Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Драган Џајић номинован за најбољи тим у историји фудбала

Легенда српског и југословенског фудбала, Трећа Звездина звезда Драган Џајић номинован је за најбољи тим у историји фудбала у анкети коју је спровео „France football“.

„Дрим тим“ Златне лопте ће сачињавати 11 играча, у формација ће бити 3-4-3, а некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентације Југославије се налази на листи за најбољег левокрилног нападача. Поред Џајића ту су и: Кристијано Роналдо, Ривалдо, Роналдињо, Олек Блохин, Ривелињо, Карл-Хајнц Румениге, Рајан Гигс, Христо Стоичков и Тијери Анри.

За позицију централног нападача у игри су: Денис Бергкамп, Герд Милер, Јохан Кројф, Ромарио, Роналдо, Кени Далглиш, Еузебио, Марко Ван Бастен, Шандор Кочиш и Жорж Веа.

Кандидати за позицију деснокрилног нападача су: Лео Меси, Гаринча, Арјен Робен, Луиш Фиго, Самјуел Ето, Стенли Метјус, Кевин Киген, Жаирзињо, Дејвид Бекам и Џорџ Бест.

„Тим снова“ ће бити проглашен у децембру након избројаних гласова од стране 170 новинара широм света.

Легендарни фудбалер нашег клуба и репрезентативац Југославије је овим поводом изјавио:

– „Једно од највећих признања које сам добио, велика је част и заиста сам срећан због тога. У огромној конкуренцији квалитетних фудбалера, ући у ужи избор, поготово после оволико времена по престанку активне играчке каријере је показатељ да сам својим играма оставио дубок траг, не само у нашем, већ и у светском фудбалу. Посебно ми импонује чињеница да сам једини играч са простора бивше Југославије који се нашао у овом избору. Признања ми никада нису била циљ, увек сам се трудио да одиграм добро и да тим за који играм победи, али заиста сам поносан на чињеницу да је то препознато и да то још увек има тежину и вредност. Лепо је бити у овако престижном избору и друштву“, рекао је Џајић за званични сајт нашег фудбалског клуба

Повезане вести

Leave a Comment