Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Саного тачан као швајцарски сат

Иако резултат јучерашње утакмице није био на њиховој страни, фудбалери Црвене звезде су пружили сјајну партију против екипе Хофенхајма, што најбоље приказују статистички подаци, нарочито они везани за директне дуеле на фудбалском игралишту.

О борбености и жељи наших, посебно одбрамбених играча сведочи број добијених дуела нарочито двојице дефанзиваца. Немања Милуновић је од укупно 17 дуела, освојио 16 лопти. Он се шест пута упустио у ваздушни дуел са играчима немачког тима, а чак пет пута је изашао као победник, док је на земљи имао стопостотан учинак – 11 од 11 добијених дуела. Звездин бисер, млади Страхиња Ераковић је у скоку био бољи од противничких фудбалера пет од седам пута. Обојица су допринели сјајној игри Црвене звезде са по десет пресечених лопти противника што довољно говори о агресивности наших штопера.

Наш везиста, Секу Саного наставља да пружа одличне партије у црвено-белом дресу. Стамени везиста успео је да превари играче Хофенхајма пет од шест пута, а његова стопостотна прецизност у додавањима (28 од 28 тачних пасова) је убрзала и учинила Звездину игру динамичнијом. Такође, Саного је показао и оно што сваког модерног дефанзивног везисту краси, а то су добијени дуели, нарочито у ваздуху где је Саного имао стопостотан учинак од три добијена дуела.

Нажалост, у фудбалским такмичењима, по завршетку окршаја, није битан квалитет игре, већ само крајњи резулат, који овог пута није ишао у корист црвено-белих. Да је другачије, сигурни смо да би, за јучерашњу игру у првом колу групне фазе Лиге Европе и уз мало среће, Црвена звезда била награђена најмање бодом.

The post Саного тачан као швајцарски сат appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment