Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Волден: „Прелазак у Звезду била је најбоља одлука за мене и моју каријеру“

Навијачи КК Црвена звезда су га упознали прошле године, али као играча свог највећег ривала Партизана. Између две сезоне је променио боје и прешао у редове „црвено-белих“, што је окарактерисао као изузетно тешку одлуку.

То је само једна од тема о којима је Кори Волден причао у интервјуу за „Спорт клуб“. Осврнуо се и на то на чему је посебно морао да ради да би се навикао на евролигашки ниво кошарке, како је сарађивати са Сашом Обрадовићем и још неке теме.

За сам почетак некако је логично питање које се тиче његовог преласка из Партизана у Звезду.

– „Велика је промена, велики изазов. Ово је нешто ново, што сам и очекивао када сам донео одлуку, али спреман сам за то. Била је то, очигледно, тешка одлука. Захтевала је много размишљања, унео сам велики део себе у то, породица ми је много помогла у томе, али је на крају то била најбоља могућа одлука за мене и моју кошаркашку каријеру“, истакао је Волден на почетку разговора за „Спорт клуб“.

Током прошле сезоне Волден је имао прилику да из прве руке упозна ривалство два београдска вечита ривала. На питање да ли је размишљао о томе шта би могло да се деси због те одлуке, 28-годишњи бек је одговорио:

– „Наравно, размишљао сам о томе. Размишљао сам о добрим и лошим странама. Али, док сам био у Партизану нисам мислио да ћу бити у овом тиму, али је то пут којим сам изабрао, тако је на крају испало“.

Волден истиче да је повремено у контакту са некима од својих бивших саиграча, али да су они, исто као и он, заузети својим обавезама. У сваком случају, амерички кошаркаш каже да је желео да направи корак напред и то је Звезду учинило правим изазовом за њега.

– „То је једноставно корак напред. Када сам дошао да играм у Европи желео сам да играм у Евролиги, осетио сам да сам спреман, да сам спреман за ту прилику, а она се и појавила. И донео сам ту одлуку, иако је била тешка“.

Од доласка у Европу Волден је играо за Остенде и Хапоел Холон, а пре него што је потписао уговор са Партизаном у лето 2019. окушао се у Летњој лиги као члан Торонто Репторса. Пре ове сезоне највиши ниво у европској кошарци на којем је играо је био у Еврокупу, а што се тиче прилагођавања на изазове у Евролиги, јасно му је шта је ће му најтеже пасти.

– „Све је теже – брзина, физички аспект, интелигенција саме игре, путовања… Све представља велику промену, али за то се и спремате, током каријере се припремате да бисте били спремни за то“, истакао је Волден, „Оно што су моји квалитети којима могу да пружим Звезди су брзина, енергија, напор, страст према кошарци, љубав према њој, верујем да је изузетно заразна и може да буде инспиративна за гледање. Што се тиче мојих саиграча, могу да им пренесем ту енергију, да будем пример и помогнем тиму да буде бољи“.

Што се тиче оних делова игре на којима још мора да поради, Волден каже да све захтева даљи рад, али да верује да у томе може да му помогне тренер „црвено-белих“ Саша Обрадовић.

– „Он је перфекциониста, захтева перфекцију, нема ленчарења, веома је захтеван, и то ми се свиђа. Волим тренере који од вас траже много, који су строги. Ако направим грешку, он ми то стави до знања и то ценим код тренера“.

Оно што је свакако утицало на Волдена, као и све кошаркаше широм света, у погледу ове сезоне јесте пауза коју је изазвала пандемија коронавируса. У тренутку када је прошла отказана био је члан Партизана, који је играо изванредно, али је због свега што се десило остао без адекватне награде.

– „Мислим да је то био велики шок за све. Нико није имао толико дугу паузу током целе каријере, то је било нешто другачије. Што се тиче прошле сезоне, она практично није ни постојала, само је избрисана. Напори које су сви уложили, као и жртве, све је нестало и то је многима тешко пало и морали су да се навикну. Али, то је нешто другачије, нови изазов са којим су се сви суочили, кошарка ће од сада бити другачија, али тако је како је, ван моје контроле је“.

А како је период пандемије коронавируса утицао на Волдена и његов живот?

– „Заправо ме је зближило са породицом. Близак сам са породицом, али дуго нисам провео толико времена са њима. Могао сам мало да се опустим, хтео то или не, то је било добро. Много времена сам провео напољу, радио сам многе ствари које немају везе са кошарком због короне. Проширио сам своје хобије, увидео сам шта волим осим кошарке и то је било кул. Волден: Волим да радим свашта. Играм тенис, возим бицикл, шетам се, идем у шетње са својим псом. Волим да пуцам, волим да пецам. Схватио сам да заиста волим те ствари и да уживам у њима“.

Волден је сам поменуо да ће кошарка изгледати другачије у односу на оно на шта смо навикли, а већ је такав случај. У већини дворана се током утакмица чује само шкрипање патика, а не навијачи и тако ће бити до даљег…

– „Дефинитивно ће бити другачије. Иако су утакмице изузетно озбиљне, осећај ће бити да у ствари и нису толико јер неће бити навијача да нас подрже, а ми да се хранимо њиховом енергијом, посебно овде у Београду. Навијачи су веома важни на утакмицама, много значе клубу, али мислим да када год да се врате биће ту у великом броју и даће нам велику енергију. Надам се да ћу бити прихваћен када се врате у дворану, да ће им се свидети како играм и да ће помоћи тиму да остваримо велике ствари“.

За крај, бек Црвене звезде је открио какве су његове амбиције ове сезоне, од чијег почетка су „црвено-бели“ забележили победу и два пораза у Евролиги, уз сва три тријумфа у АБА лиги.

– „Желим да лично дам све од себе, као и најбоље за тим. Да помогнем тиму да достигне виши ниво, ако је то могуће, да победимо на што већем броју утакмица, да освојимо титуле, трофеје, све, то су моја очекивања“, рекао је Волден у интервјуу за Спорт Клуб.

(извор/фото: Спорт клуб)

Повезане вести

Leave a Comment