Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

IN MEMORIAM: Иванка Гајић (1956-2020)

У Београду је после кратке и тешке болести у 65. години преминула проф. др Иванка Гајић, деканка Факултета за спорт “Унион – Никола Тесла”, члан УО ККЖ Црвена звезда Комбанк и пријатељ клуба, дугогодишњи просветни, научно-истраживачки и спортски радник.

Рођена је 1956. године у Јагодини, где је похађала основну школу и гимназију. Дипломирала је на Факултету физичке културе Универзитета у Београду, а магистрирала и докторирала на Факултету за менаџмент у спорту. Искуство које је стекла у образовању младих спортиста је нашло утемељење у оснивању Спортске гимназије, на чијем челу се налазила низ година.

За развој спорта и школског образовања добила је низ признања, од којих је најзначајнија „Октобарска награда града Београда” 1994. године, за допринос у развоју спорта и образовања младих спортиста.

Аутор је и коаутор преко 60 научних радова, а била је и дугогодишњи публициста дневне и периодичне штампе у области спорта, здравља и едукације. Функцију декана Факултета за спорт Универзитета “Унион-Никола Тесла” обављала је од његовог оснивања 2012. године.

Дуго година се активно бавила спортом и кошарком. Њен утицај и допринос у школовању многих спортисткиња Црвене звезде и чланица ККЖ Црвена звезда Комбанк је немерљив. Као и помоћ у самом функционисању клуба.

Време и место сахране проф. др Иванке Гајић биће накнадно објављени.

ККЖ Црвена звезда Комбанк породици и пријатељима наше драге Иванке Гајић, Факултету за спорт “Унион-Никола Тесла” изражава поруке најдубљег саучешћа.

The post Ин Мемориам: Иванка Гајић (1956-2020) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment