Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Радник – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Сјајни су били изабраници Дејана Станковића и у оквиру 13. кола Суперлиге Србије савладали Радник у Сурдулици резултатом 4:1. За Црвену звезду су на данашњем мечу погађали Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Гелор Канга и Алекса Вукановић.

Радник – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Стадион: „ФК Радник“, Сурдулица.

Судија: Бојан Николић.

Стрелци: Павлов у 56. минуту за Радник, а Гаврић у 16, Бен у 40, Канга у 54. и Вукановић у 64. минуту за Црвену звезду.

Радник: Костић, Стевановић, Богдановски (од 65. Стаменковић), Лукић (од 46. Павлов), Макарић, Ђорђевић, Кричак, Суботић (од 57. Орешчанин), Стојановић, Јовић, Спасић.

Резерве: Ранђеловић, Јокић, Радмановац, Станковић, Стаменковић, Орешчанин, Бојић, Пејчић, Исламовић, Павлов.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Дегенек, Панков (од 57. Ераковић), Гобељић, Петровић, Канга, Бен (од 57. Вукановић), Спиридоновић (од 72. Иванић), Гаврић (од 81. Радуловић), Боаћи (од 72. Крстовић).

Резерве: Поповић, Ераковић, Милуновић, Хајдин, Иванић, Катаи, Симић, Радуловић, Фалћинели, Вукановић, Крстовић.

Шут Канге са двадесетак метара у трећем минуту меча који је завршио тик поред стативе, најавио је офанзиван приступ изабраника Дејана Стнаковића. Четири минута касније је и Гајић после продора по десном боку, шутирао левом, условно речено слабијом ногом, али је и тај покушај завршио ван оквира гола који чува Костић. С друге стране, фудбалери Радника су преко контранапада, и расположених Лукића и Макарића покушавали да узврате и изненаде Борјана. Нису успели домаћи да одоле нападима нашег тима, па је „бедем“ пробијен у 16. минуту. Гајић је упутио центаршут, Кричак је главом желео да избаци лопту, али је одиграо право до Жељка Гаврића који је пласирао у рашље и донео предност нашем тиму. Минут касније је Гаврић упослио Гобељића који је утрчавао по левом боку, али је Ђорђевић у последњем тренутку уклизао испред нашег бека и неутралисао напад.

Све чешће су црвено-бели нападали по левој страни, а једна од тих ситуација била је и у 23. минуту када је Спиридоновић ушао са бока у средину и снажно шутирао, Костић је остао укопан, али лопта није завршила у мрежи. Удвостручили су фудбалери Црвене звезде предност у 40. минуту. Центрирао је Гобељић, феноменално је шутирао Боаћи, а још боље одбранио Костић, међутим, одбила се лопта право до Ел Фарду Бена који је спровео у мрежу. До краја полувремена је Гаврић могао још једном да погоди, али је у 43. минуту шутирао поред стативе.

Није престала жеља за головима изабраника Дејана Станковића ни у наставку игре. Већ у 46. минуту су и Гајић и Гаврић покушали у истом нападу, али су имали среће домаћи , па лопта није завршила у мрежи. Али то није био случај у 54. минуту када је Канга преузео ствари у своје руке. Велике заслуге за гол иду и Боаћију који је прихватио лопту на пеналу и одиграо повратан пас за нашу „осмицу“,  он је снажно шутирао и погодио мрежу, а лопта је на путу до гола закачила једног дефанзивца домаћих. Смањили су домаћи у 56. минуту преко Павлова који се најбоље снашао после корнера и сместио лопту у мрежу. Међутим, брз одговор је стигао. Играо се 64. минут када је Гобељић прошао по левом боку и центрирао за Вукановића који се сјајно снашао у петерцу, успео да превари чувара и матирао Костића.

Пет минута касније је поново могао Вукановић да погоди, после сјајне реакције главом на центаршут Гајића, али је лопта завршила поред гола. Није редак случај да фудбалери нашег тима, макар једном по мечу, спроведу сјајну акцију из прекида. Био је сто случај у 74. минуту када је Канга центрирао из корнера, где су се сви наши играчи залетели на прву стативу, сем Гобељића који је остао сам, и покушао да „боцне“ лопту преко Костића, али погодио пречку. До краја меча су шансе имали и Крстовић и Радуловић и Канга, али су мирно утакмицу привели крају фудбалери Дејана Станковића и уписали нова три бода.

Извор: сајт ФК Црвена звезда

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE нов 1, 2020 at 17:43

bar se nismo mučili sa ovim jadnicima

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 1, 2020 at 17:43

kad ne igra lav nikolić tu je tigar spiridonović ili puž golać petrovic..znaci rezultati dobri jel uvek igramo sa dva igrača manje

Reply

Leave a Comment