Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда дочекује ЦСКА (четвртак, 20.45)

Кошаркаши Црвене звезде мтс након непланиране паузе због одлагања утакмице у Лиону, настављају такмичење у Евролиги утакмицом 5.кола са једним од фаворита за освајање овог такмичења, екипом ЦСКА.

Меч се игра у четвртак у хали „Александар Николић“ са почетком у 20.45 часова без присуства публике због пандемије Ковид-19.

Пред овај дуел, црвено-бели су имали добру увертиру убедљивом победом над екипом Морнара у дербију АБА лиге, али тренер Црвене звезде Саша Обрадовић каже да сада екипу очекује огроман изазов у тиму који је током лета измењен, додатно појачан и додатно мотивисан након пораза од екипе АЛБЕ у Москви:

– Сигурно да ће имати одговор на ту утакмицу. С обзиром на квалитет који поседују на свим позицијама, оправдано су један од фаворита за освајање Евролиге ове сезоне. Главна претња нам стиже у бековима – Џејмсу и Клајбурн, док Милутинов и Шенгелија као изузетна појачања праве баланс са изузетно снажном унутрашњом и спољном линијом. То су најважније карике које треба да зауставимо. Ни друге играче ни случајно не треба потценити. Одиграли смо солидну утакмицу против Морнара, играмо сада ипак другачију Евролигашку утакмицу, 40 минута фокуса нам је потребно за изненађење.

Долазак екипе ЦСКА свакако би побудио огромно интересовање звездашке и кошаркашке јавности. Околности су другачије, публике која је врло често била превага у оваквим мечевима на страну црвено-белих, овога пута неће бити. Припрема и играње утакмице уз шкрипу патика је нешто што је тренутна реалност:

Да су против Жалгириса били навијачи у хали, вероватно би добили ту утакмицу,енергетски и на било који начин доносе много, иако некада могу да буду и “претња” у односу да се не сагори на терену на прелепе атмосфере које се овде праве и свакодневница су. Утакмица са ЦСКА у некој ситуацији са навијачима би можда ишла другачијим током, али овако ми имамо положај неког „ундердога“ екипе која вреба да скине фаворита – и што да не, ако нам се укаже шанса треба је искористити – рекао је у најави ове утакмице тренер Црвене звезде Саша Обрадовић.

И првотимац Дејан Давидовац који је био један од најбољих на паркету против Морнара, очекује тежак меч са московским „армејцима“:

– Сви знамо о каквој се екипи ради, једном од најквалитенијих тимова у Европи. Долазе нам после пораза од АЛБЕ, и верујем да ће бити додатно мотивисани да не дозволе да упишу два пораза заредом. Због тога очекује дса енергетски буду на још вишем нивоу него у неким нормалним околностима. На свакој позицији су изузетно јаки, Милутинов се вратио након короне и то ће уз све играче које знамо, бити још много јача екипа. Морамо да се окренемо нама, да се концентришемо на нашу игру. Против оваквих противника морамо заиста да будемо у фокусу свих 40 минута ако желимо да победимо.

Меч 5.кола Евролиге Црвена звезда мтс – ЦСКА игра се у четвртак уз поштовање свих здравствених протокола током пандемије, и без присуства публике од 20.45 часова.

The post Црвена звезда дочекује ЦСКА (четвртак, 20.45) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment