Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Четворка кадета против Реала

Настављају кадети Црвене звезде да бележе сјајне резултате, а нови тренер Никола Митић бележи и другу победу од како је на клупи тима. Наши бисери су у оквиру 15. кола Кадетске лиге Србије савладали Реал у Нишу, резултат је био 4:0, а осим двоструког стрелца Мирка Николашевића, уписали су се још Матеја Бубањ и Вељко Лолић.

Реал Ниш – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: „ФК Цар Константин“, Ниш.

Судија: Стефан Ћирић.

Стрелци: Николашевић у 9. и 30, Бубањ у 50. и Лолић у 83. минуту.

Реал Ниш: Мирковић, Митковић, Максимовић (од 78. Николић), Петровић, Раденковић, Бисенић (од 89. Стевановић), Спасић (од 60. Котник), Величковић, Пешић, Миљковић (од 82. Бојић), Ристић (од 73. Јанковић).

Црвена звезда: Маринковић, Савић, Лековић, Вукичевић, Стојсављевић, Лечић, Радоњић (од 51. Видојевић), Шљивић, Мијатовић (од 79. Гојков), Николашевић (од 77. Лолић), Бубањ (од 82. Д. Ђурић).

Жути картони: Ристић (Реал Ниш), Стојсављевић, Николашевић (Црвена звезда).

Ушли су наши кадети у утакмицу баш онако како је требало и упркос веома тешким условима за игру, већ у деветом минуту стигли до предности. Бубањ се извукао на десни бок и центрирао за Шљивића који је шутирао, а Николашевић је био најспретнији у петерцу и послао лопту иза леђа Мирковића. Могли су већ у 15. минуту да удвоструче предност црвено-бели, јер је Мијатовић на сјајан начин одузео лопту дефанзивцу домаћих и после трка покушао да проигра Бубња ком не би било тешко да постигне гол у тој ситуацији, али је Петровић стигао нашег крилног нападача и изблокирао га.

Шутирао је Бубањ у 18. минуту после сјајног продора Николашевића, али је Мирковић био на висини задатка и успео да заустави ударац нашег нападача са неколико метара. Ипак, поново је Мирко Николашевић био кобан по ривала. Играо се 30. минут када је Радоњић послао феноменалан пас у простор за нашег крилног нападача, а он је дриблингом избацио чувара и потом шутирао кроз ноге Мирковића.

Уписао се и веома запажени Бубањ у стрелце, а играо се 50. минут. Лош терен није био савезник Мирковића, с обзиром да је чувар мреже покушао да дода лопту, она се заглавила у блату, а наш нападач је показао голгетерски инстинкт и казнио грешку ривала. Минут касније је и Мијатовић шутирао, али овог пута је Мирковић био на висини задатка и одлично одбранио ударац нашег бисера.

Настављао је Мијатовић да прети са дистанце, јер је и у 63. минуту из слободног ударца снажно шутирао, а лопта је окрзнула стативу. Две минуте касније су запретили и домаћи, када је Миљковић изашао пред Маринковића, али је наш чувар мреже био успешнији у том дуелу. Тачку на меч и коначан резултат поставио је Вељко Лолић у 83. минуту када је после паса Лечића, изашао пред Мирковића и рутински га матирао, те постигао првенац ове сезоне.

 

The post Четворка кадета против Реала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment