Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Европски сјај Црвене звезде

Остварили су фудбалери Црвене звезде веома убедљиву победу у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе и савладали екипу Слована из Либереца резултатом 5:1. Феноменалну партију наших фудбалера, крунисали су головима, двоструки стрелац Ел Фарду Бен, Милан Гајић, Александар Катаи и Дијего Фалћинели.

 

Црвена звезда је у првих десет минута постигла један гол, иако је могла још неколико, а меч је са клупе водио помоћник Дејана Станковића – Небојша Милошевић. Улазак у утакмицу, као из снова за наше фудбалере. Прво је шестом минуту Катаи упослио Фалћинелија лоптом у простор, али је за нијансу бржи био Енгуен. Ипак, минут касније, и црвено-бели постижу гол. Прошао је Катаи по левом боку и одиграо оштар пас у петерац, што је Мара успео да изблокира, лопта је дошла до Родића који је из прве центрирао, право на главу Бена, а наш нападач је рутински матирао Енгуена. Већ у деветом минуту, још једна сјајна акција за наш тим. Гајић је одиграо пас за Николића који је из дотрчавања шутирао, али погодио дефанзивца гостију, што је учинио и Фалћинели после тога, а биле су то и више него изгледне прилике да наш тим удвостручи вођство.

Сјајно је Саного одиграо за Катаија у 17. минута, а он за Иванића, била су то додавања која су потпуно унела несигурност у одбрану гостију, а акцију је завршио Иванић ударцем који је Енгуен успео да одбрани, премда је могао и да покуша да упосли Фалћинелија или Бена. Није се много чекало да црвено-бели поново погде, а опет је егзекутор био Ел Фарду Бен. Играо се 22. минут када је Родић „избацио“ Иванића самог на левом боку, он је наставио продор, одиграо оштру лопту за Бена који је са десетак метара погодио рашље гол Енгуена. Минут касније је и Фалћинели могао да савлада ривала, из веома излгедне прилике. Дриблао је Катаи на шеснаест метара, лопта је стигла до италијанског нападача, а он је упутио ударац преко гола.

Нису стали на томе црвено-бели, већ су се шансе ређале из практично сваког напада нашег тима. Прво је Иванић у 33. минуту главом шутирао поред гола, а онда је Катаи показао какав „топ“ у нози има. Играо се 38. минут када је наш везиста прихватио лопту на тридесетак метара од гола и послао пројектил ка голу Енгуена, међутим, затресла се статива. Ипак, из практично једине прилике у првом делу игре, смањили су гости. Играо се 41. минут када је Матушек са ивице казненог простора, практично из средине, савладао Борјана. Међутим, могли су фудбалери нашег тима до петнаестоминутног одмора још једном да погоде. Поново је Црвена звезда напала по левом боку, Бен је био тај који је пробио и одиграо за Иванића, пресликана акција као и  код другог гола нашег тима, само са замењеним улогама, али је Иванић шутирао преко пречке.

Нису одустали од офанзивног приступа фудбалери нашег тима ни у другом полувремену. Играо се 50. минут када су црвено-бели опет погодили. Сјајно је Катаи одиграо за Бена у 50. минуту, он се одлучио за дриблинг, али је дефанзивац гостију то неутралисао, међутим само на кратко, јер је лопта стигла до МиланаГајића који је пратио акцију од самог почетка и онда рутински успео да је смести у мрежу, с обзиром да је голман био већ савладан. Сјајна контра Црвене звезде у 58. минуту. Бен је повукао лопту по средини, упослио Катаија, он је трчао тридесетак метара, акцију је пратио и Николић, али је у последњем тренутку Цалуш успео да стигне нашег офанзивца и закачи додавање таман толико да оно не стигне до Николића који би у том случају рутински „спаковао“ лопту у  мрежу.

Имао је посла Борјан у 62. минуту када је Мара из слободног ударца, са двадесетак метара, послао нешто спорију, али веома прецизну лопту, међутим, сјајном парадом је наш голман успео да заустави покушај. А онда, магија Александра Катаија. Играо се 67. минут када је наш офанзивац надмудрио читаву одбрану Слована из Либереца, протутњао по средини, а онда се извукао на леву страну, и упркос томе што су за њим трчала бар тројица фудбалера ривала, он је рутински завршио акцију и савладао Енгуена. Нису се на томе зауставили фудбалери нашег тима, па је „пукла петарда“ у 70. минуту. Бен је извео корнер, највиши у скоку је био Дијего Фалћинели, и рутински, са прве стативе, послао лопту у мрежу ривала.

