Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Хофенхајм представио Звезду

Хофенхајм дочекује Црвену звезду у првом колу „Групе Л“ Лиге Европе. Утакмица се Синсхајму игра се у четвртак, 22. октобра од 21 сат.

Хофенхајм је путем званичног сајта представио шампиона Србије.

– „31 државно првенство, 24 победе у купу, плус освајање Европског купа 1991. и Светског купа – Црвена звезда Београд један је од најуспешнијих клубова на свету који је изнедрио безброј играча који су касније изазвали сензацију у највишим европским лигама: Драган Стојковић, Дарко Панчев, Роберт Просинечки, Синиша Михајловић и Немања Видић велика су имена. Стадион је такође познат и назван по клупској легенди „Рајку Митићу“: Бивши нападач је за клуб одиграо укупно 572 утакмице (262 гола) од 1945. до 1958. године. До почетка 1990-их, стадион је имао више од 100.000 гледалаца и познат је под именом „Маракана“ на основу легендарног стадиона у Рио де Жанеиру.

Иако је стадион неколико пута обнављан и сада има само око 55.000 места – остао је део којег се плаше гостујући играчи: дугачак, морбидан тунел који мора да се пређе на путу од свлачионица до терена. Фудбалер Реал Мадрида Лука Јовић са 16 година, пет месеци и пет дана најмлађи је стрелац у историји београдског клуба, још увек се сећа пута који више подсећа на затвор него на фудбалски стадион: „Видео сам неке противнике којима су се тресла колена.“, рекао је за часопис „11 Freunde“.

– „Локални двобоји против највећег ривала Партизана, који су често у сенци нереда, такође су привукли пажњу света. Током „вечитог дербија“, пиротехника се распламсава на свим трибинама – стадион сваки пут визуелно гори. Последњих година српски шампиони, који су недавно освојили три титуле заредом, такмичили су се против два бундеслигашка клуба: 2019. године клуб је изгубио код куће 6:0 у групној фази УЕФА Лиге шампиона и 3:0 у Минхену против Бајерна. Две године раније имали су две победе од 1:0 у УЕФА Лиги Европе против Келна“, стоји на сајту ФК Хофенхајм.

Повезане вести

Leave a Comment