Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Станковић: „Недостајао је гол“

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у оквиру 12. кола  Суперлиге Србије против Јавора (0:0), а Дејан Станковић истиче да је екипа имала много прилика и да је само недостајао гол.

– Немам шта да замерим играчима, јер у овом моменту смо принуђени да ротирамо како не би „попуцали“ до 16. децембра. Промешао сам састав и само је фалио гол да се утакмица отвори. Да смо на време погодили, све би другачије изгледало, али логично, како време пролази и противник постаје све снажнији и тежи за савладати. Промашили смо пенал, два зицера, „мртве“ шансе и заиста је само фалио гол. Утакмица са Хофенхајмом није оставила траг на нас, једноставно смо били принуђени да ротирамо. Нисмо навикли да губимо бодове код куће. Морамо да извучемо поуке, али желим да нагласим да преузимам одговорност и да ми то није проблем.  Знам шта сам радио, идемо даље, првенство је дугачко, нова утакмица нас чека већ у четвртак – почео је Станковић.

Не брине шефа стручног штаба нашег тима то што екипа данас није постигла погодак.

– Постигли смо највише погодака у лиги, али дође моменат када лопта неће у гол. Мислим да смо ефикасни и то смо доказали од почетка сезоне.

Детаљније је Станковић говорио и о играчима.

– Што се Радуловића тиче, он покрива целу леву страну. Када играш на „Маракани“, углавном високо стојиш, а он је био на природној позицији у нападу, видело се током првог полувремена. Проблем је што је морао да брани гол, али није имао толико дефанзивних задатака. Не бих га ставио на левог бека да смо играли у гостима, али ми, када смо домаћини, увек високо стојимо. Задовољан сам његовим односом. Што се Спиридоновића тиче, делимично сам задовољан, морам да будем искрен. И он и Гаврић могу боље, они су са лоптом на „ти“, од њих екипа и  Звезда очекују више. Раде добро и поштено, али утакмица је мерило. Иванић је промашио пенал, нашао се у четири „мртве“ шансе, али треба узети у обзир да је одлежао две недеље због короне, да се вратио у тренажни процес, да је добро радио и да му фали ритам утакмица. Показао је он и доказао шта је и колико је битан за нас.

Станковић је на терен извео чак пет фудбалера млађих од 21 године.

– Они играју у Звезди, тако да немам дилему да ли су квалитетни. Још једном кажем, нама је данас само фалио гол. Петровића и Николића и не сматрам у „младе“, као ни Гаврића, већ су ту са мном годину дана. Ераковић и Радуловић јесу, али је управо Ераковић показао против Хофенхајма да је одличан штопер. То је процес, преузео сам ризик. Да смо победили, сви би ми честитали што сам извео на терен пет младих играча. Исто бих урадио, упркос ремију. Треба да будемо група, и када је добро и када није. Одиграли смо нерешено, а били смо фаворити, ипак и у таквим тренуцима треба показати заједништво. Направили смо подлогу против Хофенхајма и показали да можемо да будемо равноправни у Европи – закључио је Станковић.

The post Станковић: Недостајао је гол appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE окт 26, 2020 at 15:34

SRBIJA FUDBALČemu služi Omladinska škola Crvene zvezde?

Reply
Otpisani101 окт 26, 2020 at 15:13

E moj Stankovicu…nijedan derbi nisi dobio…u tirani jedva,prosecna omonija nas izbacila,od ararat smo strepeli do zadnjeg minuta,javoru ne mozemo gol da uvaljamo itd…ti nisi mister,ti si mister lister…

Reply
MILOS RANKOVIC окт 26, 2020 at 13:04

MI MORAMO DA BUDEMO OBJEKTIVNI,OVI KOMENTARI SU UGLAVNOM NA MESTU ALI IZVESTI ONAKU PRVU POSTAVU JE VELIKI RIZIK,NEMA KO DA POSTIGNE GOL,NEMA KO DA DODA PAS NAPRED,ZNAS STA JE JOVICIC ZA PETROVICA IGRAC,MENI JE ZAO RADULOVICA DECKO MLAD,DOBRA LEVICA,TRCI,BORI SE,TI GA GURNES NA LEVOG BEKA,A DVA LEVA BEKA SEDE NA KLUPI,STO SPIRIDONOVIC PRE RADULOVICA,OVO VECERAS JE BILO TRENEROVA GRESKA,TI KAD PREUZIMAS NEKU EKIPU KAZES HOCU DA OVI IGRACI OSTANU,TREBA MI NA OVOJ POZICIJI POJACANJE,AKO NEMA PARA RECI OTVORENO ILI NEUZETI TU EKIPU DA VODIS,NAMA TREBA LALATOVIC KOJI CE DA UNESE ENERGIJU MEDJU IGRACE,ON SA OVAKVOM VOJVODINOM CEPA,DA SE NELAZEMO TRI,CETRI IGRACA KOJE POZNAJEMO OVO DRUGO NISMO NIKAD NI CULI

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 26, 2020 at 11:07

mister nije falio gol..nego 10 igrača koji znaju da igraju..ne zanosi sa ovim cepanicama samo brukas svoje ime

Reply
Kalderon окт 26, 2020 at 10:37

Majstore ipak neke se stvari ne rade stavljas Radulovica na beka a Hajdin ti na klupi u Nemackoj sto ga ne stavi danas?Radis pripremu utakmice i pocinjes onda bez igraca koji moze da skoci nece valjda Ben od metar i zilet da dominira u skoku. Jednostavno ovo ne sme da se gubi usli smo u ritam utakmica gde ce nam biti krivo sto ne ostavismo ili Vulica ili Jovicica.Improvizacija sigurno ne donosi rezultate a rezultati su novac.

Reply
Veteran Sever окт 26, 2020 at 10:08

Stanković nije sazreo da bude trener, ali preteralo se u ovoj histeričnoj hajci na njega. Prvo: igramo 5 puta lepše nego kod Miloja ! Drugo: neko reče da li je Deki juče šutirao penal ko baba i promašio!? Da je Ivanić dao gol sa penala i sa onih 2 metra od gola, pisali bi da smo rutinski pobedili Javor sa pola snage! Ima jedan veći problem: šta cemo sa Benom, Falcinelijem, Ivanićem, pa i Katajiem koji igraju za 350…400…500.000 evra po sezoni. Oni šamaraju Zvezdinu kasu i oni su DUŽNI da igraju 10 puta bolje od ovih mlađih koji igraju za 10 puta manje!!! DUŽNI SU!!! A šta igra recimo Ben poslednjih godinu dana? Pa i Katajii koji je ubedljivo nas najbolji fufbaler, ali nema pravo da od kako je došao UPROPASTI svaki korner s leve strane, ubacujući neke frljoke na prvu stativu…itd…itd… ja sam navijac sa 40 godina staža na tribinama, ali nisam retard i nisam slep: Zvezdi titule donose Vojvodina, Radnički i Spartak i Lalatović koji groblje pobeđuju i otkidaju im 14 do 16 bodova …i to je ta razlika u našu korist, jer mi groblje bukvalno ne mozemo pobediti… Kakav bre Miloje, kakve gluposti…I u LŠ nas odvodio Borjan, a tamo smo sa Milojevim postavkom igre bili ekipa za brukanje i stamotu!

Reply
dusan окт 26, 2020 at 15:41

ne vidim nikakvu histericnu hajku. odmah da kazem da nisam voleo milojevica i ono sto smo igrali kod njega, ali treba biti posten pa reci da stankovic ima bolji tim nego sto ga je milojevic imao prosle godine. zvezdi nesto nedostaje. slabo smo igrali sve vazne utakmice – protiv tirane nas je spasao bog, protiv ararata i protiv omonije lose, protiv partizana lose. sad je djavo dosao po svoje i evo ga kiks i protiv male ekipe na marakani. u pravu si – da je ivanic dao sa penala sada bi se pisalo da smo dobili opusteno. ali to ne menja da mi ne dobijamo opusteno. na kraju, sta reci coveku koji i posle omonije (1-1) i posle javora (0-0) kaze da je nedostajao gol?!

Reply
ivan niksic окт 26, 2020 at 09:37

,,Nedostajao je go“, naravno, jer je nedostajao trener!!! Neznalico jedna!!!

Reply

Leave a Comment