До краја меча, било је прилика да наш тим још убедљивије победи, пре свега преко Гаврића у 87. минуту који је после дриблинга шутирао у голмана гостију, а осим њега, прилику су са клупе добили Гобељић, Петровић, Панков и Вукановић.

Црвена звезда – Слован Либерец 5:1 (2:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Фабио Верисимо (Португал)

Стрелци: Бен у 7. и 22. и Гајић у 50, Катаи у 67. и Фалћинели у 70. минуту за Црвену звезду, а Матушек у 41. минуту за Слован Либерец.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 75. Гобељић), Саного, Николић, Иванић (од 83. Петровић), Бен (од 83. Гаврић), Катаи (од 88. Панков), Фалћинели (од 88. Вукановић).

Резерве: Поповић, Ћопић, Гобељић, Панков, Ераковић, Петровић, Симић, Спиридоновић, Гаврић, Вукановић, Боаћи, Крстовић.

Слован Либерец: Енгуен, Микула, Цалуш, Тијани, Садилек, Хромада (од 86. Шулц), Мара (од 90. Барак), Кошчелник, Москера (од 90. Фукала), Матушек (од 75. Беран), Хелал (од 75. Рабушић).

Резерве: Хасалик, Шулц, Рабушиц, Канцола, Цано, Барак, Беран, Фукала.

Жути картони: Борјан, Саного (Црвена звезда

Повезане вести

19 comments

Hadži Dragan NBG окт 30, 2020 at 11:57

Od utakmice sa Liverpulom nisam gledao Zvezdu sa ovolikim uživanjem. Bravo!

Reply
звездан окт 29, 2020 at 23:03

Свака част момцима на побиједи ,немам никакве замјерке чак и на гол који су примили.Екипа јача форму,противник је прочитан до танчина,просто смо га давили.Моорају се пазити повреда ,картона.Види се да нам фали право љево крило ,врхунско појачање на позицији гдје игра Спиди.С десна смо пролазили лкао од шале с љеве стране се показало слабије.Рецепт је против Гента се зна .Датигол на почетку меча .Овдје није важна само побједа од 5 1 већ и приступ утакмици и кад смо водили и кад смо примили гол константно смо давили противника.Управа да доведе три права појачања

Reply
BokiBgd окт 29, 2020 at 22:59

BRAVO!Odmah se vidi razlika u igri kada na klupi nema „mistera“.Da imamo trenera i bar jednog krštenog zadnjeg veznog,gde bi nam bio kraj?Nismo skoro odigrali ovako kvalitetno bez obzira na jačinu protivnika.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2020 at 22:58

večeras prelepo i u nedelju u Surdulici mučenje..nadam se da neće pokvariti ovo raspoloženje kod delija

Reply
Tijano окт 29, 2020 at 22:57

Nesto gledam komentare i ne znam ko to daje minuse na komentare u kojima se Zvezdi čestita na pobedi!!!?? Stvarno neverovatno!

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 29, 2020 at 23:30

PA ŠTA TI JE ČUDNO ? NA OVOM SAJTU SE UVEK JAVLJAJU 3-4 FRANJEVCA KOJI UMIRU OD MUKE .

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2020 at 23:53

ja ne dajem ni plus ni minus nikada..a ne daju ovde franjevci minus vec samo isfrustrirani i neznalice

Reply
Delije Sever Ns окт 29, 2020 at 22:27

Bravo…ovako treba Zvezda izgleda non stop.Svi mi znamo da se nemože pobeđivati stalno sa 4,5,6 nula,ali barem treba pokušati i kidati se pa šta bog da a ne kao manekeni da izađu i da se šetaju po terenu i da misle da su svecke zvezde i da ih se svi plaše.Ovako treba Zvezda da izgleda i da se gine za njen dres,to traži armija milonska Zvezdinih navijača i onda se nebojte za podršku i pun stadion.Kad se uđe u tekmu sa 100% borbeno i kad se negleda dal je Javor,Niš,Surdulica,Milan,Bajern…nema zime za podršku pa makar i ne pobedili ali se mora srce na terenu ostaviti i niko vam nista neće reći.Ima dana kad ide a ima dana kad neide i to smo svi svesni i samo hoćemo borbeno jel to Zvezda traži.Igrači,upravo,Treneri,niko nije protiv vas već ovim objavama kad vas kritikujemo hoćemo da vam skrenemo pažnju da Zvezda ne trpi prosečnos i klaj,klaj…Ajmo dalje u nove pobede,prvo u nedelju i onda da razbijemo nejaki Gent.Srećno.

Reply
ivan niksic окт 29, 2020 at 22:15

Svaka cast i na igri i na pobjedi. E ovo veceras je ,,vodilja“, samo da se ovako nastavi i potvrdjuje iz utakmice u utakmicu da se ne stvori utisak da Zvezda nije toliko jaka koliko je Liberec bio slab. Jedna od slabijih evropskih ekipa koja je dolazila zadnjih godina na Marakanu, a jos vece iznenadjenje sto se radi o jednoj ceskoj ekipi koja je neatraktivna ali cvrsta i nezgodna i koju je vrlo tesko probiti, medjutim rano vodjstvo je moguce razbilo njihovu taktiku i koncepciju, a naprijed su se pokazali dosta bezopasni i neubjedljivi, a otvaranje posle gola/ova ih je dovelo da jureci rezultat, na sto nisu navikli, dozive katastrofu. Veceras su falili samo navijaci, mogu samo zamisliti kakva bi ludnica tek bila, a mozda i jos ubjedljiviji rezultat. Jos jednom cestitke uz zelju da ove utakmice, pogotovu u Evropi i na derbijima, opet ponove potvrdjujuci tako da su zadnje utakmice bile samo prolazna slabost kako trenera tako i ekipe i da i jedni i drugi mogu i bolje i vise na radost svih onih kojima je crveno-bela boja u srcu. ,Idemo dalje!’

Reply
VLADIMIR окт 29, 2020 at 21:36

cestitke na pobedi,covek samo da pozeli da ovako nastavite

Reply
ZOKI ZVEZDAŠ окт 29, 2020 at 21:31

ODLIČNA UTAKMICA ČESTITKE IGRAČIMA I STRUČNOM ŠTABU

Reply
Dragan окт 29, 2020 at 21:24

Šou tajm se vratio na „Marakanu““. Srce na mestu.

Reply
Veteran Sever окт 29, 2020 at 21:55

Dočekali smo nakon konačno da gledamo našu Zvezdu u pravom svetlu. Davno beše 1.decembar 2005. kad smo pobedil Romu sa 3:1 i nesto brzo prođe ovo vreme od pobede nad Liverpulom onim golovima Pavkova. Ako ne racunamo pobede u kvalifikacijama nad nejakim rivalima(kao onih 7:0 u vreme Robija Prosinečkog) ove tri utakmice su obrazac kako treba da igra FC Red Star!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 29, 2020 at 21:19

KATAI JE IGRAC ZA TOP 3 LIGE,COVEK JE MUNJA KAD HOCE,CESI SU NAS POTCENILI I POPILI PETARDU,SAMO NERAZUMEM LJAJIC IGRA U REPREZENTACIJI A KATAI NEMA MESTA BAS CUDNO,VECERAS SVI DOBRI SEM NIKOLICA I SANOGA,SAD JAKO DA U NEDELJU POBEDIMO PA U CETVRTAK NA GENT,JER SA POBEDOM NA GENTU MISLIM DA SMO VEOMA BLIZU PROLECA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2020 at 22:05

pa za nikolića nije čudo..igramo sa igracem manje..zbog njega su smanjili na 2-1 i jos jednom su imali šansu zbog njega jel je metiljavko..dzabe se bavi fudbalom bolje da ide na gradjevinu..od igranja fudbala neće da se najede hleba ..osim dokle ga drzi terza i pjana i nadaju se nekoj crkavici da podele

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 30, 2020 at 11:22

BAŠ TAKO BRATE,JA GOREG IGRAČA U ZVEZDI NISAM GLEDAO.MOŽE LI IKO DA MI OBJASNI ZAŠTO ON IGRA ? SVOJOM GLUPOŠĆU I NEZNANJEM VRATIO JE ČEHE U IGRU . SREĆA DA SMO PRUŽILI NAJBOLJU IGRU OVE SEZONE U VAŽNOM MEČU.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 30, 2020 at 11:31

brate jako prosto..izdvojili iz generacije malo bolje od ostalih i forisiraju ih ne bi li se neki klub zaleteo da ih kupi a terza,dzaja i pjana podeli pare..prosto kao pasulj..pa on u nemackoj ne bi igrao ni regionalnu ligu..a vreme ce pokazati da je igrač za italijansku seriju c2..tako nezne i mlitave igrace niko u evropi neće

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2020 at 21:10

KATAI TATA IGRE..KAPA DOLE MAJSTORE..JEDINI KOJI VREDIŠ SVE PARE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2020 at 21:09

DOVIDJENJA MISTER..MILOŠEVIĆ NOVI TRENER

Reply

Leave a Comment