Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

4.коло АБА ј.т.д. лиге: Звезда уз доста муке савладала Мегу

Мега Сокербет – Црвена звезда 73:76 ( 18:24, 17:16, 18:15, 20:21)

 

У матине термину, који им није превише пријао, кошаркаши Црвене звезде успели су да савладају полетну екипу Меге и тако задрже стопроцентни учинак у АБА лиги.

У утакмици коју су отворили одличним шутем, мало ко је очекивао да ће наши кошаркаши довести победу у питање. Ураганском игром од старта, тројкама Добрића, Лојда и Хола, наш тим је експресно повео 20:6. Међутим, Мега се брзо консолидовала па је узвратила својом серијом поена. Заправо, прво полувреме играло се у налетима. На серију Звезде, млада екипа Меге одговарала је својом серијом. Ипак, нешто бољом игром наши кошаркаши решили су прво полувреме у своју корист – 40:35.

Друго полувреме донело је много више узбуђења. Иако је кошевима Куриџе и Лојда Звезда поново стекла двоцифрену предност, Звезда је ушла у први проблем захваљујући искључењу тренера Обрадовића, који је био изузетно незадовољан спорном одлуком судијског тројца па је због протеста, дакле, био искључен. То су играчи Меге искористили па су преко својих најбољих играча- Симоновића и Петрушева почели да стварају велике проблеме у рекету нашој екипи. Када се на то дода да је нашим играчима потпуно заказао шут, било је јасно да се неизвесна завршница смеши, што је постало уобичајено када ове екипе играју ван „Пионира“. У финишу треће четвртине дошло је до новог проблема за Звезду, пошто је Лојд незгодно доскочио на ногу Казалона при шуту за три поена. Болна гримаса на лицу Лојда, прилично је забринула све у редовима наше екипе. Међутим, о каквом се играчу и професионалцу ради, Лојд је показао тиме што је стиснуо зубе и наставио да игра.

Веома чврста игра у одбрани на обе стране, довела је до тога да екипе све теже постижу поене. Мега је средином последње деонице неколико пута водила, имала и +4. Међутим, преко Терија, Хола и Лојда Звезда се враћала а кључни моменат меча био је скок Давидовца после промашене тројке Лазића и његови поени које је постигао за вођство наше екипе за +4. Мишковић је брзом тројком смањио на +1 за Звезду али је након брзог фаула Тепића, Лојд оба пута био прецизан са линије пенала, те је Звезда забележила и четврту победу у исто толико утакмица на Јадрану.

Дворана: Хала спортова- Ранко Жеравица.

Мега Сокербет:Јовић, Мишковић 6, Смит 6, Петрушев 22, Тепић 8, Кљајевић, Симоновић 16, Јовичић, Церовина 11, Казалон 4. Тренер: Влада Јовановић

Црвена Звезда: Рочести 2, Хол 9, Волден 11, Лојд 19, Давидовац 6, Лазић , Рит 2, Добрић 3, Јагодић-Куриџа 13, Симанић 2, Кузмић, Тери 9. Тренер: Саша Обрадовић

 

Повезане вести

7 comments

Veteran Sever окт 26, 2020 at 01:20

Kad je dobro – treba hvaliti, ali kad je loše ne treba ćutati! Ovo je veceras bilo kriminalno loše! !! Mega jeste imala do danas tri pobede, ali to je ipak galerija klinčurije gde niko ne igra za više od 50.000e po sezoni. I onda neki balavac Petrušev koji igra za 20.000 e godišnje postigne više koševa nego svi naši centri zajedno(od Kuridže do Terija) koji igraju za ukupno skoro milion evra. I da uhvati 13 lopti kao cela naša centarska linija. Ili poluraspali Tepić da nadigra sve naše bekove.Mega je rival koji treba da pobedimo na suvi kvalitet i rutinu, bez obzira na potrošnju protiv CSKA, a ne na sreću i foru.

Reply
dusan окт 25, 2020 at 23:32

lazic odigrao 12 minuta. 0 koseva (sut za 2 0/1, sut za tri 0/2)asistencije 0, skokova 0, 1 ukradena lopta. ne mogu da razumem sta je on tacno uradio da iz utakmice u utakmicu ima ovako uzasan ucinak a da je tu sve vreme.

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 25, 2020 at 18:14

dobro nista strašno..jednostavno danas nije išlo nista..previse nervozno a i vreme odigravanja tekme je bzv. u podne..ovi se polomili kao da im zadnja u zivotu..nema veze idemo dalje..vazna je i ovakva pobeda kad ne ide nista a protivnik igra kao u transu

Reply
Nenad Popovic окт 25, 2020 at 14:43

Vidi se da je ekipa dosta energetski ispraznjena nakon utakmice sa Rusima, a i poznato je da Mega protiv nas uvek igra kao da su dopingovani. Mada, mora se priznati, da su dobra ekipa i voleo bih da vidim njihove centre kod nas, jer su momci zaista dobri. Sudije isključile Saleta tendeciozno. Srećom pa Lojd nije teze povredjen, ali brine sto nemamo jos jednog igraca koji lomi utakmice. Duga je sezona, svi će kidisati na Lojda, moguće su povrede, pad forme itd. Tu je Davidovac, moze i on štošta jer je hladnokrvan. Za Kuzmića mislim da više nema mesta u ovoj ekipi. Šteta. Veliki pozdrav svim pravim Zvezdašima.

Reply
Tijano окт 26, 2020 at 10:24

Igraju kao dopingovani protiv nas, pa nas nisu pobedili 8 godina!!! A grobare puštaju, je li, pa ih pobedili 4 puta u poslednje 3 godine… Nema veze sa logikom, zar ne? Jednostavno, igrali smo očajno! I jis jednostavnije: kada bi Lazu i Kuza dali Megi, oni tamo ne bi imali mesta među prvih 12, a kod nas se naigraše košarke!!!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 25, 2020 at 14:41

KAKVA BORBA MEGE PROTIV ZVEZDE,OTKAD IGRJU ABA LIGU NISAM VIDEO NI PRIBLIZNO OVAKVU BORBU PROTIV NJIVOG STARIJEG BRATA PARTIZANA,CELA KLUPA GROBARSKA LEPO,IGRAJU SA TAKVOM OSTRINOM DA IMAS OSECAJ DA IM JE ZA ZIVOT,POSTUJEM TO ALU DA LOJD SUTIRA A ONAJ FRANCUZ NAMERNO SE POMERI DA LOJD NAGAZI NA NJEGOVU NOGU I ISKRIVI ZGLOB,NAMERAN FAUL TO JE ZA ISKLJUCENJE,ONAJ SMIT GAZI KURIDZU ON CELO DRUGO POLUVREME VUCE NOGU,KAO IZVINJENJE ,DAJ BOZE DA CU BITI SPREMNI ZA HIMKI,JER SVI ZNAMO KAKO JE KAD SE OHLADI SVE,DALJE ISKLJUCENJE OBRADOVICA OK,NJIHOV IGRAC APLAUDIRA SUDIJI NI TEHNICKA,DRUGI IZLAZI I SVA DJA SE SA SUDIJOM NI OPOMENA KAMOLI TEHNICKA,STA TI JE OBRADOVIC URADIO I REKAO DA GA ISKLJUCIS A OVIM MEGINIM NISTA,SVIMA JE BILO JASNO SAD I DEFINITIVNO VI STE FILIJALA GROBARA,SNJIMA 40 RAZLIKE SNAMA UVEK NA KRV I NOZ,JOS COVIC JUCE SA ONOM IZJAVOM O MENADZARIMA STO PODRZAVAM,IDEMO DALJE

Reply
Tijano окт 26, 2020 at 01:26

Nisi bas u pravu za navodno puštanje Mege kada igra sa grobljem. Pa, Mega je glodare u poslednje 3 godine pobedila 4 puta, a nas nisu pobedili 8 godina!!! Pošteno govoreći…

Reply

Leave a Comment