни истом мером. Покушавале су поенима у серији да приђу резултатски финалисткиње Купа Милана Циге Васојевића, Милица Бојовић је била сигурна пред последњих 10 минута за 58-65.

А када је било најпотребније погађала је Невена Наумчев. Тројка из корнера за 60-68, уследио је период без коша, да би при уласку у финиш преломила утакмицу новом тројком са истог места, на асистенцију Иване Катанић, (67-80). Мирна завршница, рутинска, Звезда пре свега добром одбраном контролисала стечену предност, а коначан резултат поставила је Невена Росић, 75-86.

Нови дабл-дабл капитена, Ивана Катанић 23 поена, уз 15 успешних додавања, најефикаснија уз Невену Наумчев, која је такође убацила 23 поена, фалио је један скок за дабл-дабл. Маша Јанковић је 22 поена, Милица Бојовић 11.

Црвена звезда је једини непоражени тим после седам утакмица. У четвртак од 18.30 у „Баскет Ситију“ на програму је дуел 8.кола против екипе Војводина 021.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 23 (9ск 5ас 4укл), Васиљевић, Катанић 23 (6ск 15ас 4укл), Бошњаковић, Каписода, Деурић (2ск), Јанковић 22 (5ск 2ас 2блк), Недељков 5 (6ск), Ристић, Бојовић 11 (4ск 3укл), Авлијаш, Зечевић 2. Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment